04-18-2009, 00:51 | #1 |
Çağdaş Yaşam'ın burs şartı NAMAZI BIRAK
Ergenekon operasyonu kapsamında şubelerinde arama gerçekleştirilen ÇYDD'ye karşı yandaş medya bir karalama kampanyası başlattı. Operasyonda yapılan arama sonrası bulguya rastlanmayan ÇYDD'den sözde burs alıp pişman olan öğrencilerin mail gruplarında dolaşan itiraflarına yer veren yandaş medya bel altı vuruyor.
KIZI DİN DEĞİŞTİRMİŞ ÇEV Genel Başkanı Yaşer'in kızının 3 sene önce din değiştirerek Hristiyanlığı seçtiği öğrenildi. Misyonerlik faaliyetleri ve kiliseler birliğinden yardım aldığı yönünde hakkında suçlamalar bulunan ÇEV Genel Başkanı Gülseven Yaşer'in kızı Siminsu Uçak (Baytok)'un 3 sene önce din değiştirerek Hristiyanlığı seçtiği öğrenildi. Nüfus müdürlüğüne giden Siminsu Uçak'ın, 10 Kasım 2006'da nüfustaki Müslüman kaydını sildirdiği belirtildi. TORUNU ABD VATANDAŞI OLACAK Hakkında arama emri çıkarılan Gülseven Yaşer'in Ergenekon operasyonu öncesi Amerika'da yaşayan kızının yanına gittiği kocası Yaşar Yaşer tarafından açıkladı. Ayrıca Yaşar Yaşer, kızının doğum yapacak olduğunu eşinin bu nedenle Amerika'ya gittiğini savundu. Cumhuriyet Mitinglerinde "ABD ve AB'ye hayır' sloganı atan Yaşer'in torunu ABD vatandaşlığı hakkına kavuşmuş olacak. İŞTE MAİL GRUPLARINDA DOLAŞAN O MAİL Ben Van'da liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanıp geldiğim de maddi durumumuz kötü olduğu için çok zorluk çekiyordum. Aynı sınıfta okuduğumuz bir arkadaşım vardı. O ÇYDD'den burs alıyordu bende onun gibi alabilir miyim diye onunla konuştum. O da bana sen doğulusun sana kesin verirler diyerek cesaretlendirdi. Ben de onların bulunduğumuz yerdeki şubelerine gidip görüşmeye karar verdim. Hakikaten beni çok sıcak karşıladılar. Sen merak etme sana her türlü yardımı yapacağız, para, kalma konusunda bize güven dediler. Bir süre sonra bana bir ev gösterdiler burada kalabilirsin dediler ve burs da bağladılar. KIZLI ERKEKLİ KALIYORLARDI Evde kızlarla erkekler beraber kalıyorlardı hatta odalar da bile karma şekildeydi. Evde 5 kişi kalıyordu. Evin 3 odası vardı, 2 oda da kızlı erkekli kalınıyor diğer kalan küçük odada da bir kız yalnız kalıyordu ancak zaman zaman eve farklı erkeklerle geliyor ve beraber kalıyorlardı. Çok gece onların kahkahalarından ve gürültülerinden uyuyamadığımı bilirim. Evde temizlik anlayışı pek yoktu. Zaten herkes kafasına göre takılıyor istediği zaman girip çıkıyordu. VERDİKLERİ BURSU KESİYORLARDI Ben de bir kızla aynı odada kalmaya başladım. O da doğuluydu. Onu iki yıl öncesi alıp oraya getirmişler ve burs vermeye başlamışlar. Yani iki yıldır onlarla berabermiş. Kız bana hiç aklından bir şey geçirme benim gözüm dışarıda dedi. Tabi bu durumlar benim aile yapıma tersti. Verdikleri bursun bir kısmını sosyal etkinlik için kesiyorlar ve katılmak zorundasın diyorlardı. Parti gibi yapılan ve kırmızı şarap içilen bu etkinliklerde, sohbet grupları kuruluyordu. İNCİL OKUYORLARDI Bu gruplarda konuşmalara geçilmeden önce, Filipeliler, Markos diye biten ve numaraların okunduğu metinler okunuyordu. Sanki böyle din dersi gibi sohbetler oluyordu ama ben ilk zamanlar onları pek anlamıyordum. Taki 5. Toplantıda bunların İncil'in bölümleri olduğunu ve oradan bir şeyler anlattıklarını anladım. CUMAYI BIRAK BURSU KESERİZ Ben bazen memleketten kalma alışkanlık cumalara giderdim. Cumaya gittiğimi fark eden kız arkadaşım yani oda arkadaşım benden bir süre sonra rahatsız olmaya başladı ve galiba başkalarına söyledi. Daha sonra baskılar başladı ve bunu bırakmamı aksi takdirde bursu keseceklerini ve evden çıkaracaklarını söylediler. Ben maddi olarak çok zor durumda olduğumu benim kimseye bir zararımın olmadığını neden böyle davrandıklarını anlayamadığımı söyledim ancak onlar kararlılardı. KONTROL EDİYORLARDI Çok zor durumda olduğum için tamam dedim ve bundan sonra cumaya filan gitmeyeceğimi söyledim. Ben böyle söz verdikten sonra bursu kesmediler ancak tam güvenemedikleri için bazen cuma zamanlarında beni çağırıyorlar, görüşmek istiyorlar, böylece beni kontrol etmiş oluyorlardı. O sene böyle gitti. TEYZEMİ GÖRÜNCE BURSU KESTİLER İkinci sene yine evde kalmaya devam ettim ve bursumda devam ediyordu. Gittiğim ilk sene ramazan geçtiği için oruçla ilgili bir sorun olmamıştı ama ikinci sene ramazan geldiğinde yine bursu kesecekler korkusuyla oruç tutmayı aklımdan bile geçiremedim. Maddi olarak onlara ihtiyacım olduğu için onların her dediğine evet demek durumunda kalıyordum. Ben böyle davranırken bir gün Van'dan teyzem enişteyle beraber tedavi için buraya geleceklerini ve benim eve de uğrayacaklarını söylediler. Ben direk yok diyemedim ama kabulde edemiyordum. Gelmemeleri için çarem yoktu, engelleyemedim. SEN BİZE UYGUN DEĞİLSİN Teyzemler gelip onlarda teyzemleri gördüklerinde şok oldular, buz kesildiler. Teyzem bizim oralardaki normal kadınlar gibi kapalıydı. Ancak bundan onlar hiç hoşlanmadılar ve iki gün sonra senin bize faydan olmaz, sen bize uygun değilsin diye beni evden çıkardılar ve bursumu da kestiler Ensonhaber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-18-2009, 00:58 | #2 |
Çocuklarımız namaz kılmasın bale yapsın diye meydanlarda bağıranda bu insanlar
bu anlatılanları da eminim yapmışlardır.. niyetleri belli bunların... biran evvel ortadan kaldırmak lazım bütün şubelerini.... bunların niyeti eğitime katkıdan ziyade zarar ... olan ahlakı eğitimide ortadan kaldırıyorlar... bir de benim anlayamadığım kızlı erkekli aynı evde kalmaları, incil okumaları vs vs birsürü saçma sapan şeyler var ... bu çocukların aileleri hiç mi kontrol etmiyor hiç mi görmüyor çocuklarının hallerini yaa ..? |
|
04-18-2009, 01:21 | #3 |
Ya benim birlikte yaşadığım arkadaşımda ÇYDD'den burs alıyor...
Üstelik tesettürlü... Ne bir konferansa çağrılma durumu oldu, Nede başka bişey... Abartma yada yalan olabilir... Zaten elle tutulur bir kanıt değil. Mail? Herhangi biri yazmış öylece göndermiş olabilir... Desteklemiyorum kesinlikle onları. Ama abartı sanki... |
|
04-18-2009, 02:20 | #4 |
daha neler var çevremde daha neler neler duydum bizzat da yaşayan kardeşlerimiz var da dilimiz varmıyor işte..Allah topundan ülkemizi korusun...
|
|
04-18-2009, 02:33 | #5 |
Ben de tam bundan bahsedecektim. Hele ki kız babası, kız annesi olan insanlar, hiç mi gidip evlatlarını kontrol etmemiş? Yabancı erkeklerle bırakın aynı odayı aynı evde bile bulunmaları hoş karşılanabilecek bir durum mudur? İnanamıyorum. Ne sorumsuz aileler var.
|
|
04-18-2009, 02:40 | #6 |
bakın arkadaşlar bizim üniversitede bunlardan çok var ben size söyliyeyim nasılkaldıklarını..ana baba bunları devlet yurduna yerleştiriyo gidiyo gözü arkada kalmadan ama bu adamlar devlet yırduna arada bi uğrayıp kayıtlarının düşmesini önlüyorlar o kadar..aile cahil nerden bilsin çocuk nerde kalıyo verdikleri burs az para değil gecen sene bizim bölge gibi küçük bir bölgede250 ytl veriyorlardı bu sene kimbilir kaç olmuştur birde ailenin gönderdikleri var ha unutmadan bunların ayarladığı adamlara özel ders de verince bi askeri ücret maaşa denk geliyo..ne yapacaklar gariplerim(!) harcıyacak yer lazım invcil alıyorlardır bol bol..din düşmanı yetiştirmek zor mu aileden iyi eğitim almadılarsa...ahh acırım acırım okuyup adam olsun diye okullara götüren ana babaya acırım...
|
|
04-18-2009, 02:45 | #7 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|