04-20-2009, 00:54 | #1 |
Beykent Üniversitesi (İstanbul)
Tarihçe Beykent Eğitim Kurumları Beykent Eğitim Kurumları'nın temeli, Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Adem ÇELİK tarafından 1990 yılında Özel İstanbul Beykent İlköğretim Okulu ve Özel İstanbul Beykent Lisesi'nin kurulması ile atılmıştır. Beykent yerleşim projesi mimarı Adem Çelik kendi adıyla anılan ilköğretim okulunu yaptırarak 1990 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlamıştır. 1994 yılında Özel İstanbul Beykent Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi, 1997 yılında Beykent Eğitim Kurumları bünyesinde Özel Edirne Beykent Lisesi ve Özel Edirne Beykent İlköğretim Okulu kurulmuştur. 2003 yılında kurulan Özel Edirne Beykent Fen Lisesi ile 2004 - 2005 eğitim -öğretim yılında İstanbul ve Edirne'de bulunan Beykent Okulları'nda yaklaşık 1200 öğrenci öğrenim görmektedir. Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı ve Beykent Üniversitesi Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı, 1996'da Adem Çelik tarafından kurulmuştur. Bu vakfa ait olan Beykent Üniversitesi 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı yasayla kurulmuş, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir. 1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan Beykent Üniversitesi'nde bugün 4 fakülte ve bu fakültelere bağlı 16 bölüm, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu'na bağlı Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Bölümü, 1 Meslek Yüksek Okulu'na bağlı I.Öğretim'de 13 Program ve METEB kapsamında II. Öğretimde 9 program olmak üzere toplam 21 farklı programda eğitim-öğretim yapılmaktadır.Beykent Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere 2 Enstitü'de Yüksek Lisans Eğitim - Öğretimi 33 farklı programda sürdürülmektedir. Bugün Beykent Üniversitesi yaklaşık %22'si burslu olmak üzere, toplam 6243 öğrencisi, seçkin akademik kadrosu, dünya standartlarında teknik donanım ve uygulama alanı ile ihtiyaçlar doğrultusunda kendini yenileyebilen farklı bir kurum olarak varlığını sürdürmektetir. Kampüsler Beykent Üniversitesi Beykent Merkez Kampüsü Üniversitemiz Beykent Merkez Kampüsü İstanbul ili Büyükçekmece ilçesi sınırları içinde, Beylikdüzü Beykent yerleşim bölgesinde kurulmuştur. İstanbul'un yeni uydu kentleri arasında adını sıkça duyduğumuz Beylikdüzü, Beykent yerleşim bölgesini kapsamakta, yeni İstanbul kent yaşamının barınma, alışveriş merkezleri, hastane, fuar ve oyun alanlarını içermektedir. Tatilya, TÜYAP, Carrefour, Bauhaus ve Migros gibi büyük ticaret, kültür ve eğlence merkezlerini kapsayan 2 km. çapındaki alanın içindedir. 16.000 m² kapalı alanı bulunan eğitim kompleksimizde modern eğitim alanları, laboratuvarlar, atelyeler, stüdyolar, cep sineması, konferans salonu, sanat merkezi, açık ve kapalı spor alanları, alışveriş merkezi yer almaktadır. * Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsü Üniversitemizin İstanbul İli, Beyoğlu ilçesi sınırları içerisinde yeralan, Türkiye'nin kültür ve sanat alanında en önemli bölgesi Taksim Sıraselviler Caddesinde 5000 m2 kapalı alana sahip olan Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsünü 2003-2004 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV, Tekstil Tasarımı İletişim Tasarım, Grafik Tasarım ve Oyunculuk; Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri öğrencileri eğitim ve öğretimlerine Taksim Kampüsünde devam ediyor. Bu öğrencilerimizin bazı dersleri 2002 yılında eğitime başlayan Ortaköy Eğitim Merkezimizde yapıldı. * Beykent Üniversitesi Ortaköy Eğitim Merkezi Ortaköy Eğitim Merkezi, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. 03 Ekim 2003 tarihinde açılışı gerçekleştirilen modern eğitim araç gereçleriyle donatılmış olan merkezde, Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Hazırlık Eğitimi, Yüksek Lisans Eğitimi ve Sürekli Eğitim Programları öğretimi yapılmaktadır. * Beykent Üniversitesi Ayazağa Kampüsü Üniversitemizin İstanbul İli Şişli ilçesi sınırları içerisinde yeralan, 5000 öğrenci kapasiteli Ayazağa Kampüsü'nün yapım çalışmaları hızla devam etmektedir. Derslikleri, kütüphanesi, sanat merkezi, konferans salonları, laboratuvarları, atelyeleri ve stüdyoları ile Türkiye'nin en modern eğitim kampüsü olmaya aday olan Ayazağa kampüsü'nün 2005 yılında tamamlanarak, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında eğitime başlaması planlanmaktadır. Ozel tanitim videosu http://www.beykent.edu.tr/yeni_beyke...nt_320x240.zip Beykent Üniversitesi Beylikdüzü Kampüsü:
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
beykent üniversitesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|