AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-01-2007, 01:11   #1
Kullanıcı Adı
AkSa- 34
Standart Değerinizi Merak Ediyor Musunuz?
Varlık nasıl anlamlandırılırsa hayata da öyle bakılır. Eğer sürekli yanılıyorsanız,insan-eşya,insan-tabiat,insan-insan ilişkileriniz bozuksa Allah’la olan ilişkinizi gözden geçirmelisiniz. Allah’ın hoşlanmadığı şeyden hoşlanıyorsanız yada Allah’ın hoşlandığı şeyden hoşlanmıyorsanız Allah’la zıtlaşıyorsunuz demektir.



İnsanın kıymeti şöhretine uygun olmalıdır. Şöhreti kıymetinden fazla olanlar bu açığı riya,dalavere,yalan,dalkavukluk ve başka şeylerle kapatmaya kalkarlar. İşte o zaman şöhrette ilimde bir afete dönüşür.



İNSAN BİRÇOK CİHAZLA DONATILARAK DÜNYAYA GÖNDERİLDİ.BU CİHAZLARIN HANGİ YOLLARDA KULLANILACAĞI VE HANGİ YOLLARDA KULLANILDIĞINDA CİHAZLARINI YAKIP İŞE YARAMAZ HALE GETİRECEĞİ İNSANA BİLDİRİLDİ.



Değerinizi merak ediyor musunuz?

Bunu öğrenmek için neyle tatmin olduğunuza bakın...

Sineğin biri kendini fevkalâde bir şey sanırdı.

Kendi kendine: "Şüphesiz ki ben bu devrin zümrüdü anka kuşuyum, benden daha üstün kimse olamaz." der*di. Bir gün bir eşeğin pisliğinin içinde bulunan bir saman çöpüne kondu. Eşeğin pisliğini uçsuz bucaksız bir deniz, saman çöpünü gemi, kendini de kaptan sandı.

"İşte bu bir okyanus, bu da benim mükemmel gemim ben de dünyanın denizler aşan en büyük kaptanıyım." di*ye karar verdi kendi kendine gururlandı koltuklarını ka*barttı.

(Sinek böyle düşünmez belki ama böyle düşünen sinekten beterdir.)

HADDİNİ BİLMEYENLERİN DURUMU ŞU ŞEKİLDE DE BİLDİRİLMİŞ:

NAZİ'AT: 37- Artık her kim azgınlık etmiş,38- Ve dünya hayatını tercih etmişse,39- Kuşkusuz onun varacağı yer cehennemdir.40- Kim de Rabbinin divanında durmaktan korkmuş, nefsini boş heveslerden menetmiş ise,41- Kuşkusuz onun varacağı yer cennettir.

İnsan hakikat üzere olunca ona zincir vurulamaz. Kökleri sağlam olmayan bir ağacın gövdesi ne kadar kalın olursa olsun ,içi geçmiş bu ağacı yıkacak bir fırtına mutlaka çıkacaktır.



Allah-u Teâlâ sana mal verir; sen de Allah'ı unutur malla uğraşırsan, o malı sana kara bir per*de yapar: Dünyayı âhireti göremez olursun. Yalnız malı bilirsin. Çok kere de malı alır, seni değiştirir.. Fakir eder, zelil eder.. Çünkü sen asıl nimeti vere*ni unuttun; nimetle meşgul oldun.

Eğer o mal mülk seni meşgul etmez de ibadetin*le uğraşırsan, sana bir hediye olarak verilmiş olur; bir tanesi bile eksilmez.. Mal sana hizmetçi olur; sen de Yaradana ibadet edersin.. Böylece dünyada rahat, güzel geçinirsin. Âhirette ise sıddıklar, şe*hitler, salihlerle beraber olursun



Allah’tan bağımsız bir hayat yaşayacağını düşünebilenler, ahirette Allah’tan bağımsız kaldığı söylendiğinde hissedeceği cehennem azabını da düşünebilmelidirler.



Allah’tan korkmayanın akıbetinden korkulur.

 

AkSa- 34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta