AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-21-2009, 08:24   #1
Kullanıcı Adı
Terennüm
Exclamation PKK GÜLEN CEMAATİNE SAVAŞ AÇTI
Kürt seçmenlerini ılımlı İslam politikasıyla kazanmaya çalışan AKP, izlediği ılımlı politikayı bırakıp seçimlerin hemen ardından neden DTP’ye operasyon yaptı? Seçim süreci boyunca yaptığı TRT-ŞEŞ gibi açılımlarla DTP’yi alt edeceğini, DTP’nin “kalelerini” düşüreceğini dillendiren AKP, seçimlerde aldığı açık yenilginin ardından, basınımızın diliyle, ‘düğmeye basma’ gereği mi duydu? DTP’ye yönelik son operasyonlar ve tutuklamalar bu soruları ister istemez akla getiriyor.
Eğer AKP kazansa bunu yapmazdı
DTP cephesinde de mesele benzer bir biçimde değerlendiriliyor. DTP’ye yakın Gündem-online haber sitesindeki bir analizde şu satırlar yer alıyor: “Eğer seçimlerde DTP, AKP'yi gerileten ezici bir üstünlük sağlamamış olsaydı belki de bu operasyon yapılmayacaktı.” Yapılan analizde seçim öncesinde rüzgarın AKP’den yana esmesinin beklendiği belirtiliyor: “Aslında seçimler öncesi Ankara'daki genel hava TRT 6 vb bazı adımlara dayalı olarak Bölge'de AKP'nin başarılı olacağı yönündeydi.” Ancak beklenen olmadı; AKP seçimleri kaybetti. Seçim sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra da AKP, bölge politikasını değiştirdiğinin sinyallerini vermeye başladı. Cemil Çiçek ‘Iğdır’ı aldılar, Ermenistan sınırına dayandılar’ açıklaması yaptı. Bu açıklamayı takip eden günlerde DTP’li belediyelere baskınlar yapıldı ve pek çok DTP’li gözaltına alınıp tutuklandılar.
DTP’ye yönelik operasyonlar, Güneydoğu’daki hakimiyet savaşını iyice gözle görülür hale getirmiş bulunuyor. Seçimlerden önce Kürt seçmenlerini İslamcılıkla kazanmaya çalışan AKP’nin yolunu, DTP ve PKK’nın tıkamaya çalıştıkları belli oluyordu. PKK’dan gelen açıklamalar bu doğrultudaydı. PKK Yöneticisi Cemil Bayık, İslamcı sitelerde ‘PKK Fethullah Gülen’i hedef aldı’ biçiminde verilen sert açıklamalar yapmıştı: “Fethullahçılara karşı mücadele etmemiz, Kürdistan'da Fethullahçıları etkisiz kılmamız gerekiyor. (...) Zaman gazetesi, Samanyolu televizyonu, dershaneler, okullar, derneklerin yürüttüğü faaliyet incelendiğinde, tüm faaliyetlerinin… PKK'ya karşı olduğu çok net görülecektir.” Ancak Kürt cenahından gelen açıklamalar bunlarla sınırlı kalmamıştı. AKP’nin, Kürt Konferansları ve Barzani aracılığıyla Kürt illerine girme politikasının da önüne set çekilmişti. Murat Karayılan “Abant platformu oyundur. Bazı Kürtler var içinde, bazıları kötü insanlar da değil. Ancak bu projenin kendisi kötüdür. Fethullah’ın projesidir. Türk İslam sentezine dayanıyor. Ulusal Kürt bilincini zayıflatmayı hedefliyor. (…) Bir Kürt projesi değildir. Amed halkı izin vermedi toplanamadılar, gidemediler geçen sene. Şimdi de Duhok veya Hewler'e gelmek istiyorlarmış. Bu da çelişkidir. Neden orada toplanamadılar da güneye geliyorlar. Bu bir provokasyondur,” açıklamasını yapıyordu. AKP’nin Barzani’yle birlikte yaptığı Kürt açılımlarını provokasyon kabul ediyordu. Cemil Bayık’ın seçimler öncesinde verdiği mesaj ise çok sertti: “AKP’ye verilen her oy Kürt halkına birer bomba, mermi, işkence ve katliam olarak dönecektir.” AKP Güneydoğu’ya hangi yolla girmeye çalışırsa çalışsın karşısına bir engel çıkıyordu.
Son koz açılan kuyular
AKP bu duruma bir çözüm bulabilmek amacıyla, seçimlerden önce son kozunu, Ergenekon kuyuları kozunu da oynadı. Açılan kuyuların, Güneydoğu’yu AKP’ye açacağını bekleniyordu. Pek çok muhafazakar solcu da benzer bir bekleyiş içerisindeydi. Gündem-online’daki yorumlarda da bu hal tespit edilmektedir. “Kürtleri kandırmak için Ergenekon Operasyonunu oldukça kullanmak istemiş, faili meçhul cinayetler ve kayıpların bulunması için girişimlerde bulunduğunu propaganda ederek Kürtleri yanına çekmek istemiştir.” Ancak AKP’nin istediği gerçekleşmedi, buzdolapları ve çamaşır makineleri ile kazanılamayan seçmen, Ergenekon kuyularıyla da kazanılamıyordu: “Başta türban ve din eğitimi olmak üzere her alanda bir yozlaştırmayı geliştiren AKP esasta sistemi yeniden dizayn edilebilir hale getirme görevini üstlenmiştir. Kürt ayağını da üstlenen AKP bu politikasında başarısız olmuştur, Kürtleri Cumhuriyetin tasfiyesinde yanlarına-yedeğine alamamıştır.” DTP ile girdiği yarışta AKP evindeki bulgurdan da olmuş ve elindeki belediyeleri kaybetmiştir.
AKP’nin Güneydoğu’daki politika değişikliği işte bu gelişmeler üzerine gerçekleşmişti. Fakat, AKP’nin ılımlı politikayla giremediği Güneydoğu’ya sertlik politikasıyla girmesi mümkün mü; bu sorunun yanıtı yukarıdaki değerlendirmelerde yer almaktadır.
II. Abdulhamid’in intikamı
Ancak Kürtler’de ki AKP karşıtlığı bununla da sınırlı kalmadı; yer yer Kemalistleri savunmaya kadar vardı. AKP’nin Kemalistlere yönelik Ergenekon operasyonları, 1908’in intikamı olarak dahi değerlendiriliyordu: “AKP ve onların ABD'deki stratejik liderleri Fethullah Gülen'e yollar sonuna kadar açılmıştır. Fethullahçı hareket 1908'de 2. Abdülhamid ile aldıkları darbenin rövanşını yüz yıl sonra 31 Mart girişiminin temsilcilerine yaparak almışlardır. Şu an Ergenekon şemasında yer alan kadroların hepsi İttihatçı gelenekten gelen Kemalist Ulus-Devletçi kadrolardır.” 12. Ergenekon dalgasının 31 Mart Vakası’nın yıl dönümünde yapıldığı hatırlatılıyor ve AKP’nin cumhuriyeti, Kemalistlerle benzer bir biçimde, ılımlı İslam devletine dönüştürdüğü ifade ediliyordu: “AKP sistemin mafsallarına vurmak için bir koçbaşı rolündedir. 2002'den bu yana Kemalist Ulus-Devletin tüm olmazsa olmazlarına darbe üstüne darbe vurmaktadır. Cumhuriyet giderek Ilımlı İslam devletine evrilmiş, sisteme yerleştirilen kadrolarla defakto bir durum yaratılmıştır…. Cumhuriyet bu operasyonlarla ulus-devlet paradigmasından Türk-İslam paradigmasına kaymaktadır.” Bu yapılanın bir intikam olduğu ise açıkça yazılmaktadır: “Her geçen gün Fethullah Gülen çok sevdiği ve öykündüğü büyük üstadı 2. Abdülhamidin intikamını almaktadır. Artık Türkiye eski Türkiye değildir ve bu kavga henüz bitmiş de değildir.”
Bu noktada AKP’nin Kürtlere karşı sertleşme politikasına tekrar geri dönülebilir. Kürt cenahından gelen tepkilerde Ergenekon operasyonuyla, DTP’ye yönelik operasyonlar arasında bir ilişki kurulmaktadır. AKP’nin Ergenekon operasyonuyla Kemalistlere yaptıklarını Kürtler’e de yapmak istediği belirtilmektedir. DTP’ye yönelik son operasyon Kürt cenahında böyle değerlendiriliyor: “[Fethullaçılar] Kürt Halkını yanına alamamanın hıncını seçimde başarı sağlayan kadroları derdest ederek almak istemektedir. Ama Gülen cemaati şunu unutmamalıdır ki, Kürtler eski Kürtler değildir. Kemalistler’e yaptığınızı Kürtlere yapamayacaksınız...” O halde bir soru sormak gerekiyor: AKP, Güneydoğu’da DTP’yi hedef alan bir Ergenekon operasyonu mu başlatıyor?
Odatv.com

 

Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-21-2009, 08:52   #2
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart
Eğer AKP kazansa bunu yapmazdı

Böyle bir şeyin olacağını zannetmiyorum kazanmak veya kaybetmekle alakalı değil zaten olayların seyrini çok daha önce belirlemişlerdir çünkü öyle operasyonların 1 günde kararlaştırılıp yapıldığını sanmıyorum uzun bir izleme süreci vardır mutlaka...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2009, 09:04   #3
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
Alıntı:
Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer AKP kazansa bunu yapmazdı

Böyle bir şeyin olacağını zannetmiyorum kazanmak veya kaybetmekle alakalı değil zaten olayların seyrini çok daha önce belirlemişlerdir çünkü öyle operasyonların 1 günde kararlaştırılıp yapıldığını sanmıyorum uzun bir izleme süreci vardır mutlaka...
dediğiniz gibi bu süreç uzun bir süreçtir.bu haberin ilginç olmasının tek sebebi etönün ve bazılarının gülen cemaatini ortak düşman görmesidir.
bu haberin içinde doğru bilgiler var mesela akpartinin açılımı doğrudur.ama kürtleri cezalandırma gibi birşey söz konusu değildir.
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2009, 10:05   #4
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
Ya bu odatv'den nasıl alıntılar yaparsınız anlamıyorum..
Çarpıtma, şişirme yalan haber hep...

Ilımlı İslam'la kazanmaya çalışıyormuş AK Parti Kürtleri. Olur mu böyle bir şey? İslam'ın da İslam'ıyla ancak ve ancak alabiliriz onların gönlünü. Burası aşikar.
Kaldı ki "ılımlı İslam" diye bir tabiri asla kabul etmemiştir Başbakanımız. Ilımlı İslam diye bi saçmalık olmaz...

"Bir de Abdülhamid'in intikamı" deniliyor. O alınıyormuş.
Alakasız. Bunu 31 Mart'n rövanşı gibi gösterecekler güya. Yani bu bir yönden 'tarafsız yargı' kavramını da ortadan kaldırıyor. Her şey düzenlemiş biçimde gibi bi hava yaratılıyor. Bu da saçma.
Kaldı ki "intikam-Abdülhamid-kürtler" bu üçlünün ismi aynı metinde yer almaz.
Abdülhamid'in İntikamını araya 'fazlalık' olsun diye koymuşlar bu çok belli.

Abdülhamid'e kürtler “Bavê Kurdan” yani "Kürtlerin Babası" demişlerdir..
İlk hâl edildiğinde de en çok ayaklanma kürt bölgelerinde olmuştur Abdülhamid tarafarflığında.

Bu odatv den de haberlerinden de hiç hazzetmiyorum. Çakallık seziyorum her haberinde...
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2009, 10:21   #5
Kullanıcı Adı
DadaşAkp
Standart
gülen cematı demek bizler vede sevenler demektir birisi benim savaşı acan kaybeder allahın iyi kulları kaybetmez kazanır
DadaşAkp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2009, 10:23   #6
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ya bu odatv'den nasıl alıntılar yaparsınız anlamıyorum..
Çarpıtma, şişirme yalan haber hep...

Ilımlı İslam'la kazanmaya çalışıyormuş AK Parti Kürtleri. Olur mu böyle bir şey? İslam'ın da İslam'ıyla ancak ve ancak alabiliriz onların gönlünü. Burası aşikar.
Kaldı ki "ılımlı İslam" diye bir tabiri asla kabul etmemiştir Başbakanımız. Ilımlı İslam diye bi saçmalık olmaz...

"Bir de Abdülhamid'in intikamı" deniliyor. O alınıyormuş.
Alakasız. Bunu 31 Mart'n rövanşı gibi gösterecekler güya. Yani bu bir yönden 'tarafsız yargı' kavramını da ortadan kaldırıyor. Her şey düzenlemiş biçimde gibi bi hava yaratılıyor. Bu da saçma.
Kaldı ki "intikam-Abdülhamid-kürtler" bu üçlünün ismi aynı metinde yer almaz.
Abdülhamid'in İntikamını araya 'fazlalık' olsun diye koymuşlar bu çok belli.

Abdülhamid'e kürtler “Bavê Kurdan” yani "Kürtlerin Babası" demişlerdir..
İlk hâl edildiğinde de en çok ayaklanma kürt bölgelerinde olmuştur Abdülhamid tarafarflığında.

Bu odatv den de haberlerinden de hiç hazzetmiyorum. Çakallık seziyorum her haberinde...
ben oda tvyi ve diğer bütün bu tarz siteleri hergün takip ederim nedeni ise şudur:karşı tarafın fikirlerini ve duygularını bilmezseniz zayıf kalırsınız en ilgincide şudur sizin dahi ulaşamadığınız bilgileri verirler ama kendi aleyhlerine çevirerek...burdan yola çıkarak çok farklı bilgilere ulaşırsınız ...
o zaman hiç okumamakmı iyidir yoksa okuyup ona göre gardmı almak iyidir??
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2009, 10:37   #7
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
Alıntı:
adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben oda tvyi ve diğer bütün bu tarz siteleri hergün takip ederim nedeni ise şudur:karşı tarafın fikirlerini ve duygularını bilmezseniz zayıf kalırsınız en ilgincide şudur sizin dahi ulaşamadığınız bilgileri verirler ama kendi aleyhlerine çevirerek...burdan yola çıkarak çok farklı bilgilere ulaşırsınız ...
o zaman hiç okumamakmı iyidir yoksa okuyup ona göre gardmı almak iyidir??
Takib etmeyi demedim dikkat ederseniz..
En mantıklı olanı her görüşten yorumu da okumak ve kavramaktır.
Karanlığı görmeden aydınlığın değerini de bilemeyiz bu da bi gerçek.

Ama mesela kartel basının haberlerini pek alıntılayan yok sitemizde.
Takib edilir ama gerek görülmez siteye taşınmaya..
Bu da öyle bi şey..

Hani taşıyana da 'neden taşıyorsun kardeşim' felan da denilmez ama şöyle haberleri 'okumak' tamam ama 'tartışmaya açmak' nebileyim tuhaf geliyor bana..

O tepkim de daha haberin en başlarında 'Ilımlı İslam' tabirini görünce oluşuverdi..
Nebileyim..

Gelmiş geleli bu tabire karşı olan bi hükümeti o tabirle vatandaş kazanmaya çalışıyormuş gibi göstermek....

Abes
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2009, 10:50   #8
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
tabiki onlarda kendi ağzıyla yorum yapacaklar şahsi fikrimde islamın ılımlısı radikali olmaz islam orta yoldur.efendimizde aynısın söylüyor:Müslümanların vasat bir ümmet, yani dengeli veya hayırlı bir ümmet olarak tabir ediyor.
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2009, 10:55   #9
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Standart
AK Parti gerekeni yapıyor...
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2009, 11:54   #10
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Standart
pkk'yı kullananlar zaten yıllardır AK Parti ve Gülen Cemaatine savaş açmış haldeler..

peki öyleyse inin meydana bekliyoruz !
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım