AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-22-2009, 01:35   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart 'Türkiye'ye boş çek yoktur'
Karamanlis, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde 2009'un önemli bir yıl olduğunu söyledi.
Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, 2009 yılının Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım sürecinde önemli bir yıl olduğunu, ''bu nedenle Türkiye'nin Güney Kıbrıs ile ilişkilerini iyileştirmesi, Gümrük Birliği ile ilgili protokolü uygulaması'' gerektiğini savunarak, ''Boş çek yoktur'' dedi.

Kostas
Karamanlis, yarın Güney Kıbrıs'a yapacağı ziyaret öncesinde Rum haber ajansına verdiği demeçte, Kıbrıs'ta çözümün açık bir biçimde bir ''Kıbrıslı çözümü'' olması gerektiğini kaydetti.

''Fransa ve Almanya'nın
Türkiye ile tam üyelikten değil, ayrıcalıklı ortaklıktan yana tutumları'' ışığında, Yunanistan'ın bu konudaki tutumunun sorulması üzerine Karamanlis, ''2009, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci için önemli bir yıldır'' diyerek, şunları kaydetti:

''Bu katılım (
Türkiye'nin) hem bir uzak görüşlülük hem de bir isteklendirmedir. Ancak önkoşulsuz, kritersiz ve koşulsuz bir süreç değildir. Yalnızca bunları yerine getirmeleri katılım kapısını 'açabilir', katılım müzakerelerine ilerlemeye olanak sağlayabilir.''

Karamanlis, ''Bu nedenle Türkiye, 'Kıbrıs cumhuriyeti' ile ilişkilerini iyileştirmelidir ve Gümrük Birliği ile ilgili protokolü uygulamalıdır. Boş çek yoktur'' dedi.

''
ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye ziyaretinin Türk-Yunan ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunup bulunamayacağının'' sorulması üzerine Karamanlis, ''Obama'nın Ankara'ya Avrupa hedefini tamamlaması yönündeki tavsiyesi, Türkiye'nin Avrupa'nın dikte ettiklerini kabul etmesidir'' iddiasında bulundu.

-''KIBRISLI ÇÖZÜM''-

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'a müzakerelerde yardımcı olmak için her olası çabayı gösterdiklerini ifade eden
Karamanlis, şöyle konuştu:

''Bizim değişmez politikamız çözümün 'Kıbrıslı çözümü' olmasıdır. Hedefimiz, BM Güvenlik Konseyi kararları ve
AB ilkeleri temelinde tek egemenliğe, uluslararası kimliğe ve vatandaşlığa sahip, adil, yaşayabilir ve işlevsel, iki toplumlu iki bölgeli federal bir çözüm olmaya devam ediyor.''

Halen süren Kıbrıs müzakereleriyle ilgili olarak, ''Hala önemli farklılıklar ve uzlaşmazlıklar olmasına karşın kimi ilerlemeler kaydedilmiştir'' diyen
Karamanlis, ''Maalesef diğer taraf hayati konulardaki uzlaşmaz tutumunu koruyor, bu nedenle henüz istenen noktaya gelinmemiştir'' dedi. Karamanlis, ''işgal gücü'' olarak nitelediği Türkiye'nin, ''bu konuda oynayacağı özel bir rol olduğunu'' savundu.

Karamanlis, Yunanistan'ın, Hristofyas'ın, ''takvimler ve arabulucu olmaksızın bir anlaşmaya ulaşılana dek, güçlüklere karşın müzakerelerin sürmesi gerektiği'' konusundaki görüşünü paylaştığını da sözlerine ekledi.

Zaman

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım