AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-22-2009, 06:58   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart El- Kaide parasıyla balayı
El Kaide operasyonunda gözaltına alınan Zekeriya Ç’nin örgütün toplanan yardım paralarıyla evlenip balayına Mısır'a gittiği iddia edildi.El Kaide operasyonunda dün gözaltına alınan Zekeriya Ç’nin örgütün Afganistan'daki eğitim kamplarına gönderilmek üzere toplanan yardım paralarıyla evlenip balayına Mısır'a gittiği iddia edildi...

El Kaide'ye yönelik art arda gerçekleştirilen operasyonlar örgütün kirli yüzünü gözler önüne serdi. El Kaide'nin Afganistan'daki silah ve bomba eğitimi gören mensupları için yardım kampanyası düzenleyen örgüt üyelerinin toplanan paralarla günlerini gün ettikleri tespit edildi. Örgütün parası yüzünden birbirlerine düşen üyelerden birisinin, örgüt parasıyla Mısır'da balayı bile yaptığı ortaya çıktı.

İtiraflarla gelen operasyon

İlk dalgası 5 Nisan 2009'da gerçekleştirilen El Kaide operasyonunun Kahramanmaraş ayağında gözaltına alınan ve tutuklan Nazmi K. isimli örgüt üyesinin sorgusundaki itirafları sonrasında çok ilginç sonuçlara ulaşıldı. Nazmi K’nın itiraflarıyla harekete geçen polis, dün Adana, Gaziantep, İstanbul, Konya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da El Kaide hücrelerini bastı ve 38 kişi gözaltına alındı.

Bankada hesap açtı

Nazmi K., dünkü operasyonda gözaltına alınan Zekeriya Ç. hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Zekeriye Ç. ile bir dönem Adana'da birlikte çalıştığını aktaran Nazmi K., Zekeriya Ç'nin örgüt liderlerince Afganistan'daki eğitim kamplarına göndermek için yardım toplamakla görevlendirildiğini anlattı. Zekeriya Ç’nin daha çok para toplamak amacıyla banka hesabı açtığı belirten Nazmi K., ancak toplanan yardımların kamplara gönderilmediği ve kendi menfaatleri için kullandıklarını itiraf etti.

Yemen'e yerleşecekti

Yardım paraları ile lüks içinde yaşadıkları ve gezdiklerini, seyahatlerini bile uçakla yaptıklarını belirten Nazmi K., zamanla yardım paralarının paylaşımı konusunda aralarında anlaşmazlık çıktığını belirttiği Zekeriya Ç. ile birbirlerini kafir ilan ederek ayrıldıklarını anlattı. Zekeriya Ç’nin, cihat için toplanan bu paralar ile birkaç ay önce evlendiğini, evinin eşyalarını almasının yanında, balayını Mısır'da yaptığı, biraz daha para toplaması durumunda Yemen'e yerleşmeyi planladığı ortaya çıktı.

HiZBULLAH, EL KAiDE’YE ELEMAN DEVŞiRiYOR

Son El Kaide operasyonunda polisin önemli bir ayrıntıya daha ulaştı.Terör örgütü Hizbullah'ın El Kaide için elaman devşiren bir yapıya büründüğü belirlendi. PKK terör örgütü gibi "Ergenekon" yapılanması ile bağlantılı olan ve Güneydoğu'da gerçekleştirdiği vahşet eylemleriyle vatandaşları kaos ortamı içine çekmeye çalışan Hizbullah, son dönemde legal faaliyetler üzerinden propaganda çalışmaları sürdürdüğü, şiddet eylemlerinden kaçındığı izlenimi verdi. Ancak El Kaide'ye yönelik gerçekleştirilen son operasyonlarla, şiddete meyilli Hizbullah mensuplarının El Kaide ile irtibata geçerek ülkemizde eylem arayışında olan El Kaide hücrelerine katıldıkları, eylem potansiyellerini korumaya çalıştıkları anlaşıldı.

Toplam 38 kişi yakalandı

El Kaide'ye yönelik dün 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda Kahramanmaraş'ta 17, Gaziantep'te 14, Adana'da 3, İstanbul'da 1, Konya'da 2, Şanlıurfa'da 1 olmak üzere toplam 38 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 tabanca, 2 pompalı tüfek ve örgütsel doküman ele geçirildi. Yakalananlar arasında, El Kaide terör örgütü ile bağlantılı İslami Cihat Birliği Örgütü'nün Türkiye sorumlusu ve önde gelen isimlerinin de bulunduğu öğrenilirken, örgüt mensuplarının, vergi vermeyi ve askere gitmeyi reddettikleri belirtildi. İllegal yapının Afganistan'da gerçekleştirilen intihar eylemlerinin CD'lerinin izlettirilerek genç örgüt mensuplarını intihar eylemlerine yönlendirildikleri tespit edildi.

Güngör ERGÜN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım