![]() |
#1 |
![]() Monsenyör Georges Marovitch çok güzel bir benzetmeyle şöylre iifade ediyor:
“Benim bir tespitim olacaktır. Bir tarihlerde Romada çalışıyordum. Şehrin uzağında bir mabet verdı. Yeşillikler içinde bu manastırda bulunduğum bir gün kar yağmıştı. Oysa ki Romaya kar pek nadir olara yağar. Kışın şiddetinden bahçede bulunan çok sevdiğim erik ağacı kurumuştu. O senenin baharında ne çiçek açtı ne de meyve verdi. Bahçivan benim üzüldüğümü görünce “merak etme” dedi. Ağaca su verdi, gübreledi budadı. Büyük bir dikkatle baktı, ilgilendi. Ağacı budarken ben çok üzülmüştüm. Çünkü kurumuş dallarla birlikte yeşil olanlarıda kestiği oluyordu. ERİK AĞACI OLDUKÇA KÜÇÜLMÜŞTÜ ; am canlanmıştı da…. Bir sene sonra mevsimi gelince ağaç yeşillendi, çiçek açtı ve yeniden meyve vermeye başladı. Osmanlı İmparatorluğu da, bence bu ağaç gibidir. KURUMUŞ GİBİ GÖRÜBDÜ. Ama ölmemişti. Budandı, bakıldı. Gerçi kesilmemesi gereken canlı kısmı da kesilip atıldı ama ; ne yapalım, kısmet… AMA AYNI KÖK ÜZERİNDE YENİDEN HAYAT BULDU. Monsenyör Georges Marovitch Büyüyüp öbür bahara meyve verecek…..
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bir osmanlı vardı ki 3 kıtaya hakimdi
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Osmanlı ah nerdesin
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() budandı sürgünleri çıktı inşallah meyvesi yolda kardeşim
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() İnşAllah dediğiniz gibidir..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() O ruh hiç ölmediki inanki osmanlı ruhu bi beden bulacak ve o beden T.C olacak
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() İzin verirlermi dersiniz.
Baksanıza vatan millet diyip ülkeyi sömürüyorlar...! ellerinde evlerinde bayraklar... ama vatanın en büyük düşmanları da onlar.. zaten korkuları da bu. Rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin inşAllah.. bizi onların ellerine bırakmasın.Başbakanımızııda başımızdan eksik etmesin.. (amin) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
OSMANLI GERİ GELECEK ![]() KALBİM KABE DİYE DİYE BÜRÜKSELE GİDİYORUM Konu kararlı tarafından (04-22-2009 Saat 12:48 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|