AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Haberler - AK Parti Duyurular AK Parti Haberleri, AK Parti Duyuruları, AK faaliyetler ile ilgili tüm haberleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-29-2007, 22:33   #1
Kullanıcı Adı
mesudum47
Standart Kültür'e SOLCU BAKAN

29 Ağustos 2007 Çarşamba 18:14
Başbakan Erdoğan'ın kabinesinde yeralan Ertuğrul Günay, ilk demecini patlattı.
Türizm ve Kültür sözcüklerinin kendisini heyecanlandırdığını belirten Ertuğrul Günay, kabinenin tek solcu bakanı...

CHP'den dışlanan Günay, AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilmişti. Erdoğan "uyuyan bakan" sıfatını kazanan Atilla Koç'u kabine dışı bırakarak, yeni transfer Günay'ı Kültür Bakanlığı koltuğu ile ödüllendirdi.

CNNTÜRK'e konuşan Ertuğrul Günay, heyacanla çalışacağını belirterek, turizm ve kültürün kendisini heyacanlandırdığını söyledi.

mesudum47 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-30-2007, 18:07   #2
Kullanıcı Adı
akelil
Ya Zaten sol olsaydı gider dspye konardı.(şimdiye istifa ederdi yhani)Demek ki neymiş adam anlamış Sol iş yok Sağda var AKPartide var diye...
akelil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 18:13   #3
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Size katılmıyorum...Sol görüşlü olup da AK Parti'ye oy veren binlerce insan var...AK Parti'ye geçmiş olması onun sol görüşlü olmadığını göstermez...
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 18:15   #4
Kullanıcı Adı
mesudum47
Alıntı:
akelil Nickli Üyeden Alıntı
Ya Zaten sol olsaydı gider dspye konardı.(şimdiye istifa ederdi yhani)Demek ki neymiş adam anlamış Sol iş yok Sağda var AKPartide var diye...

katılmıyorum.... Ak parti sol dan da oy almasaydı %47 alamazdı...
mesudum47 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 18:28   #5
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
3 Seçimi Ele aldığımızda Merkez Sağı Ele geçirdiğimiz bariz açık .Ülkemizde Sol partilerin oy toplamı %32 i geçmez yada %30 luk bi taban var ...Geriye Kalan %70 lik oy potansiyelinin her seçimde paylaşımı değişir Akparti bu potansiyelin büyük kısmını ele geçirdi ..

Onlybullet34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 18:29   #6
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Alıntı:
Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mesudum47 Nickli Üyeden Alıntı

katılmıyorum.... Ak parti sol dan da oy almasaydı %47 alamazdı...
buna hiç katılmıyorum...

1999 Seçimleri

DSP: %22.17 - 6.900.322
MHP: %17.98 - 5.594.375
FP: %15.39 - 4.790.430
ANAP: %13.22 - 4.114.705
DYP: %12.03 - 3.742.317
CHP: %8.72 - 2.712.051

2002 Seçimleri

AKP: %34,43 -10.848.704
CHP: %19,41 - 6.114.843
DYP: %9,54 - 3.004.949
MHP: %8,35 - 2.629.808
GP: %7,25 - 2.284.644
DEHAP:%6,14 - 1.933.680
ANAP: %5,11 - 1.610.207
SP: %2,49 -784.087

2007 Seçim Sonuçları

AKP : %46,69 16.318.368
CHP :%20,84 7.316.242
MHP : %14,26 5.005.587
DP: %5,41 1.898.679
BĞSZ:%5,19 1.822.253
GP: % 3,03 1.064.940
SP: %2,34 820.268

Bu seçim sonuçlarından hangi sonucu çıkarmalıyız? Yani AK Parti'ye sol görüşlü insanların da oy verdiği düşüncesini çürüten gösterge nedir?
Alt 08-30-2007, 18:37   #7
Kullanıcı Adı
mavera,
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Size katılmıyorum...Sol görüşlü olup da AK Parti'ye oy veren binlerce insan var...AK Parti'ye geçmiş olması onun sol görüşlü olmadığını göstermez...
aynen kardes..günay in parti degisitirmesi, görüs degistirmesi anlamina gelmez..arkadaslar söyle bir tanim yapalim türkiyede sag ile sol kavramlar bana göre yer degsitirmis..
normalde sol adaletten, emekten, isciden, insan haklarindan, özgürlüklerden yana olur ama sol diye lanse edilen partiler tam tersi hareket ediyor türkiye de..
halkci degil devletci bir yapiya sahipler, yasakciligi savunuyorlar ve insan haklarina saygili degiller ama partimiz yukarida saydigim bütün ilklere sahip o yüzden sayin günayin partimizle kesistigi nokta bu noktadir..
yani sayin günay chp yi sol olmadigi icin tercih etmiyor, ak partiyide yukarida ki ilklere sahip ciktigi icin tercih ediyor..
Alt 08-30-2007, 19:13   #8
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Alıntı:

Bu seçim sonuçlarından hangi sonucu çıkarmalıyız? Yani AK Parti'ye sol görüşlü insanların da oy verdiği düşüncesini çürüten gösterge nedir?
Alıntı:
3 Seçimi Ele aldığımızda Merkez Sağı Ele geçirdiğimiz bariz açık .Ülkemizde Sol partilerin oy toplamı %32 i geçmez yada %30 luk bi taban var ...Geriye Kalan %70 lik oy potansiyelinin her seçimde paylaşımı değişir Akparti bu potansiyelin büyük kısmını ele geçirdi ..
Onlybullet34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 19:18   #9
Kullanıcı Adı
mavera,
Alıntı:
Alıntı:

Alıntı:
kardes türkiye de sag, sol kavramlari birbirine girdi..simdi arkadasla onu tartisiyorduk birisi bana izah etsin bir önceki secimde yüzde 18 oy alan dsp bir diger secimde nasil yüzde 1 aliyor böyle radikal bir degisim nasil oluyor..
evet solun kemik bir oyu var ama sag ve sol arasinda dolanan bir cok oy var..mesela 99 da dsp oy verip son iki secimde ak partiyi tercih edenlerin sayisi oldukca fazla cünkü sonuc ortada chp nin aldigi oy orani ortada..
su tespitide yapabilirim eger solda, halkin degerlerine saygi duyan, gercek anlamda bir solcu lider olsa su anda ak partiye rakip olurdu..mesela sayin sarigül kendisinden hazzetmem ama türk halkini cok iyi taniyor ve trübnlere oynuyor..
bir bakiyorsun camii de, bir bakiyorsun cemevinde yani populist siyaset yapiyor bazen bu tarz siyasetler is yapiyor yoksa cem uzan in bir önceki secimde aldigi yüzde 7 nasil izah edilebilir ki ;)
Alt 08-30-2007, 19:21   #10
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Tespitlerin doğru olabilir hocam...Ama senin bahsettiğin sol tabanı değil ki chp dsp tabanı...

Ben her zaman ifade ediyorum chp sol bir parti değildir diye..Bence gerçek anlamda bir solcu chpye oy vermez..Sol görüşlü insan,her şeyden önce özgürlükçüdür...Başörtüsü konusunda chpnin tavrını anlatmaya gerek yok..Sol görüşlü insan adaleti,eşitliği savunur,chpnin oylarını nerden topladığını çok iyi biliyoruz..elit tabaka tabir edilen zengin işadamları ve kokana eşleri...

sol görüşlü insan demokrasi hayranıdır...chpnin cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ne kadar demokrat olduğunu herkes gördü...

diye uzar gider bu liste...

Yani,senin verdiğin seçim sonuçları partilerin aldığı oyları gösterir.insanların siyasi görüşlerini değil...sana göre ak parti sağ partidir,diğerine göre sosyal demokrattır,kimine göre merkezdir...

Tekrar ifade etmek gerekirse;
Sol görüşlü olan pek çok insan,chpli demiyorum sol görüşlü diyorum oyunu ak partiden yana kullandı...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)