AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-24-2009, 18:18   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Yeni Mühimmatlar Bulundu
Beykoz'daki İstek Vakfı arazisinde bugün yapılan kazılarda çok sayıda mühimmatın bulunduğu öğrenildi.

İŞTE KAZIDAN ÇIKARTILAN SİLAH VE HÜHİMMATLARIN LİSTESİ
5 Bubi Tuzağı
11 Law silahı (6 dolu, 5 boş)
10 El bombası
4 el bombası fünyesi
2000 fişek
1500 M-16 mermisi
500 9mm tabanca mermisi
23 İşaret fişeği
50 M Saniyeli fitil
13 Sis Bombası

Edinilen bilgiye göre; Poyrazköy'de yer alan İstek Vakfı'na ait arazide bugün yeni mühimmatlar bulundu. Yeni mühimmatın iki gün önce bulunanlardan daha fazlası bulunduğu belirtildi. Yeni çıkan mühimmatların arasında el bombaları, lav silahları, el bombası, sis bombası, uzun namlulu silahlara ait çok sayıda mermi bulunduğu öğrenildi. Çıkartılan silah ve mühimmatın sayımı devam ederken kazı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Bölgede kazı çalışmasını yürüten ekiplerin, bir yandan yeni kazı alanları belirlerken, diğer yandan da çıkartılan mühimmatın seri numaralarını tespit ederek envanterini çıkarmaya çalıştığı bildirildi. Bölgede bomba imha ekiplerinin yanı sıra, olay yeri inceleme, terörle mücadele, jandarma ve istihbarat birimlerinin ayrı ayrı ekipleri bulunuyor.
ÇARPICI AYRINTI
Bu arada ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı. Kazı bölgesinde dün de büyük bir mühimmat deposu bulunduğunu ancak basından ve kamuoyundan özenle gizlendiği öğrenildi.
İLK GÜN KAZILARININ BİLANÇOSU
21 Nisan'da başlayan kazılarda; 11 adet el bombası, yaklaşık bir kilo C4 patlayıcı madde, 10 adet el bombası, korteks malzemesi,( bomba yapımında kullanılan) 1250 adet tabanca mermisi, 3 bine yakın farklı çaplarda mermi, 22 adet el bombası tapası, 7 adet gaz bombası, 16 adet aydınlatma fişeği, 11 adet sis bombası ve 3 gösteri bombası bulunmuştu.
CİHAN

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-25-2009, 06:58   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart İkinci cephanelik bubi tuzakları ve LAW silahlarıyla dolu
Bedrettin Dalan'ın kurucusu olduğu İstek Vakfı'na ait Poyrazköy'deki arazide dört gündür devam eden kazı çalışmalarında yeni bir cephaneliğe ulaşıldı. Öncekine göre daha fazla mühimmat içeren cephanelik, bugüne kadar bulunanların da en büyüğü olma özelliğini taşıyor.



Cumhuriyet savcısının nezaretinde dedektörler ve krokiler eşliğinde yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmat şöyle: 11 LAW silahı, 5 bubi tuzağı, 10 el bombası, 2 binden fazla mermi, 13 sis bombası, 4 el bombası fünyesi, 23 işaret fişeği ve roketatarlar.

İstanbul Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne e-posta ile yapılan ihbar üzerine arazi 21 Nisan'da kazılmaya başlanmıştı. İlk cephanede 9'u dolu 10 LAW silahı, 20 ses bombası, 19 aydınlatma fişeği, 10 el bombası, 250 gram C-4 patlayıcı, 3 gösteri bombası, 10 adet el bombası tapası ve 800 adet G-3 mermisi bulunmuştu. İhbar metninde söz konusu silahların savcılara suikastta kullanılacağının belirtildiği öğrenildi.

Bedrettin Dalan'ın kurucusu olduğu İstek Vakfı'na ait arazideki kazılarda 4. gün de geride kaldı. İstanbul Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar üzerine ilk olarak 21 Nisan'da gerçekleştirilen kazılarda 9'u dolu 10 LAW silahı, 20 ses bombası, 19 aydınlatma fişeği, 250 gram C-4 patlayıcı, 3 gösteri bombası, 10 el bombası, 10 el bombası tapası ve 800 adet G-3 mermisi ele geçirilmişti.

Cumhuriyet savcısının nezaretinde ve krokiler eşliğinde Keçilik mevkiindeki ormanlık alanda yapılan kazı çalışmalarına dün sabah saatlerinde yeniden başlandı. Jandarma, geniş güvenlik önlemleri aldı. Kazı çalışmalarına İstanbul Teknik Üniversitesi'nden gelen iki profesör ve bir doçent de katıldı. Üniversiteye ait jeoradar isimli cihazla yer altındaki 10 ile 20 metre arasında değişen derinlikler tarandı. Dedektörlerin sinyal verdiği alanlar işaretlenerek, iş makineleri ve insan gücüyle kazılar yapıldı. Çok geçmeden bugüne kadar ele geçirilen en büyük cephaneliğe ulaşıldı. Edinilen ilk bilgilere göre, kazılarda 6'sı dolu 11 LAW silahı, 5 bubi tuzağı, 10 el bombası, 2 binden fazla fişek, 2.000 adet değişik çaplarda mermi, 13 sis bombası, 4 el bombası fünyesi, 23 işaret fişeği, 50 milimetre saniyeli fitil ve roketatarlar çıkarıldı. kazı bölgesinin ikinci derece askerî alan olduğu belirtildi. Kontrolünün ise Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün komutanı olduğu Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda olduğu öğrenildi.

Bedrettin Dalan, 21 Nisan'da ilk cephaneliğin ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, araziyi 19 yıl önce satın aldıklarını; ancak hiç kullanmadıklarını söylemişti. Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009'da gerçekleştirilen 10. dalga operasyonda Bedrettin Dalan'ın gözaltına alınması kararlaştırılmıştı. Ancak operasyondan yaklaşık 3 ay önce Amerika'ya gittiği tespit edildi. İkinci iddianamede Bedrettin Dalan'ın, İlhan Selçuk, Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve Kemal Gürüz gibi isimlerle birlikte 'yürütme ve yasama organını cebren ortadan kaldırıp, devlet idaresini antidemokratik yollarla ele geçirmeyi planladıkları, bu planlarını gerçekleştirmek için de aktif olarak eylemlere giriştikleri' ileri sürülüyor.

İKİSİ MUVAZZAF, ÜÇ SUBAYA TUTUKLAMA

Poyrazköy'de gerçekleştirilen kazı çalışmalarına ilişkin gözaltına alınan 3 kişi dün Beşiktaş'taki İstanbul adliyesine sevk edildi. Savcılıkça sorgulanan emekli Binbaşı L.B., Binbaşı E.O. ve Deniz Yarbay E.K., tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Şahısların tamamı tutuklandı. Bu arada, cephanelikle ilgili emniyete gelen ihbar e-mailinde silahların Ergenekon savcılarına yönelik bir suikast için kullanılacağının iddia edildiği öğrenildi. Savcılık sorgusunda şüphelilere bu konunun da sorulduğu bildirildi. Öte yandan, kazı çalışmalarını görüntülemek için izinsiz olarak askerî alana giren basın mensuplarının kimliklerine el konuldu.

BAYRAM KAYA , MUTLU ÖZAY
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım