AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-25-2009, 07:13   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Altın Hilal'e gizli göz
Türkiye, bölücü örgütü yok etmek için hazırladığı eylem planının "ekonomik ayağı"nı uygulamaya koyuyor. Bölücü örgütün en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucu sevkıyatına karşı, Ankara'da, “Uluslararası Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi” kuruluyor.



Türkiye, uyuşturucu üretilen ve geçiş yolu üzerinde bulunan 10 ülke ile özel bir anlaşmaya imza attı. Anlaşmanın merkezinde Türkiye olurken, Afganistan, İran ve Pakistan söz konusu anlaşmanın temel tarafları oldular. PKK'nın mali kaynaklarına ve nüfuz alanlarına yönelik ortak operasyonlar, tedbirler, her türlü istihbari plan ve çalışma bu dört ülkenin sıkı işbirliği ile gerçekleştirilecek. Böylece ilk kez PKK ve uyuşturucuyla mücadele konusunda Avrupa ve ABD ve Rusya dışında bu denli kapsamlı ve doğrudan atımlar atılmış oluyor.

Türkiye, uyuşturucu üretimi ve ticaretinde "altın hilal" olarak adlandırılan Afganistan, Pakistan, İran bölgesine yönelik kurulan “gizli gözün” merkezi oldu. Türkiye'nin organizasyonuyla Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Kaçakçılık ve Gümrük Suçları Veri Bankası'nın kurulmasına ilişkin sözleşme imzalandı. Türkiye, böylece Afganistan, Pakistan ve İran'ın da aralarında bulunduğu 10 ülke ile uyuşturucuyla mücadele için ortak merkez oluşturacak.

İSTİHBARAT VE OPERASYON TÜRKİYE'DEN
İstihbarat ve operasyon merkezi olacak birimi Türkiye kuracak ve merkezi Ankara olacak. Merkezin diğer üyeleri, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan oluşuyor. TBMM'nin de onayını alan uluslararası sözleşme, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla birlikte resmen hayata geçecek. Anlaşma çerçevesinde, uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğu bir coğrafyada yer alan üye ülkelerin tamamı, Ankara'daki merkezden koordine edilen eşzamanlı ortak operasyonlar gerçekleştirecek. Uyuşturucu ve psikotrop maddelerle ilgili kişiler, eşyalar, olaylar, araçlar ve kaçakçılık yöntemleriyle ilgili bilgiler veri bankasında toplanacak. Bir ülkeden alınan bilgiler, o ülkenin rızasıyla uluslararası veya bölgesel kurumlara verilebilecek.

Veri bankasının arşivi "gizli bilgi" nitelikli sayılacak ve beş yıl süreyle saklı tutulacak. Merkezdeki verilerin koruma seviyesi, Avrupa Konseyi'nin belirlediği "kişisel verilerin korunması" ilkeleriyle aynı olacak. Bu bilgiler, adli ve idari işlemlerde, delil tutanaklarında, raporlarda, ifadelerde ve davalarda kullanılabilecek. Merkezin teknik donanım ve yazılım masraflarını Türkiye karşılayacak. Anlaşma en az 10 yıl uygulanacak. Çalışma sonunda, PKK'nın en büyük gelir kaynağı elinden alınmış olacak. Böylece hem Kandil'deki hem de Avrupa'daki teröristlerin finansmanı sıkıntıya girince, örgütün çözülme süreci hızlandırılacak.

VAKİT

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım