AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-25-2009, 11:40   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart 'Türkiye Öğrenci Meclisi
Parlamento'da 'Türkiye Öğrenci Meclisi' heyecanı

6. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi, TBMM Başkan Vekili Eyyüp Cenap Gülpınar'ın başkanlığında toplandı. Gülpınar'ın birleşimi açmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Gülpınar, yaptığı konuşmada, öğrencileri, milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Öğrencilerin, geldikleri yerlerin güzelliğini, ülke ve yurt sevgisini, başarma ve ilerleme azmini Meclis'e getirdiklerini ifade eden Gülpınar, şöyle konuştu: "Meclis'imizi umut ve başarma heyecanıyla doldurdunuz. Sizler, coşku ve ideallerinizle gelecek güzel günlerin habercilerisiniz. Bu ideallerinizi ve coşkunuzu hiç kaybetmemeniz en büyük temennimizdir. Başarma azminizi bilimin ateşiyle tutuşturup yarınlara ışık tutacağınıza inancımız tamdır. Ülkemizde genel ve yerel seçimlerden sonra en büyük seçim olan Türkiye Öğrenci Meclisi seçimlerinde önemli bir deneyim yaşadınız. 13 milyon öğrencimizin katılımıyla büyük bir demokrasi sınavından geçtiniz. Bu projenin amaçlarından olan seçme ve seçilme, işbirliği ve katılım süreçlerini yaşayarak öğrendiniz." Gülpınar, seçimler sonunda il temsilcisi olma hakkını kazanan öğrencileri kutladı. Meclis'in açılışında konuşan Hüseyin Çelik, demokrasi kültürü ve eğitiminin önemli olduğunu belirterek, konuyla ilgili okullarda teorik bilgilerin verildiğini, ancak gençlerin bunu bizzat yaşayarak öğrenmelerini istediklerini anlattı. Çelik, proje kapsamında 41 bin 441 okulda öğrenci meclisleri oluşturulduğunu, tüm okulların öğrenci meclisi başkanlarını seçtiklerini, daha sonra il ve ilçelerde başkanların seçildiğini kaydederek, "Sizler 81 ilde ipi göğüsleyerek kendi illerinizi temsil etme hakkı elde ederek buraya geldiniz. Bu son derece önemli bir süreçti." dedi. ANKARA AA

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-25-2009, 11:46   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
BEN BU MECLİSE GİRMEK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM..GEÇEN SENE OKUL ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YÜRÜTTÜM....BU SENEDE BİZE VERİLEN PROBAGANDA SÜRELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ İLE PROBAGANDA YAPAMADIK VE 5 OYLA OKUL ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANLIĞINI KAÇIRDIM....HAYALLERİM BÜYÜKTÜ VE BÜTÜN ÖĞRETMENLER BENİ DESTEKLİYORDU AMA OLMADI...İNŞALLAH SENEYE İSTANBUL TEMSİLCİSİYİM...BU ARADA ŞUAN Kİ BAŞKANI SENE SONU REZİL EDECEĞİM...MECLİSİ OLAĞAN ÜSTÜ TOPLATARAK MECLİSİN YAPTIĞI ÇALIŞMLARI DENETLETECEĞİM...TABİ HİÇBİRŞEY YAPMADI....BİR TOPLANTI YAPIP VARMI BİR ŞİKAYETİNİZ BİLE DEMEDİ...SİZİN ANLAYACAĞINIZ MUHALEFETE DÜŞTÜM...AMA İKTİDARIM...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)