AK Gençliğin Buluşma Noktası
Beyin ve Zeka Gelişimi Beyin ve Zeka Gelişimi konularını burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-25-2009, 23:49   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart İnsan Beyninin Yeni Bir Sırrı Ortaya Çıktı
İNSAN BEYNİNİN YENİ BİR SIRRI ORTAYA ÇIKTIBeynin, eski hatıraları "çağırmak" için bilginin hafızaya kaydedilmesinden bir hafta önce oluşan yeni sinir hücrelerine başvurduğu ortaya çıktı.

Üniversiteden mezun olduktan 10, 20 ya da 30 yıl sonra sınıfının nerede olduğunu hatırlamanın zor olmasına rağmen, sınıf yeniden bulunduğunda, daha sonra oraya hiç zorluk çekilmeden nasıl gidildiğinin yanıtını, Fransa Bilimsel Araştırma Merkezi’nden bilim adamları verdi: Sınıfa ilk kez gidildiğinde, örneğin 10 yıl önce bu bilgi kaydediliyor. Sınıf yeniden bulunduğunda "yıpranmış" görsel hatıralar canlanıyor ve sınıf daha sonra bulunabiliyor. Bunun için de beyin "ilk kayıttan" bir hafta önce oluşan yeni sinir hücrelerinden yararlanıyor.

Bu sonuca ulaşmak için bilim adamları, farelerin beyninde oluşmakta olan sinir hücrelerini flüoresan renkle işaretledi. 9 gün sonra fareler, bir havuza konuldu. Havuzdan kurtulmanın tek yolu, su altına gizlenen bir platformun üzerine çıkmaktı.

Fareler birçok denemeden sonra platforma ulaşmayı başardı. Bir ay sonra fareleri aynı havuza koyan bilim adamları, farelerin çıkış yolunu bulmak için işaretlenen sinir hücrelerini kullandığını gördü.

Memelilerde orta beyinde bulunan ve hafızanın merkezi sayılan hipokampus bölgesinde, sinir hücrelerinin erişkinin hayatı boyunca üretilmeye devam ettiği, daha önceki araştırmalarda ortaya konmuştu. Bu yeni araştırma, yeni sinir hücrelerinin hafıza sürecinde nasıl bir rol oynadığını gösteriyor.

 

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta