AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-26-2009, 01:59   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Dalan'ın da bilgisi var iddiası
Ergenekon Operasyonu kapsamında bugüne kadar bulunan en büyük cephaneliği ortaya çıkaran ihbar e-maili’ndeki iddiaya göre buradaki mühimmattan Bedrettin Dalan’ın da haberi vardı.

İSTANBUL- Bulunan patlayıcılar ise tutuklu Albay Levent Göktaş’ın talimatı ile Ergenekon savcılarına yönelik saldırıda kullanılacaktı iddiasında bulunması soruşturmayı hareketlendirdi. İşte İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderilen e-postadaki iddilar.

Poyrazköy'deki askeri bölge içinde bulunan özel arazideki cephaneliği ortaya çıkartan e-postanın detayları ortaya çıkmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün internet sitesine gönderilen ihbar e-postasına göre bu cephaneler gözaltındaki subaylar tarafından birliklerinde bulunan deporlardan ustaca çıkartıldı. Dalan'ın da bilgisi dahilinde arazinin değişik noktalarına gömüldüğü öğrenildi.
İddialara göre bu "sarf malzemeleri"ni askeri bölgeden Levent Göktaş'ın timi çıkartarak buraya gömdü. Tim eylem için Göktaş'tan talimat bekliyordu. Timin eylem hedefinde ise Ergenekon savcıları bulunuyordu.
16 Nisan tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğünün internet sitesine gelen e-posta "Size Levent Göktaş hakkında bilgi vereceğim. Bu adamın bir ekibi var. Bu ekip eylem yapmak için ondan talimat bekliyor. Bu ekibin başı ise Levent Bektaş'tır. Diğer elemanları ise Emre Onan, Mustafa Türkan, Ercan Kireçtepe ve Eren Günay'dır. Bu kişiler bomab konusunda eğitimli subaylardır.

DALAN'IN DA BU OLAYDAN BİLGİSİ VAR
Gelen bilgilere göre; Tim çalıştığı birimde eğitimde kullandığı "sarf malzemesi"ni (law silahları ve bombalar) birlikten çıkartarak Bedrettin Dalan'ın Poyrazköy'deki arazisine gömdüler. Daha önce gömü çalışması sırasında fark edildiler. Ancak kaçmayı başardılar. Fakat elde ettikleri cephaneyi araziye gömdüler. Bu durumdan Bedrettin Dalan'ın da haberi var. Şimdi de bu mühimmat ile Ergenekon adına eylem yapmayı bekliyorlar. Eylem için Levent Bektaş'ın tahliyesini bekliyorlar. Tahliye olmazsa da eylem için harekete geçecekler. Hedeflerinde ise Ergenekon savcılarının bulunduğu iddia ediliyor. İhbar e-postasının geri kalan bölümünde ise cephanenin gömülü bulunduğu yerler en ince ayrıntısına kadar tarif edilmiş.

POLİS İHBARCIYI ARIYOR
Bu ihbar e-maili üzerine harekete geçen polis Poyrazköy'deki araziyi 7 ayrı noktadan kazarak bugüne kadar Ergenekon soruşturması kapsamında bulunan en büyük cephaneyi ele geçirdi. Mühimmat bulununca ismi geçen kişileri gözaltına aldı. Polise gelen bu ihbarın aynı kişi tarafından yapılan ikinci ihbar olduğu öğrenildi. Daha önceki günlerde gelen ihbarda ise 12 Nisan’da 10. dalgada tutuklanan emekli Albay Levent Göktaş hakkında geniş bilgiler içeriyor. Polis Ergenekon zanlıları hakkında bu kadar bilgi sahibi olan bu ihbarcıyı arıyor. İhbarın yapıldığı internet cafe’ye gelen giden kişiler mercek altına alındı. Ancak henüz bir bulguya ulaşılamadı.
Öte yandan ihbar mektubunda ismi geçen ve yurt dışı görevde olan binbaşı Eren Günay önceki gün Merkez Komutanlığı’na teslim olmuştu. Günay’ın buradaki işlemleri sürüyor. İsmi geçen son kişi olan yarbay Mustafa Türkan Ecevit’in de yurt dışındaki tatbikat görevinden dönmesi bekleniyor.

SORUŞTURMANIN EN BÜYÜK CEPHANESİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğünde basın mensuplarına dağıtılan bilgi notunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Beykoz ilçesi Poyrazköy Keçilik Mevkisi'nde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince verilen arama kararlarına istinaden 21 Nisan günü kazı çalışmalarına başlandığı belirtildi.
Söz konusu tarihte başlatılan ve devam eden kazı çalışmalarında, ''15'i dolu, 7'si boş toplam 22 lav silahı, 14 el bombası, 24 adet el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı, 7 adet hakem bombası, 3 adet gösteri bombası, 5 adet bubi tuzağı, 2 adet kullanılmış bubi tuzağı, 23 adet işaret fişeği, 45 adet sis bombası, 15 adet aydınlatma fişeği, 30 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 38 metre uzunluğunda saniyelik fitil, 3 bin 17 adet çeşitli çaplarda fişek, 1 adet siyah renkli kamuflaj kremi tüpü'' ortaya çıkartıldığı bildirildi. Elde edilen mühimmatlarla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları koordinesinde arama ve kazı çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. (GAZETEPORT)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi