![]() |
#11 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Alıntı:
Şirretlik mantığıhemen açığa çıkıyor öyle anlama çabasına girmeye de gerek yok. Seydalık yani seyidlik güneydoğu anadoluda ve Irak kuzeyinde bir çok aşiret tarafından sömürülmekte. Bunu da iyi biliyoruz. Mesela seyid olup bi aşirete gelin gidince bi kız o gittiği aşiretin tüm şahısları seyyid olmuş oluyor. Halasının oğlunun teyzesiniz bilmem neyi vs. o bile. Yani seyyidlik çok zamandır yozlaşıyor. Kimin 'hakiki soydan' seyid olduğu çok da açık seçilemiyor. Bu da ayrı boyut. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() Alıntı:
Gözüm sen Menzili hiçmi duymadın. Biraz araştır. Seyda denen zat Adıyaman Menzil köyündedir. Gavslık makamında bir mübarektir. Dünyanın dört bir yanından on binlerce ziyaretçisi gelir. Senin saçma sapan dandik Tek türkiye dizinde ağızda sakız edilecek bir isim değildir bu. Aç araştır ondan sonra konuş. Sen kalkmış daha bana aşiretten bilmem neden bahsediyorsun. Bir yanlışı düzeltmeye çalışıyoruz Şirretlikle suçluyorsun. STV bile bu yaptığının yanlış olduğunu kabul edip döndü sen hala direniyorsun. Kim şirretlik etmiş oluyor o zaman. Biraz anlama çabasına girmen lazım, dinlemen lazım. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Alıntı:
Meseleyi oraya buraya çekip sonra geri dönüp şu şuydu bu buydu lafları abes oluyor beh.. Seyda denen zatı tanıtıyorsun da, hata imiş düzeltilmiş işte. "Seyda diyorum yani Peygamberlik soyundan gelen bi zat" lafınıza idi o seyyidlik yozlaşması lafım da. Tamam? Seyda o kavramdan türeyen bi kelimedir yani. Ki anlam olarak da öyle. Bu yolla dizideki Seyda ismi de o soydan gelen ama o makamda yozlaşmış sahte biri olarak gösterilmek istenmiş olabilir. Kanımca en büyük ihtimali bu idi. Ama her ne olursa olsun o yanlış anlaşılmadan yahut hatadan dolayı geri adım atıldı. Bu geri adıma önce Dizinin son iki bölümünde artık SEYDA demiyorlar. Şimdi rehber diyorlar. Güya bir yanlışlık olmuş da düzeltmişler. Madem yanlışlık oldu Niye >SEYDA yerine HOCAEFENDİ diye hitap etmediler. Tek Türkiye dizisindeki gerçekleri ve o dizide olan olayları , daha yaşandığı dönemde biz biliyorduk. Ancak Gülen cemaatinin İslama ve Allah dostlarına bu kadar düşman olduğunu bilmiyorduk. deyip sonra STV bile bu yaptığının yanlış olduğunu kabul edip döndü sen hala direniyorsun. deyip böyle yan çizmek... Komik kaçıyor komik. (Tek Türkiye'nin de hakiketen "saçma sapan ve dandik" olduğunu şimdi sizin gibilerin bile diline düştüğünü görünce anladım. Evet. Siz bile izlemiş yorum dahi yapıyorsanız, öyledir.) Konu FarukARSLAN. tarafından (04-26-2009 Saat 10:48 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|