AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-28-2009, 00:17   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Atatürk'ün canlı tanığı kazada can verdi
Atatürk'ün Bursa ziyaretinde elini öpüp, saçını okşadığı yaşlı adam, yetişmek istediği otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti.


27 Nisan 2009 23:08

Yaşlı adamın cebinden ise 14 yaşındayken Atatürk'ün Bursa ziyareti ile uzun ve sağlıklı yaşamanın sırlarını açıkladığı gazete kupürü çıktı.
Edinilen bilgiye göre kaza, bugün saat 18.00 sıralarında İzmir Yolu Küçük Sanayi Metro istasyonu çıkışında meydana geldi. Hasanağa'da bulunan evine gitmek için hareket halindeki otobüsün arkasından koşan Şemsi Aksaray (92) kaldırıma takılıp düşünce, Enver Kahraman idaresindeki 16 YA 689 plakalı Bursa Büyükşehir Belediyesi otobüsünün altında kaldı. Yolcuların olayı fark etmesine üzerine durdurulan otobüsün altında kalan yaşlı adam, olay yerinde hayatını kaybetti.
1. Dünya Savaşı sonralarında Bursa'da doğan Şemsi Aksaray, 1958 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan emekliye ayrıldı. Bugüne kadar birçok gazeteye Atatürk'ün Bursa ziyaretiyle ilgili izlenimlerini aktaran yaşlı adamın öldüğünde de üzerinden çıkan tek şey, yerel bir gazeteden kesilen haber kupürleri oldu. Bursa'da tarihe şahitlik eden insanlardan biri olan 92 yaşındaki Aksaray'ın cenazesi, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay sonrasında ise otobüs şoförü polis tarafından gözaltına alınarak, karakola götürüldü.
Kazanın görgü şahitleri ise, "Otobüs duraktan çıktığı sırada yaşlı adam da aracı durdurmaya çalıştı. Otobüs ana caddeye çıkarken, kaldırıma takılan yaşlı adam düşerek otobüsün altında kaldı" diye konuştu.
Kaza sonrasında ölen Aksaray'ın üzerinden "Bir Asrın Tanığı" başlıklı haberin yer aldığı gazete sayfası çıkarken, yapılan röportajda yaşlı adamın uzun ve sağlıklı yaşamı anlatması dikkat çekti. Bursa Olay Gazetesi'nde verdiği röportajda 14 yaşında Atatürk'ün Bursa ziyaretine tanıklık ettiğini anlatan Şemsi Aksaray, "Elini öptüğüm Atatürk saçlarımı okşadı. Atatürk Bursa'ya geldiğinde Hünkar Köşkü'nde kalırdı. Biz de onu köşkün karşısına geçip zevkle izlerdik" diyen yaşlı adamın, sağlıklı yaşama dair verdiği bilgiler de yer aldı. Hayatı boyunca hamur yemediğini belirten Aksaray'ın, beyaz peynir ve sızma zeytinyağı ile beslenme reçetesi dikkat çekti.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.


AA

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi