AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kültür-Sanat Köklü Kültür Ve Sanatımız ile ilgili tüm paylaşımlar burada yapılıyor

Stil
Seçenekler

Alt 04-30-2009, 13:18   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart Saray müziği artık evimizde!
Saray müziği artık evimizde!

Osmanlı saray müziğini evlerimize kadar getirdiler.. Alihan Samedov ve Ercan Irmak gibi bir çok ismin bu albümde imzası var...

Osmanlı saray müziğini evlerimize kadar getirdiler.. Alihan Samedov ve Ercan Irmak gibi bir çok ismin imzasının bulunduğu saray merdivenleri albümünün prodüktörü Tevfik Tolga Büyükkınay ile albüm üzerine söyleşi yaptık…

Tolga bey “ Saray merdivenleri “ projesinin başlangıcı ve sonrası hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Projenin doğuş aşaması tabi ki de bestecimiz ve aranjörümüz Murat ERTUĞRUL ile tanışmamız ile gerçekleşti bize projesi hakkında bilgileri ve bazı örnek kayıtları verdikten sonra konsept hakkında bilgi sahibi olabilirdik.

Ancak proje adının “ saray merdivenleri “ olması işin doğası gereği ciddi bir hazırlık sürecini de beraberinde getirdi. Tüm tarihi birikimlere uygun ve aynı zamanda saraylarımız gibi devamlılık taşıması adına Türkiye ve dünya çapında bilinen sanatçılarımızdan ; Alihan SAMEDOV, Ercan IRMAK, Eyüp HAMİŞ gibi isimler ile çalışmaya başladık. Bildiğiniz üzere Alihan SAMEDOV herkesin bildiği “ gladyatör “ filminin müziklerini yapan müzisyenlerimizdendir.

Bu isimleri iş yoğunluğu sebebiyle aynı anda stüdyoda buluşturmanın zorluğunu zaten anlatmak dahi istemiyorum. Ancak bugün itibariyle tüm bu çalışmalara değdiği kanısındayım.

Tolga bey albüm hakkında geri dönüşler nasıl?

Albümümüzü her ürünümüzde yaptığımız gibi her satış noktasına ulaştırdık. Bunun yanında internetten temin edebilmeleri için Türkiye’nin önemli alışveriş sitelerine sunduk. Ancak eğer albümü satın almadan önce dinleyip fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlarımız varsa “ http://www.esenshop.com/detail.aspx?id=50266 “ adresine girip albümümüzün tanıtım bölümlerini dinlemeleri mümkündür.

Bu albümden beklentileriniz nelerdir ?

Günümüzde maalesef bir çok prodüktör albümlere ticari anlamda menfaat sağlamak amacıyla yaklaşıyor.. Ancak “ saray merdivenleri “ doğası gereği tüm bu ticari kaygıların dışında olması gereken bir projeydi. Bizde bu sebeple sadece güzel olanı beğenilere sunmak amacıyla kolları sıvadık.

Yani ticari bir kaygınız yok?

Evet , onu da söyle açıklamaya çalışayım;

Birçok kişinin de hem fikir olduğu gibi Türk müzik piyasası dibe vurma noktasına ulaştırdı. Bu sebeple tabi ki bu benim kendi görüşümdür sektörün yeni kurallar ve yapılar olarak yeniden harekete geçmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yeni yapılanmanın şu zaman olacağını söyleyemem ama zaman içersinde sektör yeni kuralları ile yeniden yapılanacaktır.

Bu yeni yapılanmada sanatı sürekli kazanç sağlama aracı olarak görmek bence yanlıştır. Zaten günümüzde piyasaya çıkan albüm sayısına bakıldığında eskiye oranla ciddi bir düşüş vardır.

Şimdi de ben size bir soru sormak istiyorum: bu ciddi düşüş, piyasaya çıkan albüm sayısındaki düşüş müdür? Yoksa sunulan sanat miktarının düşüşü müdür ? bana göre sunulan sanat miktarının düşüşüdür.

Bu sebeple günümüz müzik piyasasında her prodüktörün öncelikli olarak sanatı sunmak adına çalışması gerektiğine inanıyorum ve göreceksiniz ki bu amaçla çeşitli işlerin altına imza atacağım.

Bundan sonraki projeleriniz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Hali hazırda devam eden projelerimiz mevcuttur kısa bir süre içinde bunları da piyasaya sunacağız ancak benim düşüncem herkesin bildiği sanatçılar yerine daha önce hiç piyasaya çıkmamış sanatçı arkadaşlar ile çalışmak ve müzik piyasasındaki büyük riski üzerimize alıp bu arkadaşlar ile yolculuk edebilmektir.

Tolga bey; bahsettiğiniz genç sanatçılar size nasıl ulaşabilir?

Bu sorununuz cevaplamadan önce söyle bir açıklama yapmak istiyorum: Bugün müzik piyasasına baktığımız zaman bir çok prodüktör kendini duvarların arkasına saklamış ve gizemli bir şekilde işlerini sürdürmektedir. Daha öncede bahsettiğim gibi bence sektör yeni bir oluşum ihtiyacı duymaktadır ve bu oluşum sürecinde sanatçıya olabildiğince şeffaf olmak gerekir. Bu sebeple benim firma bilgilerimi vermem yine kapılar arkasına saklanmaktan başka bir şey olmayacağı için bizzat bana ulaşılacak mail adresimi ve mesai saatleri içersinde açık olan telefon numaramı vermek isterim.

Gerçekten sanat yaptığına inanan yada yapmak isteyen herkes bana [email protected] ulaşabilir…

Tolga bey sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Sanata ve sanatçıya destek olup beraber yol alabilmek için ekip olarak yola çıktık. Sanatçılarımıza bu amaçla her türlü desteği sağlamaktayız. Eğer bu yolda bizimle beraber yürümek isteyen arkadaşlar varsa biz kapılarımızı çoktan açtık.

TARAFLIHABER

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)