AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-30-2009, 23:48   #1
Kullanıcı Adı
NS
Red face Bilgisayar satışları ilk üç ayda dibe vurdu
Bilgisayar satışları ilk üç ayda dibe vurdu

Dünyanın en büyük mikro işlemci ve yonga üreticisi Intel, dünya genelinde kişisel bilgisayar satışlarının ilk çeyrekte dip yaptığını açıkladı.





Reuters


SAN FRANCISCO - Birinci çeyrek sonuçlarını dün açıklayan dünyanın en büyük mikro işlemci ve yonga üreticisi Intel, 647 milyon dolar, yani hisse başına 11 sent ile beklentilerin üzerinde kâr etti. Ancak şirket ikinci çeyrek hakkında herhangi bir tahmin sunmadı.
Dünya genelinde kişisel bilgisayar satışlarının ilk çeyrekte dip yaptığını açıklayan Intel, ekonomi ve pazar koşullarında devam eden çalkantının, ikinci çeyrek hakkında herhangi bir beklenti sunulmasına engel olduğunu belirtti.
Mikro işlemci pazarının yüzde 80'ine hakim olan Intel'in en büyük rakibi Advanced Micro Devices şirketi. Intel'in sonuçları genel olarak teknoloji ve bilişim sektörü için gösterge kabul ediliyor.



Reuters anketine katılan analistler Intel'in hisse başına 3 sent kâr edeceğini tahmin ediyorlardı. Şirketin birinci çeyrek net kârı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 55 geriledi. Intel geçen yıl birinci çeyrekte 1.44 milyar dolar, yani hisse başına 25 sent kâr etmişti.
Bazı analistler, ilk çeyrek kârının Wall Street beklentilerinin üç katından yüksek olmasında vergi oranının ilk çeyrekte şirket beklentisi olan yüzde 27'den yüzde 1'e indirilmesinin etkili olduğunu belirttiler.
Yatırımcılar son günlerde mikro işlemci ve yonga sektöründe kuvvetli yükselişler bekliyorlardı. Sektör göstergelerinden Philadelphia yarı iletken endeksi <.SOXX> Şubat sonundan beri yüzde 30 yükseliş gösterdi.
Ancak sektör yöneticileri, hüküm süren belirsizliğin henüz çok yoğun olduğunu ifade ediyorlar. Yine mikro işlemci alanında faaliyet gösteren Linear Technology şirketinin yöneticileri şu andaki ortamda işleme sonuçlarını tahmin etmenin zor olduğunu belirtti.

 

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta