05-01-2009, 07:55 | #1 |
Her olayda ürperiyordum, bu kez oğlum şehit oldu
Terör örgütü PKK militanlarınca yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit olan Mehmetçikler, gözyaşları arasında toprağa verildi. Yurt genelinde düzenlenen törenlere katılan vatandaşlar teröre lanet yağdırdı. Cenazesi helikopterle Diyarbakır'dan Gaziantep'e getirilen şehit Zeynel Direkçi için Ulu Cami'de tören düzenlendi.
Törende şehidin annesi Sultan Direkçi, yakınlarıyla birlikte oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Kendisini sakinleştirmeye çalışan askerlere, "Ben onu nasıl büyüttüm biliyor musunuz?" diyen Sultan Direkçi, oğlunun fotoğrafını öptü, tabutunun üzerine kapandı. Şehit Direkçi'nin naaşı, Yeşilkent Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Karslı şehitler Olcay Koçak ile Erdal Oral, düzenlenen törenin ardından defnedildi. Şehit Erdal Oral'ın cenazesi Kağızman'da kılınan namazın ardından toprağa verildi. Törene katılan vatandaşlar 'Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attı. Şemdinli'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Olcay Koçak için Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy beldesi meydanında tören düzenlendi. Er Koçak'ın cenazesi, tören alanına askerlerin omzunda getirilirken fenalık geçiren şehit annesi Cahide Koçak'a sağlık ekipleri müdahale etti. Koçak'ın naaşı, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tok'un Merkez Camii'nde kıldırdığı cenaze namazının ardından Koçköyü Belde Mezarlığı'na defnedildi. Şehit komando er Miktat Beder'in cenazesinin Trabzon'a getirilişi esnasında gözyaşlarını tutamayan baba Mustafa Beder'i Vali Nuri Okutan teskin etmeye çalıştı. Şehit erin cenazesi Arsin Ulu Cami'de kılınan namazın ardından Çiçekli köyünde toprağa verildi. Cenazede gözyaşlarına hakim olamayan baba Rasim Oral, "Ahmet ve Emine Meclis'te oturuyor. Bu işler hep onların başından çıkıyor valim. Vatan sağ olsun diyecek bir şey bulamıyorum. Diğer şehitler de benim evladımdır. Onlar da birer Erdal'dır.'' dedi. Uzman Çavuş İlhami Hardal'ın cenazesi de Kilis'te düzenlenen törenle toprağa verildi. Tekke Camii'nde kılınan cenaze namazında Hardal'ın ailesi ve yakınlarının, metanetini koruduğu gözlendi. Hardal'ın cenazesi Kilis Askeri Mezarlığı'nda yeni yapılan şehitlikte defnedildi. Hardal, şehitliğe ilk defnedilen asker oldu. Şehit Jandarma Er Onur Görmez'in naaşı Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Ömerler köyünde defnedildi. Köy meydanında kılınan cenaze namazı sırasında şehit erin annesi Nursel, kardeşi Tennur ve babası Kamil Görmez, sinir krizi geçirdi. Aile, uzun süre tabuta sarılarak ağladı. Şehit er Mehmet Ali Karaduman'ın cenazesinde üç yaşındaki yeğeni Bora'nın dayısının tabutunu ellemesi ve gözyaşı dökmesi herkesin yüreğini burktu. Şehidin babası Kamil, annesi Nadire, kardeşleri Mustafa (19), Yavuz Karaduman (15) ile ablası Özlem Sancar ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Cenaze, kılınan namazın ardından toprağa verildi. Şehit Emrah Polat, ailesinin Kars'tan göç ettiği Aydın'ın Nazilli ilçesinde toprağa verildi. Törende vatandaşlar 'Şehidim hakkını helal et' şeklinde slogan attı. Aynı çatışmada şehit düşen Murat Çavdar'ın cenazesi ise bugün İstanbul'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. 'Hep ürperiyordum, bu kez oğlum şehit oldu' Diyarbakır'da mayın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Salih Akyürek'in babası Şuayp Akyürek, "Böyle olaylarda vatan evlatlarına bir şey olacak diye ürperiyordum. Bu kez oğlum için ürperdim." dedi. Şehit Akyürek için Ankara Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namaza Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, bazı bakanlar, Akyürek'in yakınları ile vatandaşlar katıldı. Başbakan Erdoğan, şehit Akyürek'in çocukları 6 yaşındaki Buse ve 11 yaşındaki Anıl Can Akyürek'i öpüp başsağlığı diledi. Cenazenin ardından bazı askerler de çocukları kucaklarına aldı. Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Eckart Cuntz da 'teröre karşı birlik mesajı vermek için' cenaze törenine katıldı. Cuntz, şehit ailesine başsağlığı diledi ve cenaze namazında saf tuttu. Şehit Akyürek, daha sonra Cebeci Askerî Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehidin babası Şuayp Akyürek ile annesi Sultan Akyürek, teröre lanet okudu. Baba Şuayp Akyürek, oğluyla en son iki gün önce doya doya konuştuğunu söyledi. Önceki gün öğle saatlerinde televizyonu izlerken Diyarbakır'da patlama olduğunu duyduğunda aklına ilk oğlunun geldiğini belirten baba Akyürek, "Böyle olaylarda, patlamalarda her zaman ürperiyordum vatan evlatları için. Hayırlısını istedim ama kısa süre sonra oğlumun şehit olduğunu öğrendim. Zırhlı aracı kullanıyordu. Orada şehit düştü." şeklinde konuştu. 6 yıllık uzman çavuş olan oğlunun önce Adana'da görev yaptığını, son olarak Diyarbakır'a tayin edildiğini belirten acılı baba, arkada iki çocuğunun kaldığını söyledi. Diyarbakırlı anne: Bunlar memleketimin çocukları Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen 9 asker Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Cenazelerin hastaneden çıkarılışı sırasında toplanan vatandaşlar teröre lanet okudu. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Gözyaşlarına boğulan Diyarbakırlı bir bayan ise, "Hepsi bizim çocuklarımız. Memleketin bütün çocukları bizim." diyerek ağladı. Hastane önünde bulunan başka kadınlar da gözyaşı döktü. Törenin ardından Piyade Uzman Çavuş Salih Akyürek Yozgat'a, Piyade Uzman Çavuş Salih Hardal Kilis'e, Piyade Onbaşı Onur Görmez Aydın Çine'ye, piyade er Emrah Polat Kars Sarıkamış'a, Erdal Oral Kars Kağızman'a, piyade er Zeynel Direkçi Gaziantep'e, piyade er Murat Çavdar ile Miktat Beder Trabzon'a, piyade er Mehmet Ali Karaduman Manisa Kula'ya gönderildi. Bu arada patlamayla ilgili olarak teröristlere yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 3 kişi yakalandı. Zanlıların sorgusu sürüyor. PKK'nın döşediği patlayıcının infilak ettirildiği olay bölgesindeki inceleme de tamamlandı. Patlamanın etkisiyle olay yerinde 40 metrekarelik alanda ve 2 metre derinliğinde çukur oluştuğu tespit edildi. Saldırıda amonyum nitratla desteklenmiş yaklaşık 100 kilogram A-4 patlayıcı kullanıldığı belirtiliyor. zaman.com
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|