AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-01-2009, 14:06   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Terörist olduğunu bilmiyormuş!
'Devrimci Karargah' örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan Gazete Vatan'ın internet sitesi yöneticisi Aylin Duruoğlu, dün 12 kişiyle birlikte 'örgüt üyesi' suçlamasıyla tutuklandı. Duruoğlu'nun mahkemede verdiği ifadelerde ise inanılmaz ilginçlikler var. Bakın, öldürülen terörist ve Duruğlu ilişkisi...



Duruoğlu'nun avukatının mahkeme tutanaklarına geçen sözleri ve kendisinin mahkemeye verdiği ifade bugün tetikçi Vatan gazetesinde işte böyle yer aldı:

“Örgütle ilgisi yok...”

Aylin Duruoğlu'nun avukatı Naile Kılıç mahkemede şunları söyledi: “Biz müvekkilin beyanlarına ve savunmalarına katılıyoruz. Polis sormadan ayrıntılı beyanlarda bulunmuştur. Hiçbir şekilde örgütle bağlantısı yoktur. Dosyada da hiç bir delil ve emare yoktur. Gazetenin yanındaki Astoria adlı alışveriş merkezinde yenilen yemekte tutulan tutanak dışında birşey yoktur. Müvekkilim mağdurdur. Orhan Yılmazkaya'nın dokunduğu, gördüğü herkes suçlu ilan edilmiştir. Örgüt suçlaması çok ciddi bir suçlamadır. Müvekkilim ilerde beraat edecektir. Tutuklu yargılanmasına gerek yoktur. Sosyal konumu böyle bir örgütle çalışması için uygun değildir. Bu şahsın kitabı 5N 1K proğramında da tanıtılmıştır. Bu kişiyi çok kişi tanımaktadır, yazar olarak bilinmektedir. Son olarak 3 Mart 2009'de görüşmüştür. Onun dışında herhangi bir görüşmesi olmamıştır. Müvekkilimin hiçbir şekilde örgütsel bağlantısı yoktur. Tedbir olarak tutuklamanın gereksiz olduğunu düşünüyor, tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Ve müvekkilimin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

‘KİTABINI TANITMAYA GELDİ...'

Gazeteci arkadaşımız Aylin Duruoğlu, nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesinde şunları söyledi: “Ben önemli bir basın kurumunda yönetici olarak çalışan birisiyim. Orhan Yılmazkaya'yı 1987 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden dolayı tanırım. Onu 10-15 yıldır hiç görmedim. Bir gün bir kitap çıkarmıştı. Takribi olarak bir kaç yıl önce kitabını tanıtmak için geldiğinde gördüm. Aynı zamanda CNN Türk kanalında kitabı tanıtılırken gördüm. Bir iki kez de gazeteye ziyaretime gelip bana halimi hatırımı sordu. Benim işyerime ziyaretime gelmesi, yemeğe çıkmamız, telefonla görüşmemiz dışında benim Orhan Yılmazkaya'yla bir ilgim yoktur. Terörist kimliğinden de haberim yoktur. Huzurdaki hiç kimseyi tanımıyorum ve serbest bırakılmayı talep ediyorum.”

Tutuklanan 13 kişi de şaşkın

İSTANBUL'DA geçen pazartesi günü Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 kişiden 11'i önceki gün adliyeye sevk edilmişti. bu kişilerden 6'sı tutuklanırken, üçü serbest bırakıldı. İkisi ise adli kontrol altında serbest bırakıldı. Dün adliyeye çıkarılan 29 kişiden 13'ü nöbetçi 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. 16'sı ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüphelilerin ifadeleri özetle şöyle:

İki şüpheli sustu: Fatih Aydın ve Özgür Dinçer, emniyette, savcılıkta ve mahkemede susma hakkını kullandı. Dinçer, “Dosyada kısıtlama kararı var ve dosya kapsamından haberdar olmadığımız için susma hakkımı kullanıyorum” dedi.

Örgütle bağlantım yok: Melek Seven, “Herhangi bir örgütle bağlantım yok. Erkek arkadaşım Necdet Öztürk'e evi tutarken yardımcı oldum. Necdet'in bana eski eşinin arkadaşı diye tanıttığı Yılmazkaya'nın ne iş yaptığını bilmiyorum” dedi.

Tutuklanınca, şaşırdı: Mehmet Yeşiltepe, “Ben karargah ismini bir kez gazeteden okudum. Böyle bir örgütten haberim yoktur. Orhan Yılmazkaya'yı da gazeteci olarak biliyordum” dedi.

Örgütü ilk kez duydu: Editör Me tin Akdemir, Devrimci Karargah örgütünün ismini ilk defa duyduğunu söyleyerek ve örgütle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Televizyondan duymuş: Gümrük muhafaza memuru Ergin Öncü, “Adı geçen örgütle hiçbir ilişkim yoktur. Şüpheli Fatih Aydın internet kafemde çalışır. Örgütün ismini ilk kez TV'den duydum.”

Örgüt üyeliğini kesinlikle kabul etmediğini söyleyen öğrenci ve kameraman Muhammet Çetin, Orhan Yılmazkaya'yı da hiç görmediğini söyledi. Süleyman Gürkan Anıl da, Örgür Dinçer ile ev arkadaşı olmaktan başka bir suçu olmadığını anlatarak, “Bugüne kadar hiçbir örgütle bir bağlantım olmadı” diye konuştu.

Yazar biliyordum: Avukat Nail Arıkan, “Orhan Yılmazkaya'yı 1987'de Siyasal Bilimler Fakültesi'nden tanırım. O tarihten itibaren de arkadaşlığımız sürdü. Ben Yılmazkaya'yı Türk yemekleri kitabı yazarı olarak tanıyorum” dedi.

Yemek yapan gazeteci: Sevim Öztürk, “Orhan Yılmazkaya'yı üniversiteden tanırım. 12-13 yıldır görüşmüyordum. Tesadüfen görüşmeye başladık ve yemek yapan gazeteci diye tanıyordum. Terörist kimliğini bilseydim ihbar ederdim” dedi.

habervaktim.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım