05-01-2009, 21:08 | #1 |
Akıllı çözüm...
Bir adam büyük din bilgini İmam-ı Azam'a geldi.Malını emanet olarak birine verdiğini,şimdi o emanetçi şahsın, aldığı malı inkar etmekte olduğunu söyledi.
İmam-ı Azam ona: -Kimseye haber verme, sen git, ben bu işe bir çözüm bulurum, dedi. Adam gittikten sonra, emanetçi şahsı yanına çağırdı. -Bana haber gönderdiler, vali olacak uygun birini soruyorlar.Ben de seni düşündüm, ister misin? dedi. Adam bu teklifi sevinerek kabul etti. İmam-ı Azam, daha sonra mal sahibi çağırdı.Hemen emanetçiye gitmesini ve ona: -Unuttuğunu sanıyorum.Sana şu miktarda mal emanet etmiştim.Onu şimdi geri vermezsen, İmam-ı Azam'a gidip meseleyi ona açacağım, demesini istedi. Emanetçi kişi, mal sahibinin İmam-ı Azama gidip meseleyi anlatmasını istemedi.Bu takdirde kendisine verilecek valilik görevi elinden kaçabilirdi.Bu düşünceyle, emanet aldığı malı hiçbir zorluk çıkarmadan geri verdi. Ertesi gün de, İmam-ı Azam'a gelerek valiliğe atanma durumunun ne olduğunu sordu.İmam-ı Azamın kendisine verdiği cevap şöyleydi: -Ben seni daha iyi, daha büyük bir görev için saklıyorum.Şimdilik ismini vermedim. Adam, şaşkın vaziyette İmam-ı Azam'ın yanından ayrıldı. Sahibine geri verdiği değerli mallara mı, yoksa elinden kaçıdığı valilik görevine mi; hangisine üzüleceğini bilemiyordu.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|