![]() |
#1 |
![]() ![]() NEREDEN NEREYE ! Bir sabah , müdürüm , elinde bir kitapla geldi ve “ bu kitabı patronumuz sana gönderdi ; bunu okuyacakmışsın ” dedi . Kitap , çevre mevzûatına dâir seminer notlarıydı . O anda içimi sevinçli bir telâş kapladı . Önce , beni , bu kitabı okumaya ehil birisi olarak gördüğüne memnun oldum . Sonra bir düşünce aldı beni ... Bu kitabı ne kadar sürede okuyacağımı , ne adına yâni ne kadar bir önemle okuyacağımı düşünüyordum . Öyle ya , ya hemen ertesi gün kitabı geri isterse ve henüz ben bitirememiş isem . Ya da , okumuş olmak için okumuş olursam . Eve gidiş gelişte serviste okumaya , evde de devam etmeye karar verdim . Bu kitabı gönderen , eğer başka biri olsaydı , okuma şevkimin ve kitaba bakışımın daha farklı olacağını hissettim . Bu kitap , “ kıymet verdiğim ” patronumdan gelmişti ... Demek ki kitabın geldiği makam da önemliydi ve eylemleri etkiliyordu . Kitabı okurken , “ bu kitabı okusun ! ” demesinden murâdının ne olduğunu düşünerek notlar aldım . Yarın , “ eee Oğuz efendi , ben sana bir kitap göndermiştim , okudun mu , okuduysan eğer bu mevzûatın bizi ilgilendiren hükümleri nelerdir , biz bu hükümlere göre hangi durumdayız , buna göre işletmede ne gibi değişiklikler gerekiyor ? ” diye sorarsa ... Bu kitaptan “ sorulacağımı ” düşünerek bir çırpıda okumuştum ben de . Sonra Rabbimiz geldi aklıma ... Yalnız işimin değil , her şeyimin ve âlemlerin sahibi olan Allah (c.c.) O , “kıymet verdiğim , sözünü dinleyeceğim ” EN YÜCE VARLIK idi . Bir KUTLU ELÇİ vasıtasıyla bana bir KİTAP göndermişti . “ İkra ” diyerek beni muhatab kabul etmesinin , bu kitabı anlayıp uygulayacak bir halife olarak yaratmasının ve ehil kılmasının , kıymet vermesinin , “adam yerine koymasının ” hazzını yaşadım . Bu kitabı ne kadar zamanda öğrenmem gerekiyor diye bir telâş sardı beni ... Ecelin ne zaman geleceği , kitabın benden , benim de kitaptan alınacağım zaman bana göre meçhuldü . Bu kitap ; benim kendimi kontrol edebileceğim , kulluğun neresinde olduğumu sorgulayacağım , kendimi nasıl düzeltebileceğimi öğreneceğim bir kitaptı . Kitabı okurken , bir taraftan da , “ Bu kitaba uyup uymadığımdan sorgulanacağımı ” bildiren âyet hep zihnimi meşgul ediyordu . Rabbimizin , “oku ” deyişindeki murâdını anlamak için yine O’nun gönderdiği Kitaba başvurdum . Ve , âcizâne şu tesbitlerde bulundum : Kur’an niçin indirilmişti ; hâlen ve her an indirilmekteydi ? • Kur’an , dosdoğru yolu göstermek için . (Bakara 2 , Mâide 16 , Yusuf 111 , İsrâ 9 ) • Allah’ı (c.c.) tanımamız için . ( İbrâhim 52 ) • Düşünüp anlamamız için . ( İsrâ 41 ) • Doğru ile yanlışın ayrılması için . ( Furkan 1 ) • Kendisiyle hükmedilmesi için . ( Nisâ 105 , Mâide 49 , En’am 114 , Nahl 64 , Ahzab 36 ) • Cennetle müjdelemek için . ( Kehf 2 ) • Şerefimizi kazanmamız için . ( Enbiyâ 10 , Mü’minûn 71 , Zuhruf 44 ) • Kendisi vasıtasıyla cihad etmemiz için . ( Furkan 33 – 52 ) • Allah’ın azabına karşı uyarmak için . ( Kehf 2 , Yasin 70 , Şûrâ 7 , Ahkâf 12 ) • Uygulamamız ve ona göre yaşamamız için . ( Mâide 68 , A’raf 3 , Zuhruf 44 , Furkan 30 ) • Nasihat almamız için . ( İbrâhim 52 , Kâf 45 , Kamer 17 ) • Fert ve toplumların meselelerine çâre olması için . ( Enfâl 24 , İsrâ 82 , Hadid 9 ) • Hayırlara ulaşmamız için . ( Nahl 30 ) • İmanımızın ve Allah’a olan saygımızın artması için . ( Tevbe 124 , Nahl 102 , İsrâ 109 ) • Okuduğumuzda sevap almamız için indirilmişti . ( İsrâ 106 )
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|