AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-02-2009, 17:20   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Kabine değişikliğinde SP'nin rolü var
Kabine değişikliğinde SP'nin rolü var

SP lideri Numan Kurtulmuş: Kabine revizyonunda SP'nin başarısının payı büyükSaadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan kabine değişikliğindeki nedenlerden birinin SP'nin yerel seçimlerdeki 5.2'lik oy oranı olduğunu öne sürdü.

Bursa'da, özel bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışına katılan SP Genel Başkanı Kurtulmuş, gazetecilerin kabine revizyonuna ilişkin sorularını cevapladı. Kabine değişikliğinin hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, 9 yeni bakanla birlikte tüm bakanların başarılı olmasını istediklerini kaydetti. Bakanların, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor şartalarda Türkiye'ye hizmet etme şansı bulduğunu anımsatan Kurtulmuş, "Biz işbaşına gelen bir millet için görev alan bütün arkadaşlarımızın rakip bir partiden de olsa millet adına başarılı olmasını temenni ederiz. Her yaptıkları dogru işlerinde doğru yapıyorsunuz deriz ve her yaptıkları yanlışlarda da yıldırım olur karşılarına geçeriz. Arkadaşlığımız, dostluğumuz başkadır. Ama sonuç itibariyle millet adına yapacakları yanlışlara da mani olmak için bütün gücümüzle mücadele ederiz." dedi.


"BÜLENT ARINÇ'IN KABİNEYE ALINMASI DA SP'NİN BAŞARISINDAN"


Kabine değişikliği konusunda yapılan yorumlara katıldığını aktaran Kurtulmuş, revizyonun nedenleri arasında SP'nin seçim başarısının bulunduğunu iddia etti. Kurtulmuş, şu yorumda bulundu: "Kabinede yapılan revizyonda Saadet Partisi'nin yerel seçimlerde almış olduğu 5.2'lik oy oranının ve toplumdan görmüş olduğu teveccühün önemli bir payı olduğunu biz de görüyoruz, inanıyoruz. Bu güzel bir şeydir Saadet Partisi adına. Ama biz de Saadet Partisi olarak kendi milli politikalarımızın takipçisi olacağımızı şimdiden bir kez daha ifade ediyorum."

Bir gazetecinin, "Milli görüşün önemli isimlerinden Bülent Arınç'ın da kabineye dahil edilmesini böyle mi yorumluyorsunuz ?" şeklindeki sorusuna ise Kurtulmuş, "Ben yorumlamıyorum. Bir çok siyasi analizci aynı yorumda bulunuyor. Bu kabine revizyonundaki önemli etkilerden birisi, Saadet Partisi'nin almış olduğu önemli seçim başarısıdır." karşılığını verdi.


"EKONOMİK POLİTİKALAR ÖNEM KAZANACAK"


Kabine revizyonundan daha önemli olanın hükümetin politikaları olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Bu dönemde ekonomik politikalar fevkalade önem kazanacaktır. Ve dış politikadaki Türkiye'yi ilgilendiren fevkalade önemli olacaktır. Biz hükümetin uygulamış olduğu ekonomik modelin yanlış olduğu tespitinde bulunuyoruz. 8 yıldır bunu söylüyoruz. Sadece bu hükümetin değil, bundan önceki Kemal Derviş'in de politikalarının yanlış olduğunu söylüyorduk. Ve malesef zaman bizi haklı çıkardı. Daha fazla haklı çıkmak istemiyoruz. Yaptığımız uyarıların yerinde olduğu açıktır. Biz hükümetin bundan sonra reel üretimi artıracak, milletin alım gücünü artıracak, Türkiye'yi dışa bağımlı ekonomik modelden kurtaracak, yeni bir programa kavuşmasını temenni ediyoruz. Özellikle bu konularda görev alan bakan arkadaşlarımızı da bu konulara yoğunlaşmaya davet ediyoruz."


"TÜRKİYE, GENİŞLETİŞMİŞ BOB PARANTEZİNDEN ÇIKMALIDIR"


Türkiye'de ikinci önemli alanın dış politika alanı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'nın yeni yönetimiyle birlikte bölgede genişletilmiş Ortadoğu projesinde yeni bir döneme geçtiğini dile getirdi. ABD'nin, hem aşırı derecede kullandığı askeri gücünü kısmen revize edeceğini, hem de çatışma bölgelerini Irak'tan kaydırarak, Pakistan, Afganistan bölgelerine taşıyacağını savunan Kurtulmuş, Türkiye'yi uyanık olmaya çağırdı.

Kurtulmuş, "Yeni dışişleri bakanından da bu konuda hassas olmasını tavsiye ediyoruz. Türkiye, özellikle Afganistan'a asker gönderme konusunda hassas olmalıdır. Yeter artık. Bizim Mehmetler, dünyanın neresinde ABD insiyatifi gerektiriyorsa oraya nöbetçi olarak gidemez. Türkiye bu konuda hassas olmalıdır. Aktif şahsiyetli, çok taraflı bir dış politika izlemelidir. Bu dönemde Türkiye'nin genişletilmiş Ortadoğu projesinin parantezinden çıkartılması gerekir. Yeni Dışişleri Bakanı Davutoğlu Bey'e de bu tavsiyelerde bulunuyoruz. Özellikle iki alanda hükümetin şimdiye kadar sürdürdüğü politikalarıını revize etmesini, yeni politikalar üzerinde çalışması gerektiği açıktır. Bir dost olarak bunları söylüyoruz." diye konuştu. (CİHAN)

 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-02-2009, 17:22   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
var tabiki erbakan mesajı vermişti milli görüşe dönün diye sayın başbakanda bu çağrıya cevap verdi:ama bunlar milli görüş gömleğini çıkartanlar
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2009, 17:28   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
Numan Bey nerden bu kanıya varmış anlamış değilim.Lakin aynı defterleri aç kapa yapmayı bırakırsa kendisinin siyasi yaşamı için daha hayırlı olacaktır.Özeliklede AK Partiyi hedef alan yorum ve düşüncelerini bertaraf etmesi gerekir ki samimiyetine güven getirebilsin.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2009, 18:06   #4
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
İşin o yanına bakarsak, bu hükümetin seçiliş nedeni de SP demesi lazım Kurtulmuş'un.
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da Milli Görüş 'kökenli'.

Milletvekillerinin de bir bölümü öyle.

Hele hele Bülent Arınç'ın bakan olması SP başarısından ise...
Koskoca Meclis Başkanlığı da yaptı bu kişi..
Desene sen gelmeden bu SP tek başına iktidarmış zaten..

"(:"
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 00:24   #5
Kullanıcı Adı
aslan1276
Standart
ZAMAN GAZETESİ KÖŞE YAZARI ALİ BULAÇ KATILDIĞI TVNET KANALINDA HÜKÜMETTEKİ REVİZYONUN 29 MART YEREL SEÇİMLERE BAĞLAYARAK SP NİN OY ORANINDAKİ ETKİSİ OLUĞUNU SÖYLEDİ
aslan1276 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 00:26   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Bir açıdan aslında haklı ama tamamende sp ile ilgili olamaz
  Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 00:35   #7
Kullanıcı Adı
aslan1276
Standart
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İşin o yanına bakarsak, bu hükümetin seçiliş nedeni de SP demesi lazım Kurtulmuş'un.
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da Milli Görüş 'kökenli'.

Milletvekillerinin de bir bölümü öyle.

Hele hele Bülent Arınç'ın bakan olması SP başarısından ise...
Koskoca Meclis Başkanlığı da yaptı bu kişi..
Desene sen gelmeden bu SP tek başına iktidarmış zaten..

"(:"
ALİ İŞTE YİNE BAYATLAMIŞ SÖZLER
KARDAŞ AK PARTİ MİLLİ GÖRÜŞ KÖKENİNDEN GELMESEYDİ ALLAH DAHA İYİ BİLİR TABİ
AK PARTİ SEÇİM BARAJINI BİLE AŞAMAZDI BU BÖYLE BİLİNE
aslan1276 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 02:29   #8
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Alıntı:
aslan1276 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ALİ İŞTE YİNE BAYATLAMIŞ SÖZLER
KARDAŞ AK PARTİ MİLLİ GÖRÜŞ KÖKENİNDEN GELMESEYDİ ALLAH DAHA İYİ BİLİR TABİ
AK PARTİ SEÇİM BARAJINI BİLE AŞAMAZDI BU BÖYLE BİLİNE
Allah bizim arkamızda siz niye bizim yanımızda değilsiniz?

Numan Bey'e gelince fantezi yapıyor kimsenin onu tınladığı yok..Genel seçime kadar %10 toplayamassa yalan olur....tabi bizim sandalye dağılımınada faydalı olur...diyeceksin baraj kalktı filan..yok temsil sistemi geldi taş çatlasa 3 veya 4 millet vekili sokarsınız meclise....bu yüzden biraz mantıklı olmakta lazım...

Konu Yıldırım tarafından (05-03-2009 Saat 03:00 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 02:37   #9
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Ak Parti yeni oluşturulan bakanlar kurulu ile çekirdek kadroya geri döndü.Arkadan yönetmek hem güç hemde zaman kaybettirdi.Bülent Arınç'ın kabine girmesi ve MGK üyesi olması ile partinin daha muhafazakar söylemlerle ilerleyeceğini ve laiklik elden gidiyor tartışmlarını alevlendireceğini görüyorum.Tabi laikçiyiz diye geçinen zerzavatlat hala bu laik anti-laik söylemlerin bize kar sağladığını göremez ise Ak Parti eski gücüne kavuşacaktır....
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 16:24   #10
Kullanıcı Adı
VuralTunc
Standart
Kurtulmuş haklı arkadaşlar.. Birnevi Saadet Partisinin başarası söz konusu... Bi kaç akpartili arkadaşda sanki kendince dalga geçer gibi yazmış birşeyler ancak bu böyle...

Kimse yanlıs anlamasın ben Sp li oldugum kadar akparti liyim.. Ama siyaset yapıcaksanız doğrularla gerçeklerle yapıcaksınız.. Gün gelicek tkp yi bile siyasi rotanızı belirlerken marjinal bir grub değil bir gerçek olarak görceksiniz..

VEsselam
VuralTunc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
akp, erbakan, kabine, sp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta