AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-03-2009, 12:01   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Thumbs down Hem işsizler hem iş beğenmiyorlar!
Hem işsizler hem iş beğenmiyorlar!

İşkur müdürü işsizlere iş beğendiremiyor. "işsizlik değil iş beğenmezlik var" diyor.
İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, işsizlere iş beğendirmekte zorlandıklarını bildirdi.

Meydan çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, istihdamı artırmaya yönelik mesleki kurslar açtıklarını söyledi.

Bu kurslara katılan kursiyerlere günlük 15 TL ödeme yaptıklarını ifade eden Meydan, şöyle dedi:

ÜSTÜNE PARA VERİYORUZ KATILAN YOK

''Özel kurslara katılmak için para ödemeniz gerekirken, biz üstüne para veriyoruz. Ayrıca kursların çoğunda da yüzde 50 istihdam garantisi sağlıyoruz. Ama buna rağmen, çoğu zaman yeterli katılımı sağlayamıyoruz, çünkü bizde işsizlik değil, iş beğenmemezlik var. Büro hizmetleri için açılan mesleki kurslara başvuru için kuyruklar oluşurken, sanayiye yönelik kursa başvuran kişi bulmakta zorlanıyoruz. Bunun yanı sıra adama 'Ne iş yapıyorsun?' diye soruyorsun, 'İşsizim. Ne iş olursa yaparım' diyor ancak vasıfsız olmasına rağmen tarlaya çapa işine gitmiyor, kaynakçılık kursuna gelmiyor. Anlamıyorum eğer açsan 25 TL yevmiye veriliyor niye gitmezsin.''

-MESLEKİ KURSLARA ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ-

İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, sanayi alanında açılan mesleki kurslara beklenen ilgiyi görmemelerine rağmen, bu kursların açılmasına özel önem verdiklerini bildirdi.

Bu yıl çeşitli dallarda 73 adet kurs açtıklarını ifade eden Meydan, özellikle üniversite, sivil toplum kuruluşu ve kamu işbirliğini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Uluslararası sertifikalı kurslar sayesinde istihdam sorununa önemli oranda çözüm bulunabileceğini vurgulayan Meydan, kurs sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Meydan, Adana'da 42 bin civarında kayıtlı işsiz bulunduğunu, bu rakamın önceki yıllara göre artmış gibi görünmesine rağmen, İŞKUR'a internet üzerinden de başvuru yapılmaya başlanmasının sayı üzerinde etkili olduğunu belirtti.

İşsizlik maaşından yararlananların sayısının da arttığını bildiren Meydan, ''Geçen yıl bu dönemlerde her ay 500 yeni kişiye işsizlik maaşı ödemeye başlarken, bu sayı aylık 700'e yaklaştı' diye konuştu

İnternethaber

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-03-2009, 12:11   #2
Kullanıcı Adı
"Beritan"
Kimse devletede kızmasın birazda kendinde arasın bazı şeyleri... kibirli çok insan var ülkemizde...Bulmuşta buluyorlar...:utandım:
"Beritan" isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 18:55   #3
Kullanıcı Adı
"Beritan"
Alıntı:
Comodore_64 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bulmuşta bunuyorlar değil. İş garantisi veriyorlar ama, kriz bahanesi ile işten çıkartılmayacaklarının garantisi yok. Ayrıca sigorta primleri ödenecek mi bakalım bir de o var. İnsanlar KOBİ lerde yani küçük ölçekli işletmelerde çalışmanın akıntıya kürek çekmek olduğunu düşünüyorlar.
devlet ne yapsa suç, bir türlü yaranamadı yaranılmaz halkına..
çok sosyetelermiş aman ...Böyle giderlerse hiçbir baltaya sap olamazlar.Babam mesela ilk mesleği çaycıydı
şimdi kendi mesleği var işçileri var.:utandım:
İş istiyoruz devlet sahip çıkmıyor diye bağırıyordular hanii

Bilmem anlatabildinmi şükretmesinide bilin be
Alt 05-03-2009, 19:45   #4
Kullanıcı Adı
"Beritan"
Alıntı:
LİKİT_YUMURTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Olay şükretme olayı değil beritan. İnsanlar iş garantisi değil işten çıkartılmama garantisi ve sigorta primlerinin eksiksiz ve zamanında ödenmesini istiyor. Sigortasız olduktan sonra adamcağız o işi ne yapsın. Senin baban gününde ödemesin bakalım o primleri işçiler isyan etmiyor mu? Biraz da olaya babanın gözünden değil işçi gözünden bak.
tamamda sen bir çalış gerisi ALLAH kerim ilerisini kimse bilemez garantisi yokki valla işçi gözünden bakarsamda çalışırdım ilk bulduğum işe dört elle sarılırdım
Alt 05-03-2009, 20:02   #5
Kullanıcı Adı
LİKİT_YUMURTA
Bu teğet (!) geçen dha da geçmedi ya krizden sonra kusura bakmada kimse böyle körü körüne bir işe girmek istemez. Hele ki onca çıkarttılan işçilerden, kapatılan fabrikalardan sonra. İnsanların garanti istemeleri gayet normal. Kusura bakmada çok sığ bir mantık seninkisi sen gir de Allah Kerim. O zaman şilerisini kimse biklemez diyip, hiç bir çalışan sigorta yapmasın, hiç bir iş veren işçilerin sdigortalarını ödemesin. İlerisini kimse bilmiyor ya. Demek ki senin baban öyle yapıyor. Sigorta primlerini yatırmıyor heralde. İlerisini kimse bilemez ya o bakımdan.
LİKİT_YUMURTA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 20:12   #6
Kullanıcı Adı
"Beritan"
Alıntı:
Bu teğet (!) geçen dha da geçmedi ya krizden sonra kusura bakmada kimse böyle körü körüne bir işe girmek istemez. Hele ki onca çıkarttılan işçilerden, kapatılan fabrikalardan sonra. İnsanların garanti istemeleri gayet normal. Kusura bakmada çok sığ bir mantık seninkisi sen gir de Allah Kerim. O zaman şilerisini kimse biklemez diyip, hiç bir çalışan sigorta yapmasın, hiç bir iş veren işçilerin sdigortalarını ödemesin. İlerisini kimse bilmiyor ya. Demek ki senin baban öyle yapıyor. Sigorta primlerini yatırmıyor heralde. İlerisini kimse bilemez ya o bakımdan.
iyi siz bilirsiniz :utandım:
ayrıca babam yatırmadığını nerden biliyorsun ne alaka yaa
ben iş beğenmemenizden bahsediyorum ayrıca babam çok iyi patrondur. Çok şükür böyle bir babam var. Neyse işçi sorunu belki olsada bu her ülkede vardır. Ne zorluklar atllattı. Şimdi geldiğimiz nokta çok şükür Ak parti sayesinde iyi dahada iyi olacak bunada eminim gönülden inanıyorum herşeyide karamsar düşünmeyin
Alt 05-03-2009, 20:30   #7
Kullanıcı Adı
"Beritan"
Alıntı:
Ak Parti sayesinde demek. Bababn AKP üyesi falan mı? Malum AKP kendi çevresini ihya edip muhalefeti alaşağı ediyor da. Madem AKP sayesındede yılalrın tekstıl fabrıkaları acaba nasıl kapandı bana söylesene. Bak bu gün yine haberlerde teğet geçen kriz yüzünden biri daha intihar ediyor bir sanatçı. Daha öncede bir patron kendını yakmıştı bir polıs emeklısıde babakanlıgın onunde ıkı sılahla ıntıhar etmeye kalkıstı acaba neden? Senin baban gıbı cok cok kucuk akp yakını kesım ıhya oluyor yuzde doksan besı batıyor.
Sananeeeee:utandım: Ben ne dedim siz nasıl anladınız
Bir kriz yüzünden intihar ettiyse ölen kişinin sorunu o zaman fakir insanlar hepsi intihar etsin Bunun ak partiyle ne alakası var hayret bişey yaa böyle sorunlu insanda beni bulur..
Alt 05-03-2009, 20:40   #8
Kullanıcı Adı
Morte
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır misali. Kusursuz iş arıyorsan ağzını kapatıp bekleyeceksin. Yok eğer ağzını kapatamıyorsan, geçiçi bir çözüm olsa bile, o çözüme yöneleceksin. Yok "o da olmaz, bu da olmaz" diyorsan, o zaman işte iş beğenmez olursun
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 20:46   #9
Kullanıcı Adı
"Beritan"
Alıntı:
Morte Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır misali. Kusursuz iş arıyorsan ağzını kapatıp bekleyeceksin. Yok eğer ağzını kapatamıyorsan, geçiçi bir çözüm olsa bile, o çözüme yöneleceksin. Yok "o da olmaz, bu da olmaz" diyorsan, o zaman işte iş beğenmez olursun
Alt 05-03-2009, 20:50   #10
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Yazık...

İşte kriz çığırtkanlığı yapan insanlar...

İnsan gerekirse ekmeğini taşdan çıkartır...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)