AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.

Stil
Seçenekler

Alt 05-02-2009, 01:07   #11
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Alıntı:
-musa- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
türk_of_the_TOON sen kaldır o avatarındaki resmi o zat senin gibilerin resmine yakışmıyor o zat ehli sünnet vel cemaat... Osmanlı ehli sünnetti şiaların kökünü kazıdı bu bidat ehline prim vermedi Rabbim onlardan razı olsun...

Bilmem ki ne zaman vazgeçeceğiz kavga etmekten...

Kur'an'dan sünnetten bahsediyoruz, sonra da "kardeşimize" güzellikleri yakıştıramıyoruz. Bilmiyorum, anlayamıyorum, bizim bizimle ne alıp veremediğimiz var. Fetih suresinde "muhammedun rasulullah"dan sonra gelen kısım çok manidar değil mi sizce? "Onunla beraber olanlar, inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler." Hani bizim birbirimize merhametli bakışımız? "Kimin gibi" olduğumuzu neye göre saptıyorsunuz siz. Ya da ayrı ayrı müslümanlar mıyız "biz"?

Lütfen dikkat edelim kardeşim, istirham ediyorum.. Sözlerimizin manasını düşünüp de yazalım.. Biz böyle yaparak tükenmeye yüz tutuyoruz.. Ah, elimizden tutulsa...

Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2009, 01:22   #12
Kullanıcı Adı
-musa-
Böyle diye diye sapıkları yücelttiniz ya bu dini değiştirmeye çalışanları. Allah(c.c) dini değiştirmeye çalışan bidat ehlini kaderi inkar eden bilmem şia pislik inancını yayanları bunları savunanlarıda mahşerde rezil edecek inşaAllah. Laf salatası yapanlarıda.
-musa- isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2009, 12:58   #13
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Alıntı:
-musa- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle diye diye sapıkları yücelttiniz ya bu dini değiştirmeye çalışanları. Allah(c.c) dini değiştirmeye çalışan bidat ehlini kaderi inkar eden bilmem şia pislik inancını yayanları bunları savunanlarıda mahşerde rezil edecek inşaAllah. Laf salatası yapanlarıda.

Allah katında din İslam'dır ve Allah dininini koruyacaktır. Bu kitap, Kur'an-ı Kerim, var oldukça ve onun yaşanmış hali sünnet-i nebeviyye bize rehberlik ettikçe bu din ayakta kalacaktır müsterih olunuz. Ben sizesadece bir ayet sundum, başka da birşey demedim. Ahkam kesmekten ne zaman uzaklaşıp kumaya başlarsak o zaman ufkumuz açılacaktır ve hakikatleri görme imkanını bulacağızdır.

Hiçbir görüş biz insanların yüceltmesiyle üstün olmayacaktır ve hiçbir düşünce biz insanların karalamasıyla yok olmayacaktır!

Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2009, 14:51   #14
Kullanıcı Adı
-musa-
"Allah katında din İslam'dır ve Allah dininini koruyacaktır. Bu kitap, Kur'an-ı Kerim, var oldukça ve onun yaşanmış hali sünnet-i nebeviyye bize rehberlik ettikçe bu din ayakta kalacaktır müsterih olunuz."

Aferin bu sözü kendine vird edin inşaAllah.Ehli bidattan uzak dur.
-musa- isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2009, 02:27   #15
Kullanıcı Adı
Jurnal
Alıntı:
dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bilmem ki ne zaman vazgeçeceğiz kavga etmekten...

Kur'an'dan sünnetten bahsediyoruz, sonra da "kardeşimize" güzellikleri yakıştıramıyoruz. Bilmiyorum, anlayamıyorum, bizim bizimle ne alıp veremediğimiz var. Fetih suresinde "muhammedun rasulullah"dan sonra gelen kısım çok manidar değil mi sizce? "Onunla beraber olanlar, inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler." Hani bizim birbirimize merhametli bakışımız? "Kimin gibi" olduğumuzu neye göre saptıyorsunuz siz. Ya da ayrı ayrı müslümanlar mıyız "biz"?

Lütfen dikkat edelim kardeşim, istirham ediyorum.. Sözlerimizin manasını düşünüp de yazalım.. Biz böyle yaparak tükenmeye yüz tutuyoruz.. Ah, elimizden tutulsa...

Çok güzel konuşmuşsun kardeş.

Müslümanların birliğini bozmaya çalışan bazı kendini bilmezler, Ehl-i sünnet çatısı altında İslam'ı bölme peşindeler. Bu kişiler Şii, vahhabi vb. gibi inançları müslümanlara aşılama niyetindeler. Bu şahıslar çok ileri gidip uydurdukları bazı fetvaları "Ehl-i beyt de böyle yapardı." diyerek insanları kandırma çabası içerisindeler. Şimdi "ayrı ayrı müslümanlarmıyız 'biz'?" sorusuna, hayır demek o kadar çok isterdim ki, fakat zaman ve mekan hayır demeye uygun değil. Hayır dersem, yalan söylemiş olurum.

Bugün Irak'ta, kaybolan ve idam edlian Ehl-i sünnet alimlerinin sayısı 100 geçti. Bugün, Amerika-İran tiyatrosunda kaybeden Ehl-i sünnet oldu. Bunların tek sebebi, Mekke'de Ömer (r.a.) mezarını gördüğünde küfür edip uzaklaşan, Sünnet ehlinin düşmanı, sapkın düşüncelerin sahipleridir. Allah onları hidayete erdirir inşallah. Rabbim, İslam'ın dünyaya hakim olacağı günleri bize gösterir inşallah.
Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)