05-05-2009, 02:51 | #1 |
Sümeyye ağlattı Beyaz güldürdü..
CumhurbaŞkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayelerinde düzenlenen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyasının tanıtım toplantısı dün Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Törene, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Nükhet Yetiş’in yanı sıra bazı AKP milletvekilleri ve şarkıcı Metin Şentürk, tiyatro oyuncusu Doğa Rutkay, eski futbolcu Hakan Şükür ile basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileri katıldı. Tanıtım toplantısının sunuculuğunu üstlenen Beyazıt Öztürk’ün kampanyayı desteklemesinin nedeni olarak “r” harfini söyleyememesini göstermesi, davetlileri güldürdü. Öztürk, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’yu sahneye “Özürlülerden Sorumlu Devlet Bakanı” olarak davet etti. ‘Engel eğitimsizlik’ Hayrünnisa Gül tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, engellilerin büyük bir çoğunluğunun sokağa bile çıkamadıklarına, çalışamadıklarına işaret ederken, şöyle konuştu: “Oysa engelli nüfusumuzun birçoğu çalışabilecek ve her alanda üretime katkıda bulunabilecek durumda. Bu insanlarımız, engelleri sebebiyle değil, herhangi bir eğitime sahip olamadıkları için iş bulamıyorlar. Esas engel aslında eğitimsizlik. Çocuklarımız ya hayatın içinde olacak ya da seyirci kalacak.Unutmayın eğitim her engeli aşar.” Düş Bahçesi Tanıtım toplantısında, engelli çocuklardan oluşan Engelliler Korosu, kampanya için Sezen Aksu tarafından bestelenen “Düş Bahçeleri” isimli şarkıyı, eğitmen Eda Resureccion ile birlikte seslendirdiler. Programın sonunda, törene katılan engelli çocuklar Hayrünnisa Gül’e çicek verdiler. Doğuştan kolları olmayan, Eskişehirli 4 yaşındaki Sümeyye Boyacı da, Hayrünnisa Gül’e tahta boyama yöntemiyle kendisi yaptığı çiceği sundu. Sümeyye, çiceğin her bir yaprağının bir ülkeyi temsil ettiğini belirterek, “Hayrünnisa Hanım bu çiceği iyi bakın” dedi. Sümeyye’nin sözlerinden bir hayli etkilendiği gözlenen Gül, küçük kıza sarıldı. ‘Ayva ve Şentürk’ün başarıları rol modeli oldu’ * Dünyada ve Türkiye’de engelliler tarafından yazılmış pek çok başarı öyküsü olduğunu anlatan Hayrünnisa Gül, AKP İstanbul Milletvekili ve Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ve şarkıcı Metin Şentürk’ü bu başarı öykülerine örnek gösterdi. Kampanyanın mimarı olan Lokman Ayva’nın TBMM’deki ilk ve tek görme engelli milletvekili olduğunu hatırlatan Gül, Ayva’nın başarılarıyla tüm engellileri için rol model olduğunu vurguladı. * Hayrünnisa Gül, doğuştan kolları olmadığı için ayaklarıyla resim çizen 6 yaşındaki Eskişehirli Sümeyye Boyacı ve görme engelli Enes Deniz’in hikayelerini de anlatarak, bu çocukların yaşama sevinçleriyle tüm engellilere örnek olabileceğini belirtti. Doğuştan kolları olmayan Sümeyye’nin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü kendisinin karşıladığını, başarılı bir yüzücü olduğunu, resim yaptığını, hamur açtığını dile getiren Gül, Sümeyye’nin 23 Nisan dolayısıyla yurt dışında bir sergi açacağını söyledi. Görme engelli Enes Deniz’in de 6 yaşındayken Braille alfabesini öğrendiğini söyleyen Gül, okulda 4 yıl üst üste sınıf birincisi olduğunu, konservatuvar piyano bölümünü birincilikle kazandığını anlattı. http://www.yarishaber.com/sumeyye-ag...z-guldurdu.htm
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|