AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-05-2009, 11:44   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Sezer, Özkök’ü istifaya zorladı
5 Mayıs 2009 Salı, 00:58 POLİTİKA




Ayışığı ve Sarıkız’ın planlandığı dönemin ‘Darbe Günlükleri’nde ‘Cumhurbaşkanı 5-6 ay sonra yine gerginlik yaratarak Genelkurmay Başkanı’nın istifasını isteyecekmiş’’ deniyor.

ERGENEKON2. iddianamesi ek klasörlerinde yer alan ve Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait ‘darbe günlükleri’nde, 10. Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer’in, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Org. Hilmi Özkök’ü istifaya zorladığı iddia edildi. Ergenekon davası sanıklarından dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Org. Şener Eruygur’un, darbeye karşı çıktığı için Özkök’ü istifaya zorladığı iddiaları da dava sürecinde gündeme gelmişti. Darbe Günlükleri’ndeki 18 Ocak 2004 tarihli notta, Sezer’in, Özkök’ü istifaya zorlama stratejisi şöyle anlatıldı: Diğer bir haber de Dicle’nin annesi Şule’den. Onun dayısı Cumhurbaşkanı Denetleme Kurulu Başkanı. Verdiği habere göre, Cumhurbaşkanı 5-6 ay sonra yine gerginlik yaratarak Genelkurmay Başkanı’nın istifa etmesini isteyecekmiş.’’

Günlüklerdeki 9-15 Haziran 2003 tarihli notta ‘Genelkurmay Başkanı’na ne söylerlerse yaptıramayacaklarını ve onu birazcık hükümet yanlısı olduğunu ifade ettiler. Aytaç Paşa, Cumhurbaşkanı’nın da aynı fikirde olduğunu ve biz desteklersek sertleşeceğini söyledi’’ ifadeleri yer alırken, 4 Eylül ile 29 Ekim 2003 tarihli not ise şöyle: ‘’Cumhurbaşkanı bizlere çok güvenen, bizlerden destek bekleyen biri. AK Parti’nin yaptıkları karşısında bizden destek bekliyor. Bu desteği ona vermek mecburiyetindeyiz. Akşam, Cumhurbaşkanının verdiği resepsiyona gittik. Komutanlar olarak bizim amacımız Kıbrıs konusunda hükümetin yanlış yaptığını ve Cumhurbaşkanı’na türban nedeniyle tutumunun doğru olduğu mesajını vermekti. Zannediyorum bu mesajı verdik.’’

 

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım