AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-05-2009, 17:59   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart Zeka yoksunu komplo teorisyeni yazar
Zeka yoksunu komplo teorisyeni yazar

Ertuğrul Özkök, cemaat anlayışını eleştiren yazısında 'komplo teorisyani zeka yoksunu köşe yazarı' tanımlamasını yaptı., Oktay Ekşi de Özkök'ün eleştirilerinden payını aldı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök bugünkü “Yazı işlerinde ’Ben’ münakaşası” başlıklı yazısında tek başına verdiği kararları ‘biz’ diye anlatanları köşesine taşıdı.

Yazısının girişinde komplo teorisyeni bazı köşe yazarlarını ‘zeka yoksunu’ diye niteleyen Özkök, Hürriyet yazı işlerinde her şeyin sahici olduğunu belirtti.

Ertuğrul Özkök, Oktay Ekşi’yi ‘Biz’ neslinin üyesi olarak tanımlayarak şunları yazdı; “Yani, ‘Ben’ diyemeyen yazarlar kuşağındandır.

Kendi düşüncesini anlatırken bile, ismin birinci çoğul halini kullanır ve ‘Biz’ diye söz alır.

Ben de takılırım:

‘Oktay Bey, bu fikri kaç kişi birlikte söylüyorsunuz?’

Oktay Bey, sadece kendi adına konuşacağı zaman bile ‘Ben’ diyemez, yerine üç kelimelik bir formül kullanır:

Bu satırların yazarı.’

Oysa, ‘Ben’ üç harflik bir kelimedir.

Ekşi’nin cevabı ise şöyle: ‘Başyazar sıfatı taşıdığım için böyle yazıyorum. Yoksa, rahatlıkla ben diyebilirim.”

Ertuğrul Özkök, Oktay Ekşi'den yola çıkarak eleştirilerini sıraladığı ve bir topluluğun bireyi olmadan alınan güçle hareket edenleri eleştirdiği yazısında, bu zihniyetin tarihsel ve sossoyolojik çözümlemesini de yaptıktı.
Özkök yazısını şöyle bitirdi:

“Dünyada "demokrasiyi" ve "değişimi" tarif etme yetki ve hakkını sadece kendilerinde görecek kadar müstebitleşmiş vaziyetteler.

En fenası da şu: Böyle bir faşizmi, bize demokrasi adına empoze etmeye çalışıyorlar.

Hayat bana şunu öğretti:

Bireyselliğini keşfedememiş, şahsiyet dediğimiz şeyin narsist hazzını alamamış güya düşünürlerin, demokrasiye yapacak hiçbir katkısı olamaz.

Onların yüzlerine haykırmak istiyorum:

Cemaat liberalizminden demokrasi çıkmaz.

Bu dünyaya, faşizmin kömüründen demokrasi elması çıkaracak bir simyacı gelmedi, gelemez.
Bunu çok iyi bildikleri halde neden böyle davranıyorlar?

Bazen onlara bakıyorum ve şunu düşünüyorum:

Acaba bu dünyaya, istenmeyen çocuklar olarak gelmenin intikamını mı alıyorlar...”

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)