|
![]() |
#1 |
![]() İstanbul Büyükşehir Belediyesinden, Hürriyet'te yayınlanan ''Belediyenin suyunu belediyeye satıyor'' başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı. ![]() 05 Mayıs 2009 18:30 Hamidiye A.Ş'nin toplam su dağıtımı içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin payının yüzde 7 civarında olduğu, bu nedenle belediye için ayrı araç-gereç ve personel istihdamına yönelmenin akılcı ve ekonomik olmadığı bildirildi. Açıklamada, modern yönetim sistemlerinde üretici firmaların, hizmet kalitesinin artması, maliyetlerin düşmesi, tüketiciye süratli ulaşılması gibi gerekçelerle dağıtım işlerini bayiler kanalıyla yaptığı belirtildi. Üretim, dağıtım ve pazarlamanın, modern işletmecilikte birbirinden ayrı olduğu vurgulanan açıklamada, yurt içi ve gelişmiş ülkelerdeki su firmalarının aynı yöntemle çalıştığı, basın sektöründe de işleyişin bu şekilde olduğu kaydedildi. Açıklamada, lojistik, pazarlama ve işçilik maliyetlerinin kamu şirketi olan Hamidiye A.Ş tarafından yapılması halinde ürün tüketiciye çok daha pahalıya mal olacağından, Hamidiye A.Ş'nin rekabet gücünün olumsuz etkileneceği, bu şekildeki bir uygulamanın maliyeti yüzde 30 oranında artıracağı aktarıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında şu hususlara yer verildi: ''Ayrıca, Hamidiye A.Ş'nin toplam su dağıtımı içerisinde Büyükşehir Belediyesi'nin payı yüzde 7 civarındadır. Sadece yüzde 7 pay sahibi olan belediye için ayrı araç-gereç ve personel istihdamına yönelmek akılcı olmadığı gibi ekonomik de değildir. Hamidiye Su'nun bayiler tarafından dağıtımı Ali Müfit Gürtuna döneminde başlatılmış ve doğru bir uygulama olmuştur. Hamidiye A.Ş'nin İstanbul'da 5, İstanbul dışında 17, yurt dışında 23 distribütörü, bunlara bağlı bin civarında da alt bayisi bulunmaktadır. Söz konusu Zirve Gıda da Avrupa yakası distribütörlerinden biridir. Alımların ihale yoluyla yapılması yasal bir zorunluluktur. Firmalar bu ihaleye girebilmektedir. Adı geçen firmanın da ihaleye katılmasında ve şartları sağladığında işi almasında bir yanlışlık yoktur.'' Açıklamada, Gürtuna döneminde zarar eden Hamidiye A.Ş'nin bugün Dünya Gazetesi'nin 2008 yılında sektörlerin ''En Başarılı Şirketleri'' ödülünü alan 3 yıldız firmadan biri olarak seçildiği belirtilerek, ''Yine özel sektörün bile tam olarak ulaşamadığı 5 kıtada 23 ülkeye ihracat yaparak, dünya markası haline gelmiştir'' denildi. AA
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|