AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-06-2009, 06:35   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Ergenekon sanıklarından sonra Paksüt de savcılardan şikâyetçi oldu
İddianamede Ferda ve Osman Paksüt'ün bazı Ergenekon sanıklarıyla yaptıkları görüşmelere de yer veriliyor. İddianameye göre, mahkeme kararıyla dinlemeye alınan Ferda Paksüt'ün Ergenekon'dan sanık olarak yargılanan bazı isimlerle yaptığı görüşmelere eşi Osman Paksüt de katılıyor.



Bu görüşmelerden birinde Osman Paksüt, 'firari' sanıklardan Turhan Çömez'e şunları söylüyor: "Bak yani kesinlikle böyle işte, ret yönünde iddianamenin iadesi gerekli görüşü bildirilirse iyi karışır."

Ergenekon savcılarının, dinleme tutanaklarını da göndererek, Osman Paksüt'le ilgili Anayasa Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Osman Paksüt ise bu duruma sert tepki göstermişti. Osman Paksüt'ün dışında Ergenekon davası sanıkları da, soruşturmayı yürüten savcılar hakkında HSYK'ya 30'un üzerinde şikâyette bulunmuştu. Adalet Bakanlığı şikâyetler hakkında soruşturmaya yer olmadığı kararı vermişti. Savcılar hakkında şikâyette bulanan isimlerden bazıları şunlar: Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin, Kemal Kerinçsiz, Ergün Poyraz, Vedat Yenerer, Nusret Senem, İşçi Partisi avukatları 5 kez, emekli Albay Erdal Sarızeybek. ANKARA ZAMAN

Gerçeker: Yargıda yanlış yapan ortaya çıkarılmalı

FYargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa Mahkemesi Başkanı Osman Paksüt'ün AK Parti hakındaki kapatma davası sürecinde bazı Ergenekon sanıklarıyla görüştüğüne ilişkin iddialar üzerine, "Eğer yanlış yapılan bir şey varsa, hukuka aykırılık varsa mutlaka bunların sorumluları hakkında gereği yapılır." dedi. Türkiye Noterler Birliği yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Gerçeker, ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. "Bir siyasi partinin kapatılması sürecinde yargıç konumundaki kişinin bu tür iddialara konu olması nasıl bir şeydir?" sorusu üzerine, Gerçeker şöyle konuştu: "Bu araştırılacak, araştırılması da lazım. Yanlışlık, hukuka aykırılık varsa mutlaka bunların üzerine gidilecek. Bu dinleme konusu özellikle artık toplumun her kesimini rahatsız edecek seviyeye geldi. Mutlaka bunu belirli bir disiplin içinde hukuka uygun biçimde değerlendirmek lazım. Bütün arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın ona göre hareket etmesi lazım. Biz de burada özeleştiri yapmak durumundayız. Her kesimde olduğu gibi eğer yargı mensupları içinde de yanlışlık yapan varsa mutlaka bunlar ortaya çıkarılıp sorumlulukları neyse ortaya konulmalı." ANKARA AA

Tümgeneral Sinan Şanlı: İstifa gerekçem kişisel

FHava Harp Okulu Komutanlığı'na, Hava Eğitim Komutanlığı Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Hasan Küçükakyüz getirildi. Hava Pilot Tümgeneral Sinan Şanlı'nın Hava Harp Okulu Komutanlığı görevinden ayrılmasının ardından, önceki gün itibarıyla bu göreve Tümgeneral Hasan Küçükakyüz'ün getirildiği öğrenildi. Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın internet sitesinde Tümgeneral Küçükakyüz'ün özgeçmişine yer verildi. Bu arada, görevden ayrılan Tümgeneral Sinan Şanlı, 'tamamen şahsi kararıyla görevden ayrıldığını' söyledi. Şanlı, "Kurumumla ilgili bir durum söz konusu değil. Konuyla ilgili farklı spekülasyonlar yapılması hem şahsımı hem de kurumumu rahatsız etmektedir. Ayrılma nedenim tamamen şahsi gerekçelerle olup, başka bir konuyla ilişkilendirilmesi doğru değildir." açıklamasında bulundu.

ANKARA AA

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım