AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-06-2009, 07:48   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Yine Ergenekon'a sahip çıktı !
CHP Genel Başkanı Baykal, Ergenekon iddianamesindeki dedikoduların resmi belge haline geldiğini iddia etti.

Baykal, mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemelerini eleştirirken, hükümeti Deniz Feneri davasını savsaklamak suçladı.

Deniz Baykal, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısına hitap etti. Baykal, konuşmasına Mardin'de meydana gelen olaydan duyduğu üzüntü ile başladı.

CHP Genel Başkanı Baykal, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin inandırıcı olmadığını iddia ederek, "Genelkurmay Başkanı bu konuda kimsenin görmezden gelemeyeceği tespitler ortaya koydu. Bu soruşturmaya dayanak olan iddianamenin açıklanan tepkileri bu zaman kadar hiç rastlayamadığı suçlamaların meydana çıkmasına neden oldu.

Kendisine saygılı olan bir insanın sohbette dahi muhatabına ifade edemeyeceği dedikodular ağır ithamlar, hakaretler birden bire yargı kurumunun önüne getirdi. Böyle değerlendirmelerin hiçbir hukuki sorumluluk yokken hukukun parçası olamayacakken bunu resmi belge olarak koyup bir itibar kazandırıyorsunuz. Dünyanın neresinde böyle bir şey olur. En ayı dedikodular resmi belge haline gelmiş." şeklinde konuştu.

Baykal, Ergenekon davasının ne zaman sonuçlanacağının belli olmadığına işaret ederken, teknik takip kapsamında yapılan dinlemeleri de eleştirdi.

Deniz Baykal, şöyle devam etti: "Bu dava ne zaman rayına oturur ne zaman biter belli değildir. Bu belirsizlik dahi toplumsal bir tehdittir. Hükümet '70 bin kişiyi dinliyoruz' diyor. Yarın başka 70 bini dinlersin. Yargıtay karar almış 3 kurum dinliyor. MİT, emniyet, jandarma. Yargıtay sadece bu görevi yapmak isteyenlere izin vermiyor. Bu tablonun sorumlusu iktidardır. Ama uyarıyorum; Başbakan altından çekilsin yoksa bunun altında kalır."
Baykal, hükümetin Ergenekon davasında hızlı davranıp, sabahın erken saatlerinde insanların evini bastığını ancak Deniz Feneri davasını savsakladığını iddia etti.



habervakti.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi