![]() |
#1 |
![]() AJANS(5)BU HABER YALANMI
AKP'nin başörtülü Trabzon Belediye Meclis Üyesi Saadet Çoban'ın başını açmasının istemesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Saadet Partisi GİK Üyesi Av. Şeref Malkoç, Çoban'a çağrı yaparak başını açmamasını önerdi. Belediye meclisine türbansız girilmesi yönünde herhangi bir kanun bulunmadığını söyleyen Malkoç, "CHP başörtüsü karşıtlığından vazgeçerek yanlış yolda olduğunu anladı. Seçilmiş olan kardeşimize tavsiyemiz, çekilmesin ve Allah'tan başka kimseden korkmasın. Kendisine haksızlık yapanlara karşı haklarını ve hukukunu korusun. Bununla ilgili hiçbir yasal sınırlama yoktur. Milletin temiz oylarıyla seçilmiştir. Bacımızı çok bunaltırlarsa onun da çözümünün yolu vardır. Başörtüsüne karşı husumet besleyenlere gereken cevabı versin. Siyasi noktada bunalırsa başını açmadan çözümünü bulur" dedi. "Vicdan özgürlüğüne müdahaleyi kınıyoruz" Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar, 29 Mart yerel seçimlerinde Trabzon Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilen Av. Saadet Çoban'ın başörtüsü hakkında AKP Trabzon İl Teşkilatı'nın aldığı kararı "din ve vicdan özgürlüğüne" müdahale olarak kabul ediyor ve kınıyoruz dedi. Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar yaptığı basın açıklamasında AKP'nin başörtüsüne olan tutumunu eleştirdi. Çınar 29 Mart yerel seçimlerinde Trabzon Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilen Av. Saadet Çoban'ın başörtüsü hakkında AKP Trabzon İl Teşkilatının aldığı kararı "din ve vicdan özgürlüğüne" müdahale olarak kabul ediyor ve kınıyoruz dedi. Çınar konuşmasının devamında ise, "İnancımızda, adı ne olursa olsun kadınlar açısından başörtüsü vardır. Ülkemizde de kadınlarımızın büyük çoğunluğu başörtüsünü inancı gereği takmaktadır. Anayasamızda ve mevcut yasalarımızda başörtüsünü yasaklayan herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Başörtüsü "din ve inanç hakkı" kapsamında temel insan hakkıdır. Bunu yasaklama girişimleri "kılık ve kıyafet özgürlüğüne", "seçme ve seçilme özgürlüğüne" müdahale anlamı taşımaktadır. AKP'nin bu tutumunu kınıyoruz." şeklinde konuştu.
![]() Konu Necip Fazıl tarafından (04-24-2009 Saat 15:55 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() BEN ÇOK İYİ ANLIYORUM O YAZILAR NİÇİN SİLİNDİĞİNİ
MECALİNİZ YOK GALİBA BURASI TARTIŞMA BÖLÜMÜ VE KENDİMİ TERBİYE EDİLECEK GÖRMÜYORUM YETKİLİ NOTU: LAFLARINIZA DİKKAT EDİN! KÜSTAHLAŞTIĞINIZI FARKEDEMİYORSANIZ, BİZ SİZE FARKETTİRİRİZ. Konu Üç mevsim tarafından (04-22-2009 Saat 17:15 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Arkadaşım bazı kurallar vardır uyulması gereken, hatayı yapan ben bile olsam aynı şekilde müdahale edilir kişilere bakılmaz yani...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Lütfen forumu karıştırmaya çalışmayalım.Ben silinen konularınıza baktım açmış olduğunuz konu AK Parti Trabzon meclis üyesi ile ilgili,yani AK Partinin başörtülü meclis üyesine başörtüsünü çıkartması yönünde bir zorlama yapıldığına dair..!
1-Haberin doğruluğu ve güvenirliğini kanıtlayan,destekleyen bir kaynak söz konusu değildir.! 2-Buna benze bir haber daha yapılmıştı daha önce fakat daha sonra AK Parti gerekli açıklamayı basına sunmuştu,haberin taraflı ve karalamaya yönelik olduğu anlaşılmıştı..O yüzden bu tür basit oyunlara kaçmayalım diyorum.Huzurlu ortamı huzurlu kullanmaya gayret sarf edelim.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() BEN ÇOK İYİ ANLIYORUM O YAZILAR NİÇİN SİLİNDİĞİNİ
MECALİNİZ YOK GALİBA BURASI TARTIŞMA BÖLÜMÜ VE KENDİMİ TERBİYE EDİLECEK GÖRMÜYORUM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
. ÖZÜR DİLERİM SİYAH GÜL HANIM |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Siz önce Sakarya Cumayeri Saadet Partisi Belediye Başkanının AK Partili başörtülü üyeye yaptığı yazılı kılık kıyafet uyarısını tartışın hadi bakalım.
AK Parti Trabzon Belediye Meclis Üyesi Saadet Çoban, başörtülü bir hanım. Avukat, duruşmalara başı açık giriyor. Başörtüsüne özgürlük için yapılan kanuni düzenlemeden sonra nasıl bir kriz atmosferi oluşturulduğunu ve AK Parti'nin kapatılmanın eşiğinden nasıl döndüğünü yaşadık. Bütün bu reel politiği göz önünde bulunduran partimiz yeni bir kutuplaşma ve suni gündemin ülkeyi bağlamasının önüne geçmek için başörtülü milletvekili adayı göstermedi. Ancak belediye meclislerinde durum daha esnek olduğı için ve buralarda bu konuda berlirsizlik yaşandığı için AK Parti, Türkiye genelinde birçok başörtülü aday gösterdi. Seçimlerden sonra basının da yoğun uğraşıyla konu birçok il, ilçe ve belde bazında yeniden gündeme geldi. Kimi meclislerde CHP sert çıktı, kiminde İdare Mahkemesine başvurdu. Kiminde MHP hoşgörü gösterdi, itiraz etmedi (Gümüşhane). Kiminde de Saadet Partili Belediye Başkanı başörtülü üyeye yazılı biçimde bir kılık kıyafet uyarısı yaptı. Kimi meclislerde de gerilim ve belirsizlik sürüyor. Kısaca şu anda Türkiye'nin birçok belediye meclisinde başörtülü üyelerimiz görev yapıyor. Trabzon, CHP'nin etkin olduğu bir yer. Trabzon teşkilatı biraz çekingen davranıyor sadece bu. Konuyu çarpıtıp, saptırıp, politize etmenin anlamı yok. Saadet Hanım bugünlerde bir basın açıklaması yapacak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Saadet Çoban Konuştu
Haber Tarihi : 22.04.2009 Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Saadet Çoban suskunluğunu bozdu Ak Parti'li Belediye Meclis Üyesi Saadet Çoban'ın meclise başını açarak girmesi ve "Benden türbanımı çıkarmam istendi, onun için çıkardım" sözleri AK Parti'de derin bir tartışma yaratmıştı. Saadet Çoban bir haftadır süren tartışmaların neticesinde bugün yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi. 29 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'den Belediye Meclis üyesi seçildim. Adaylığım sürecinde, il başkanımızla, aramızda başörtüsü pazarlığı yapıldığı şeklindeki bazı basın yaym organlarında yayınlanan haberler tamamen asılsızdır. Bu haberlerin partimizi yıpratmaya yönelik bir kampanyanın ürünü olduğu kanaatindeyim. Bu amaçla ben ve başörtüm hiç de arzu etmediğim şekilde medyanın gündemine taşındık. Ben başörtüsünün din ve vicdan özgürlüğünün bir gereği olduğuna inanıyorum. Yaşantım boyunca özellikle üniversite yıllarımda başörtüsünün mücadelesini vermiş bir birey olarak, beni bu konuda duyarsız gibi göstermeye çalışmak, bana yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Herkesin malumudur ki, başörtüsü sorunu Türkiye'nin bir gerçeğidir. Maalesef Türkiye'nin dinamikleri açısından çözümü son derece zor bir sorundur. Bir yandan kız çocuklarının okuması için kampanyalar düzenlenirken diğer yandan inancı gereği başını örtenlerin gerek okul ve gerekse çalışma hayatından tecrit edilmeye çalışılmasını büyük bir çelişki olarak görüyorum. Başörtüsü öncelikle benim kişisel tercihimdir. Bu tercihim doğrultusunda özel yaşantımı sürdürmekteyim. Çok istememe rağmen avukatlık mesleğimi başörtülü olarak icra edememekteyim. Kadınların gerek çalışma hayatında gerekse siyasette var olmaları gerektiğine inandığım için Ak Parti'den belediye meclis üyeliğine aday oldum. Adaylığım sürecimde de avukatlık mesleğini bizzat icra ettiğimi kamuoyuna deklere ettim. Seçimlerden sonra ilk meclis toplantısına başörtüsüz olarak katıldım. Çünkü belediye meclisinde yaşanacak bir başörtüsü tartışmasının Trabzon'a yapacağımız hizmetlerin önüne geçip onları gölgelemesini istemedim. Fakat benim iyi niyetli olarak kişisel tercihimi kullanmak suretiyle almış olduğum bu karar bazı kesimler tarafından bilinçli olarak siyasi bir hesaplaşmaya dönüştürüldü. Bir gazetede, Mayıs ayındaki toplantıya başörtülü olarak gireceğim şeklinde bana atfedilen fakat benim söylemediğim sözler üzerinden uzayıp giden bir tartışma başlatıldı. Bu tartışmalara son vermek için bu basın açıklamasını yapmayı uygun buldum. Şimdiye kadar almış olduğum bütün kararları hür irademle aldım. Hiç kimsenin hiçbir basın yaym organımn dayatmaları ile hareket edecek değilim. Bu basın açıklamamdan önce de konuyla alakalı hiçbir basın yayın organına açıklama yapmadım ve demeç vermedim. Bundan sonra da Belediye Meclis üyeliği görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. MedyaTrabzon |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() saadet partisi ve tabanı ve geçmişi, Son 20 yıldır başörtüsünü Siyasi Malzeme olarak Kullanıyor. ve işin ilginç yanı sürekli yasaklar onların döneminde geliyordu. saadetli bir partili çıkıyor başörtüsü namus meselemizdir diyor. üzerinden 1 hafta geçmiyor başörtüsü yasaklanıyor. tekrar başörtüsü yasağını kaldıracaz deyip oy topluyorlar ve bu böyle sürüp gidiyordu. Artık Global olun ALLAH AŞKINA YETER. Bu Başörtüsünü de bir Seçim Dönemi Malzeme yapmayın yahu. İmam Hatip ler KAPANDIĞINDA SADECE SEYRETMEKLE YETİNMEDİNİZ Mİ SEVGİLİ KARDEŞİM. Bir De Mecaliniz Yok Diyorsun
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|