AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-07-2009, 06:24   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Adaylığını açıklarken Ergenekon'u savundu
Demokrat Parti'de (DP) genel başkanlık yarışı kızışıyor. Ulusalcı cephe, 16 Mayıs'taki olağanüstü kongre için Hüsamettin Cindoruk'u aday gösterdi. DP Genel Merkezi'nde adaylığını açıklayan Cindoruk'a 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de destek verdiği belirtiliyor. Cindoruk, "Adaylığımı açıklamadan önce kendisiyle görüştüm.



Desteği her zaman benimle." dedi. Cindoruk, adaylığını açıkladığı toplantıda Ergenekon soruşturmasını eleştirdi. Cindoruk, "Anayasa Mahkemesi'nde dahi ayrışma var. Organize suç örgütü olur. Ama organize savcı, organize mahkeme olamaz. İlk defa sivil bir sıkıyönetim yaşanıyor." ifadelerini kullandı. Ekonomik krizin önemli olmadığını belirten Cindoruk, "Devlet krizi var. Devlet krizini aşalım." görüşünü savundu. Ardından dindar ve ibadetlerine bağlı olduklarını ileri sürdü. 76 yaşındaki Cindoruk'un "Siyasette gençlere ihtiyaç var. Bu gençlerden biri de benim." esprisi gazetecileri güldürdü. Cindoruk'a Demirel'in yanı sıra eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın destek verdiği dile getiriliyor. Buna göre Cindoruk, ANAP ile DP'yi birleştirip koltuğu Yılmaz'a bırakacak.

Cindoruk'un adaylığına DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan'dan sert tepki geldi. Kongreyi darbecilerin değil demokratların kazanacağını belirten Ceylan, "Mahallî seçimlerde başka partilere oy verilmesi telkininde bulunanların aklına DP şimdi mi gelmiştir? Bu kişiler partimizin bahşettiği makamları demokrasi dışı mahfillerin hizmetine sunmaktan çekinmemiştir. 28 Şubat sürecinde postmodern darbecilerin aracı olmuşlardır. İsimleri hâlâ darbecilerle birlikte anılıyor." dedi. Cindoruk'un DYP'yi parçalayarak yeni bir parti kurduğunu hatırlatan Ceylan, şöyle devam etti: "Binde bir oy alan DTP'yi kuranların son çırpınışlarına üzülüyoruz. Milli iradeyi militarizme teslim eden, 27 Nisan e-muhtırasına destek veren, 367 dayatmasını savunan, Ergenekoncuların avukatlığına soyunan ulusalcı çizgideki bir şahsın adının partimizle anılmasını DP'ye saygısızlık olarak görüyoruz. DP misyonuna suikast teşebbüsünde bulunanlara kongre en güzel cevabı verecektir."

İSA YAZAR

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım