AK Gençliğin Buluşma Noktası
Hikayeler Hoşumuza giden hikayeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-08-2009, 18:19   #1
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart İdamlık Genç
iki adam bir genci yaka paça sürükleyip götürüyorlardı. "Yürü, bir yere kaçamazsın halife Hz.Ömer'e hesap vereceksin". O Dönemde Medine de insanlar Halife Hz.Ömer'in idaresi ile adalet içinde yaşıyorlardı.Hz.Ömer müminlerle birlikte evinde sohbet ediyordu. Tam o sırada içeriye apar topar üç kişi girdi. Tabi bütün gözler meraklı bir şekilde o kişilere döndü ve Hz.Ömer, bu kişilere "Ne oldu?" diye sordu. Adamlar anlatmaya başladılar."Biz babamız ve kardeşlerimizle birlikte kendimize ait tarlamızda çalışıyorduk. Bu yabancı babamın kafasına büyükçe bir taş parçası atarak öldürdü. Biz de hakettiği cezayı çekmesi için size getirdik ey müslümanların halifesi"Hz.Ömer gence sordu. "Suçlamaları kabul ediyormusun ? Olayı bir de sen anlat" dedi. Genç adam anlatmaya başladı :"Ben atımla birlikte bu kişilerin tarlasının yanında mola vermiştim. Atımı da tarlalarındaki bir ağaca bağlamıştım.
Fakat atım ağacın yapraklarını yemeye başlayınca bu yabancılardan biri atımın başına taş atarak öldürdü. Ben de çok sinirlenmiştim, aynı taşı aldım adamın kafasına attım ve.... Ama onu öldürebileceğini hiç düşünemedim. Çok pişmanım..." "Hz.Ömer Sakalını sıvazladı.. Bir müddet düşündükten sonra: "Sözlerinden suçunu kabul ettiğin anlaşılıyor. Dinimizin emrine göre senin de cezan aynı şekilde taşlanarak öldürülmendir". Genç adam gayet sakin bir biçimde, "Madem dinimizin emri böyledir karşı gelecek değilim. İdamı kabul ediyorum. Yanlız ailem çok fakir. Uzun zamandır dişimle tırnağımla arttırdığım bir miktar para var. Onları bahçeye gömmüştüm. Benden başka kimse bilmiyor. Eğer ben ölürsem ailem açta açıkta kalır. Söz veriyorum geri döneceğim. Parayı çıkarayım ailemle helalleşeyim bana verilen süre içinde geleceğime dair yemin ediyorum"Hz.Ömer şöyle buyurdu. "O halde birisinin sana kefil olması lazımdır. kim bu gence kefil olur müslümanlar? kimseden ses seda çıkmıyordu. Genç adam kalabalığın üzerinde göz gezdirdikten sonra ebu zer hazretlerini gördü. " sanırım bu zat bana kefil olur" dedi. Ebu zer hazretleri bir müddet düşündükten sonra şöyle dedi. " evet 3 güne kadar döneceğine kefilim"Bütün medine bu olayı konuşuyordu. Nihayet aradan üç gün geçmiş herkes infazın yapılacağı yere gelmişti. gence verilen süre 3. günün akşam ezanına kadardı. akşam oldu ve genç hala ortada görünmüyordu. Hz. Ömer bir süre daha bekledikten sonra ebu zer hazretlerine döndü : "Hiç şüphesiz dinimizin hükmü yerine getirelecektir, hazırlan" buyurdu.Ebu zer hazretleri gayet sakin bir şekilde taşlanacağı yere geçti. Onu taşlamakla görevli olan kişiye Hz.Ömer "başla" dedi. Tam o sırada ortalığı inleten bir ses duyuldu, "durun".. Üst tepede o genç nefes nefese görünmüştü. Herkes hayretler içinde kaldı. Genç ebu zer hazretlerinin yanına gelerek " çok özür dilerim eğer geç kaldıysam, yolda çok şiddetli bir yağmur yağdı her yeri seller aldı, ben de buraya yüzerek gelmek zorunda kaldım o yüzden de biraz geciktim".tam o sırada davacı kardeşlerin kafa kafaya verip konuştuğunu kimse görmedi. En sonunda kardeşlerden biri çıkarak, "ey halife, ey müslümanlar. Ebu zer hazretleri çok örnek bir davranış sergileyerek gence kefil oldu, genç de bu zatı utandırmadı. Biz de bize yakışanı yapıyoruz ve Allah rızası için davamızdan vazgeçiyoruz..."hz.Ömer çok memnun oldu. Davacı kardeşlere hayır dua ettikten sonra "Ben de sizden bunu bekliyordum" dedi

Konu BlueMoon tarafından (05-08-2009 Saat 18:22 ) değiştirilmiştir..
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-08-2009, 18:24   #2
Kullanıcı Adı
Feride
Ölmek ve de öldürmek elbette yanlış..

Ancak sonrasında yaşanan bu hadiselerden de ders çıkarmamak elde değil..
Güzel bir paylaşım.. teşekkürler..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2009, 18:30   #3
Kullanıcı Adı
BlueMoon
ibret veren hikayelerin devamı gelecek
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)