AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-08-2009, 21:29   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow Veli Küçük'ten mesaj var!
Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, jandarmalardan izin alarak duruşmayı izlemeye gelen eşi Leyla Küçük'e sarılarak 44. evlilik yıldönümünü kutladı. Sanıklardan Sevgi Erenerol da, elini sıktığı Leyla Küçük'ü tebrik etti.





'HESAP SORACAĞIM'

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıklar ile avukatlarının talepleri alındı. 16 aydan beri tutuklu olduğunu ancak buna itirazı bulunmadığını belirten tutuklu sanık Veli Küçük, şikayetleri olduğunu söyledi. Bu davaya "Ergenekon" isminin kullanılmasından şikayetçi olan, Genelkurmay ve ordunun bu davaya ilişkin sergilediği tutumun doğru olduğunu ifade eden Küçük, "Ben kimseden destek ve yardım almadım. Varsa bir suçum hesabını vereceğim. Ama ben de yanlışı yapanlardan hesap soracağım. Kimse bana elini uzatmasın. Ben suçlu değilim" şeklinde konuştu.

Herşeyi öğrendiğini ama burada neden tutuklu olduğunu öğrenemediğini belirten Küçük, "Azrail ile anlaşmam yok ama ömrüm olduğu sürece bu haksızlığı yapanlarla uğraşacağım" dedi. Sanıkların yakalarında ya Türk Bayrağı yada Atatürk rozeti olduğunu, bunun da davada tutuklamaya yeterli görüldüğünü belirten Küçük, tutuklanma sebebiyle ilgili olarak "ABD'nin Ankara büyükelçisi, İsmail Yıldız'a üç kez gitmiş. Beni Veli Küçük ile tanıştır demiş. Ben Güney Azerbaycan'ı karıştırırsam, güneyle birleşmesini sağlarsam ABD İran'a oturacak. Anladığım kadarıyla beni abartıyorlar. Tamam bütün Azeriler beni sever sayar ama benim o kadar gücüm yok. Ben tanışmayı kabul etmedim. 'Ortadoğu yerinde kalacak, Türkiye parçalanmayacak' dedim diye suç işledim. Buradayım."

'BANA YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMLERİ VARDI'
İddianamede PKK ve DHKP/C gibi örgütlerle ilişkisinin olduğunun belirtildiğini ifade eden Küçük, bu örgütlerce kendisine yönelik birçok suikast girişiminde bulunulduğunu, bunlardan birisinde de oğlunu kaybettiğini söyledi. İllegal değil legal ticaret bile yapamadığını anlatan Küçük, çevresinin geniş olduğunu, bunun bir suç olmadığını belirtti.

Sanık Küçük, kendisine ulaşan bir tebligat üzerine kızı ve avukatı Zeynep Küçük ile 6 Mayıs 2009 Çarşamba günü Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gittiğini ve Zirve yayınevi cinayeti kapsamında şüpheli konumunda ifade verdiğini söyledi. Malatya Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla alınan ifadesinde Küçük'ün, konuyla bir alakasının bulunmadığını, olayın bir iftiradan ibaret olduğunu söylediği öğrenildi. Müşteki avukatlarının Taraf Gazetesine iletilen ihbar e-postasını savcılığa bildirmesi üzerine Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nın, Küçük'ü soruşturmaya dahil ettiği ileri sürüldü. Avukat Zeynep Küçük, duruşma salonunun dışında yaptığı sözlü açıklamada müşteki avukatlarınca savcılığa verilen dilekçede bu e-postanın özetlendiğini ifade etti. Avukat Küçük, bu e-postanın özetlenmesine rağmen konuyu yetkili mercilere bildiren Taraf gazetesi yazı işleri müdürü Eray Özer'in, e-mail'i sildiklerini, aslı ya da fotokopisinin bulunmadığını söylediğini kaydetti. Bulunmayan bir e-mail üzerinden soruşturma açan Malatya Cumhuriyet Savcılığı hakkında Hakim ve Savcılar Yüksek Heyetine başvuruda bulunacağını belirten avukat Küçük, Taraf gazetesi hakkında da yasal işlem başlatacaklarını ifade etti.

Yanlışlıkla silindiği ileri sürülen ve Eray Özer tarafından polise bildirilen e-mail içeriğinde, "Malatya'da çalışırken Mersin'e giden Martin Delange'nin yanına, Ergenekon örgütü yöneticisi olmak suçundan yargılanan Veli Küçük tarafından kendi adamları Levent Ercan Gelegen ve Abdullah Arıkan'ın Hıristiyanlık ve misyonerlik konusunda izleme ve yönlendirme yapmak üzere yerleştirildiği, bu kişilerden Abdullah Arıkan'ın JİTEM elemanı astsubay olduğu" bilgisine yer verildiği görüldü. Yazının devamında, yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul emniyet Müdürlüğü'ne böyle bir ihbarın yapılmadığı, Taraf Gazetesi Yazı işleri Müdür Eray Özer'in ifadesinde bahse konu ihbarın tamamen gerçek olduğu, ancak e-postanın silindiği, gönderen hakkında herhangi bir bilgisinin olmadığını söylediği kaydedildi.

Bu arada Veli Küçük, ilk kez ricada bulunduğunu belirterek eşi ile görüşmek istediğini söyledi. Daha sonra jandarmaların izin vermesi üzerine Veli Küçük, eşi Leyla Küçük'e sarılarak 44. evlilik yıldönümlerini kutladı. Sevgi Erenerol da, tokalaştığı Leyla Küçük'ü tebrik etti.


(CİHAN)

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım