AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-11-2009, 09:39   #1
Kullanıcı Adı
SADABAD
Standart Telefon Ücretleri Ucuzlayacak
Alternatif operatörler 2 milyar TL büyüklüğündeki pastadan pay kapmak için yarışacak

Türk Telekom'un 5.218 milyar TL'lik gelirini oluşturan görüşme ücretlerinin şehiriçi bölümü rekabete açıldı. Alternatif operatörler 2 milyar TL büyüklüğündeki pastadan pay kapmak için yarışacak
Türkiye'de önemli bir adım daha atılarak “Serbest Telekom” pazarının son engeli Şehiriçi Telefon Görüşmeleri'nin rekabete açılması da dün resmen başladı. Türk Telekom dışındaki operatörler de bundan sonra Türk Telekom'un sunmuş olduğu tüm hizmetleri kendileri verebilecek. Tekelin sona erdiği pazarda alternatif telekom operatörleri 2008 yılı sonunda 5 milyar TL'yi aşan şehiriçi, şehirlerarası, ev telefonundan cep telefonuna doğru yapılan aramalar, uluslararası aramaların tümünde Türk Telekom'a rakip olabilecek.
Bugüne kadar şehiriçi telefon görüşmelerinde Türk Telekom tekeli devam ederken 10 Mayıs 2009'dan itibaren alternatif operatörler abonelerine şehiriçi telefon görüşmesi hizmeti de satmaya başlayacak. Türk Telekom'un telefon görüşmesi gelirleri arasında yüzde 40'a yakın bir payı olduğu tahmin ediliyor. 2008 yılı rakamlarına göre Türk Telekom'un 5.218 milyar TL'lik telefon görüşmesi geliri bulunuyor. Operatörler bu alanın rekabete açılmasıyla birlikte yaklaşık 2 milyar TL'lik Türk Telekom gelirinden pay kapmaya çalışacak. 9 Mayıs 2009'da (dün) yürürlüğe giren başka bir uygulama ile de cep telefonlarındaki numara taşıma uygulaması ev ve işyeri telefonlarında da yapılabilecek. Şimdiye kadar Türk Telekom abonesi olmak zorunda kalan vatandaşlar 9 ve 10 mayısta yürürlüğe giren uygulamalarla birlikte artık Türk Telekom abonesi olmak zorunda değil.
Dileyen istediği telefon operatöründen hizmet alarak şehiriçi veya başka telefon görüşmeleri yapma olanağına sahip. İsteyenler halen kullanmakta olduğu ve Türk Telekom'un tahsis etmiş olduğu telefon numarasını da alternatif bir operatöre taşıyabilecek.

Telefon ücretleri ucuzlayacak
Pazarda birden fazla oyuncu olmasıyla birlikte şehirçi telefon görüşme ücretlerinin ucuzlaması bekleniyor. Daha önce şehirlerarası ve uluslararası telefon görüşmeleri rekabete açıldıktan sonra nasıl ucuzladıysa aynı oranda olmasa bile şehiriçi telefon görüşmelerinin ve sabit ücretlerin ucuzlaması bekleniyor. Türk Telekom özelleştirilmeden önce uluslararası telefon görüşmelerine dakikası 1.2 TL öderken bugün bu rakam 12 kuruşa yani 10'da bire inmiş durumda.

Sabit ücretin akıbeti belli değil
Vatandaşın rahatsız olduğu sabit ücretin ise akıbetinin yeni gelişmelere göre şekillenmesi beklenmekte. Sadece internet erişimine sahip olmak için evinde hat bulunduran, bu hattan hiçbir görüşme yapmayan, buna karşılık sabit bir ücret ödemek zorunda kalan 6 milyon ADSL abonesinin Sabit Ücret sorunu ise hâlâ tüketici açısından bir sorun teşkil ediyor. Türk Telekom yetkilileri evlere, ofislere çekilmiş olan telefon hatların bir işletme maliyeti olduğunu ve bu maliyetin bir şekilde tahsil edilmesi gerektiğini savunurken alternatif operatörler de sabit ücret gelirlerine göz dikmiş durumda. Yine bazı sektör temsicilerinin tahminlerine göre 5 milyar TL'lik Türk Telekom ses gelirlerinin yüzde 40'ını oluşturan bu 2 milyar TL'lik sabit ücret gelirinden alternatif operatörler de pay istiyor. Türk Telekom'un alternatifleri de abonelerinden sabit bir ücret tahsil etmeyi düşünüyor.
AyrintiliHaber.com

 

SADABAD isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi