AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 05-12-2009, 00:58   #1
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Devlet her dine, mezhebe aynı-eşit mesafede duruyor mu ?
Alıntı:
Laik bir devlet yansız degil midir ?

Laik Turkiye Cumhuriyeti butun dinlere, mezheplere, inanislara yada hic inanmayislara ayni eşit mesafede durabiliyor mu ?

devletin her dine aynı seviyede uzaklığı ilkesi Turkiye'de mumkun olabiliyor mu ?

hizmet dağıtımında butun inanislar, dinler, inanmayislar eşit mi ?

Bir sünni, alevi, hristiyan, musevi, ortodoks, yezidi, ateist v.b Devletin kendilerine ve tüm dinlere, inançlara eşit davrandigini Düşünebilir mi ?

"Türkiye’de Sünni-Hanefi ağırlıklı bir devlet dini vardır." yorumu ne kadar dogru ?

Tartisalim...paylasalim..

alıntı

ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-12-2009, 03:47   #2
Kullanıcı Adı
Seyyah
Bence Türkiye bu konuda gayet serbest.Bununla yetimeyip farklı amaçlar için istekde bulunanlar haricinde gayet rahat bir ortam.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2009, 18:50   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Bence durmuyor, duramaz, dur(a)mayacak....
Ancak Ütopya'da böyle bişey mevcuttur.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2009, 18:56   #4
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
T.C devletinin resmi dini islam'dır!Mensuplarının %99 u müslümandır.İslam dini hoşgörü,sevgi,saygı ve kucaklayıcı bir anlayışa sahiptir.Kendisinden olmayanlara karşı tavrı bu yönde olmuştur.Geride kalan diğer görüşlere mensup insanlar öncelikle islama ve müslümanlara saygılı olacaklardır,kraldan ziyade kralcı olmaya çalışmadıkları sürece sorun olmaz..!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2009, 19:01   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
T.C Resmi dini İslammı ? İshak hocam ben devletimizi dinsiz diye biliyordum Hatta dünyada 2 devletin resmi dini yoktu Türkiye ve Fransanın

Değiştimi ?
Alt 05-12-2009, 19:06   #6
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
T.C Resmi dini İslammı ? İshak hocam ben devletimizi dinsiz diye biliyordum Hatta dünyada 2 devletin resmi dini yoktu Türkiye ve Fransanın

Değiştimi ?
Bakma sen çukur zihniyetlilerin söylediklerine.Biz müslüman bir ülkenin mensuplarıyız.Haliyle resmi dinimiz tabikide kimliğinde yazmıyor mu?
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-13-2009, 01:50   #7
Kullanıcı Adı
Seyyah
Alıntı:
K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Değiştimi ?
Öyle saçmalıkmı olur kim diyoki onu? Asıl onu diyen dinsizdir.Bunu diyecek kadar Allahdan korkusu olmayanlara aldırma sen. İ............. Kervan yürür.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-13-2009, 02:12   #8
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
T.c Anayasasında T.c nin Resmi dini İslamdır yasası 1961 itibariyle kalkmış olması muhtemeldir.
Kaldıki elimde şuan 82 anayasası var Resmi din islamdır diye bir ibareye rastlamadım. Yanlışım varsa düzeltin.
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-13-2009, 02:22   #9
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
gelelim Devlet her dine aynı mesafedemi?
Hayır değil
Dinler içerisinde İslam dinine daha uzak mesafededir. %99u müslüman dediğimiz ülkemizin bazı devlet organlarında Allah kelimesinin dahi yasak olduğunu görüyoruz. Ancak bir yahudi bir hristiyan gelip ibadethanelerini ziyaret ettiği zaman en büyük devlet adamlarıyla ziyaret ediyor.
Yahudi Cumhurbaşkanı(şimon peres) mecliste ayakta alkışlanıyor.
Yine bir müslüman(ahmedinejat) ankaraya sokulmuyor. Nedenini siz düşünün.

Konu mehmetakif24 tarafından (05-13-2009 Saat 02:26 ) değiştirilmiştir..
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)