AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-13-2009, 15:51   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Vefat ederken bile doktorlara "iman"ı anlattı
Vefat ederken bile doktorlara "iman"ı anlattı

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Ali İhsan Tola, vefat etti. Ali İhsan Tola, muayeneye gelen doktorlara dahi iman hakikatlerini anlattı.




Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Ali İhsan Tola(82) Isparta'nın Senirkent ilçesinde bu sabah hakkın rahmetine kavuştu.

Uzun bir süreden bu yana yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle dışarıya çıkamayan Tola, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçileriyle evinde görüşüyordu.

Yanına gelenlere hep müspet hareket ve sabrı tavsiye ettiği öğrenilen Tola'nın vefat haberini alan talebeleri ve sevenleri, ilçeye akın etti.

Eczacılık da yapan Tola, bitkilerden elde ettiği ilaçları ve terkipleri hastalara ücretsiz dağıtıyordu. 1960 yıllardan bu yana ömrünü iman ve Kur'an hizmetine adayan Tola'nın cenazesinin yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Ali İhsan Tola, muayeneye gelen doktorlara dahi iman hakikatlerini anlattı

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin talebelerinden Ali İhsan Tola'nın (82) vefat haberi yakınları ve sevenlerince üzüntüyle karşılandı.

İlerlemiş yaşına ve hastalığına rağmen Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerini evinde kabul eden Tola'nın, gelenlere hep müspet hareket ve sabrı tavsiye ettiği öğrenildi.

Tola'nın vefat haberini alan talebeleri ve sevenleri ilçeye akın etti.

Ali İhsan Tola'nın kızı Handan Tola, babasının hayatı boyunca bir dakika bile nefsi için yaşamadığına şahit olduğunu belirtti. Babasının ömrünün son dakikalarına kadar hep hakkı anlatma gayreti içinde olduğunu ifade eden Tola, "Son saatlerinde dahi bütün gücünü toplayıp kendisini muayene etmeye gelen doktorlara bile bir şeyler anlamaya çalışıyordu. Hayatı da hep öyle geçti zaten." dedi.

Tola, babasının bütün kesimleri kucaklama, birleştirme gayreti içinde olduğunu, kapısının herkese açık olduğunu anlattı. Handan Tola, babasının hizmetlerini hep evde yaptığını, başka bir yere ayrılmadığını ifade ederek, bunun sebebini şu şekilde açıkladı: "Bediüzzaman Hazretleri, babamı annesinden talebeliğe istemiş. 'Gelsin hizmet etsin' demiş. Ancak annesi izin vermemiş. Üstad, bu isteğini değişik zamanlarda tam 4 kez dile getirmiş. Yine izin alamayınca, 'Benim hizmetim senin evinde olacak' diye dua etmiş. Babam da 1953 yılından bu yana evimizde hiçbir yere ayrılmadan hizmet etmekteydi. Allah hizmeti onu ayağına getirdi adeta."

Ali İhsan Tola'nın torunu eczacı Ömer Tola da dedesinin gelenlere hep müspet hareket ve sabrı tavsiye ettiğini gördüğünü söyledi.

Tola, dedesinin Türkiye'nin her tarafından ziyarete gelenlere sohbetler ettiğini, hasta olmasına rağmen onları dinleyerek sorularına cevap vermeye çalıştığını anlattı.

Ali Tola'nın yeğenlerinden Abdullah Tola ise şunları anlattı: "Amcam ilmi ve tıbbi alanda da ciddi çalışmalar yaptı. Kendisi aynı zamanda orman mühendisiydi. Organik tarım, ekolojik dengenin korunması adına bir takım projeleri vardı. Bitkilerden elde ettiği ilaçları ve terkipleri hastalara ücretsiz dağıtırdı. Hangi bitkinin hangi hastalığa ve kaç gram kullanılması gerektiğini bilirdi. Bir çok insan yanına girer kafasındaki soruyu soramadan cevabını alır çıkardı. Buna bir çok kez şahit olmuşumdur."

1927 yılında Senirkent ilçesinde doğan Tola'nın 3 kız ve 1 erkek olmak üzere 4 evladı bulunuyor. Tola, yarın Isparta'nın Senirkent ilçe merkezinde bulunan Pazarcık Camii'nde öğlen vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

(CİHAN)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım