AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-13-2009, 15:57   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Duru bebeğin sigortası iptal!
Duru bebeğin sigortası iptal!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 aylık torununun uyanıklığını SGK gördü: CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 aylıkken sigorta yapılan torunu Duru Nadir'in sigortası iptal edildi.



Vakit'in konuyu gündeme getirmesi üzerine soruşturma başlatan SGK İzmir İl Müdürlüğü yaptığı inceleme sonucunda, Duru Nadir'in sigortasının usulsüz olduğunu belirleyerek sigortanın iptaline karar verdi. Ailenin ödediği para ise hazineye gelir kaydedildi.

Hüseyin KULAOĞLU'nun haberi...

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 aylıkken sigortalı yapılan büyük kızından olan torunu Duru Nadir'in sigortası usulsüz yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası nedeniyle sigorta girişi yaptırıp, çocuklarının daha erken yaşta emekli olması düşüncesiyle hile yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızının da aralarında bulunduğu aileler SGK İzmir İl Müdürlüğü'nce denetime alındı.

Vakit'in gündeme getirmesiyle soruşturma başlatan İzmir SGK İl Müdürlüğü, kent genelinde 15 yaşından küçük 13 bin 213 sigortalıya ilişkin denetimlerine devam ediyor. Nisan 2009 tarihi itibariyle bin 132 denetimi sonlandıran müdürlük, incelenen çocuk sigortalılardan çalışmaları fiili olmadığı tespit edilen 1027 kişinin sigortasını iptal ederken, fiilen çalıştığı belirlenen sigortalı sayısı 105'te kaldı.

YÜZDE 95'İ İPTAL EDİLDİ
İzmir SGK İl Müdür Vekili Mustafa Keskin yaptığı açıklamada, bildirimleri incelemeyi sürdürdüklerini, incelemesi tamamlanan dosyaların yaklaşık yüzde 95'inin iptal edildiğini bildirdi. Sigortalılığı iptal edilen çocuklar arasında, Akrek Turizm Reklam Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nde sigortalı gösterilen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun torununun da bulunduğunu ifade eden Keskin, sigortaları iptal edilenler için ödenen primlerinin devlete gelir kaydedildiğini belirtti.

Keskin, şöyle konuştu: “Bu muvazaalı bir işti. Yasadan etkilenmemek için yapmışlardı bunu. Aslında sigortalı olmaması gerekenler sigortalı gösterilmişti. Şimdi yanlış düzeltilmiş oldu. Bu kişilerin ödedikleri primler kuruma kalacak, hiç sigortalı olmamış gibi davranılacak. Yani yapılan sigorta onlar açısından hiçbir işe yaramadı.”
Keskin, sosyal güvenlik reformu ana mantığın, emeklilik yaşını ve ödenen prim günlerini ertelemek olduğunu hatırlatarak, yasa çıkmadan önce binlerce kişi sigortalı gösterilince yasanın mantığının da ortadan kalktığını söyledi. Keskin, “Biz geleceği planlarken, planlama yaptığımız insanlar şimdiden sigortalı olup o planlamanın dışına çıkmak istediler. Yasayı bilen, gözü açık insanlar bundan yararlanırken, garip vatandaş, hiç haberi olmayanlar bunun dışında kaldı. En azından böyle bir adaletsizlik vardı. O da ortadan kalkmış oldu” diye konuştu.

10 AYLIK TORUNA DA SİGORTA
Vakit, 12 Mart 2009 tarihli nüshasında “10 aylık toruna da sigorta” başlıklı haberle Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük kızı Azime Aslı Nadir'in çocuğu Duru Nadir'in SGK kayıtlarında henüz 10 aylıkken Akrek Turizm Reklam Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nde sigortalı gösterildiğini ortaya çıkarmıştı. Duru Nadir'in sözkonusu şirkete Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası çıkmadan bir gün önce girişinin yapıldığı
2 gün çalıştığı ve 40 TL para kazandığını gündeme getirmişti. Aynı şirketin 78 ayrı çocuk için sahte sigorta yaptığı belirlenmişti.

VAKİT

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım