AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-14-2009, 18:40   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Kur'an'dan etkilendi, Müslüman oldu

Tatil yapmak için geldiği Alanya'da tanıştığı Ahmet Yalçın ile dünya evine giren Rus Oxana Maslova, Müslüman olarak Emine ismini aldı.

Müftü Ahmet Hamdi Başpınar ve iki şahit nezaretinde kelime-i şehadet getirerek İslam'ı seçen Oxana'ya Rusça Kur'an hediye edilerek ihtida belgesi verildi. Emine Yalçın, Kur'an okuduktan sonra yüreğinde bir kıpırdama ve sıcaklık hissettiğini söyledi.

Hristiyanlarda Allah ve İsa kutsal ruh diye iki tanrı gibi empoze edildiğini anlatan Yalçın, 2 tanrıya tapınmayı yüreğinin kabul etmemesinden dolayı arayış içerisine girdiğini kaydetti.

Rusça Kur-an'ı okuduktan sonra tek tanrı olduğunu öğrendiğini ifade eden Yalçın, İslam'ın son, gerçek en mükemmel din olduğunun altını çizdi. Okuduğu duaların anlamını öğrenmeye çalıştığını dile getiren Yalçın, annesi ve kardeşinin de Müslüman olmasını istediğini belirtti.

Müslümanların yaşantısının kendisini derinden etkilediğini aktaran Yalçın, "Türkiye'deki aileler çocuklarına çok büyük ilgi gösteriyor. Bir aile sıcaklığı var. Maalesef bizim ülkemizde, Türklerdeki gibi sıcak aile kavramı yok. Çocuklar ailelerinden bağımsız hareket ediyor. Bu da yanlış davranışlara yol açabiliyor." diye konuştu. Ahmet Yalçın da arkadaşının hanımının vasıtasıyla Oxana ile tanıştığını açıkladı.

Yabancı dil bildiği için İslam'ı Oxana'ya anlattığını ifade eden Yalçın, "Hıristiyanların 2 tanrı varmış gibi ibadet etmesi kendisini düşündürüyordu. Dinimize ilgisi vardı. Dini sohbetlerden sonra Oxana'ya Rusça Kur'an-ı Kerim hediye ettim. Kendi isteği ile okudu, inceledi. Dinimizi yüreğine yakın hissettiği için Müslüman oldu." şeklinde konuştu.

Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar ise bir yabancı vatandaşın Müslümanlığı tercih etmesinin kendilerini duygulandırdığını söyledi. Rus kadına İhlas Suresi ve Kelime-i Şahadet'in önemi hakkında bilgi veren Başpınar, "Rus olmasına rağmen duaları çok güzel ezberlemiş. Gerçekten duygulanmamak mümkün değil." dedi.

Fatiha ve İhlas surelerini ezberleyen Emine Yalçın'ın günlük ibadetlerini yerine getirdiği, Kur'an-ı Kerim'i Rusça mealinden okuduğu belirtildi.

CİHAN

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım