AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-14-2009, 22:07   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart ADD bunu da yapmış - İZLE
http://www.samanyoluhaber.com/haber-150098.html

ADD'nin Şener Eruygur'un başkan olmasından sonra Ergenekon'a hizmet eden bir örgüt haline geldiğini gösteren belgeler ortaya çıktı.

İkinci iddianamenin ek klasörlerinde yer alan teftiş raporları ADD'nin kamu yararı güden bir dernek olmaktan uzaklaştığını ve siyasallaştığını gösteriyor. İçişleri bakanlığı müfettişlerine göre ADD, Atatürk ismini de izinsiz kullanıyor.

ADD, Türkiye'deki Kamu Yararı statüsüne sahip sayılı derneklerden biri. Ancak ikinci delil klasörlerinde yer alan ADD belgelerine göre, Şener Eruygur'un yönetime gelmesinin ardından dernek tamamen şekil değiştiriyor. Belgeler, Silahlı Terör örgütü kurmak ve yönetmek ayrıca Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı darbe girişiminde bulunmakla suçlanan Şener Eruygur'un, ADD'yi Ergenekon için kullandığını gösteriyor.



"ERUYGUR'LA ADD VASFINI YİTİRDİ"

Şener Eruygur'un ADD Başkanı olmasından sonra yapılan denetimler dernekle ilgili vahim bir tabloyu ortaya çıkarıyor. İçişleri Bakanlığı'na bağlı dernek denetçilerinin hazırladığı raporda ADD'nin 1993 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile aldığı kamu yararına çalışan dernek vasfını kaybettiği belirtiliyor.

Diğer derneklere göre daha ayrıcalıklı bir konuma sahip olan ve bağış toplama konusunda daha serbest olan ADD'nin, kuruluşundan bu yana kamu yararına yaptığı pek bir faaliyet bulunmuyor. Derneğin kayıtlarına göre bir kaç tiyatro oyunu, bir kaç şubenin verdiği burs ile parasının tamamı Sezer'in Cumhurbaşkanlığı kasasından bağışladığı bir Kültür Merkezi var.

"CUMHURİYET MİTİNGLERİ SİYASİ AMAÇLI"

Ergenekon iddianamesine giren belgeler ADD'nin Şener Eruygur'a geçmesinden sonra Kamu yararına faaliyetler yapmak yerine, siyasallaştığını gösteriyor. İçişleri Bakanlığı incelemesinde de bu manzara rapora yansıyor. Denetçi ADD'nin özellikle Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesi'nde bir siyasi parti gibi davranarak, siyasi faaliyetlerde bulunduğuna dikkat çekiyor.

"ADD KURUMLARA BASKI YAPTI"

ADD'den ele geçirilen belgeler, ADD Yönetimi'nin , dernekler kanun ve tüzüklerini de adeta hiçe saydığını gösteriyor. ADD sözde Cumhuriyet Mitingleri'nin yanısıra üniversiteler, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, YÖK gibi kurumlarla yakından ilgilenmiş. Ergenekon soruşturması ADD'nin kimlerin nereye atanacağı konusunda baskı yaptığını da belgelerle ortaya çıkardı.

"USULSÜZ BAĞIŞ TOPLADI TAMAMINI YÖNETİM İÇİN HARCADI"

Dernek siyasallaşmasına rağmen ADD kamu yararına statüsünü kullanmaya devam ediyor. İncelemelerde Erguygur döneminde usulsüz bağış toplandığı belirleniyor. Ancak bağış gelirlerinin yarısını kamu yararına harcaması gereken ADD'nin 2005 yılında kamu yararına tek bir lira bile harcamadığı ortaya çıkıyor.

ŞUBELERİN DURUMU DA FARKLI DEĞİL

ADD şubelerindeki durum da farklı değil. 2005-2006 denetimlerinde derneğin 420 şubesinden sadece 132'si gelir gider evraklarını denetçilere gönderdi. Bu 132 şubeden 102'sinin kamu yararlı harcama oranı yapması gerekenin altında çıktı.

ADD KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEK DEĞİL

Belgelerde hesaplarından faaliyetlerine kadar her yönüyle incelenen ADD'nin kamu yararına çalışan dernek vasfını yitirdiği ve bu imtiyazının geri alınması gerektiği özellikle belirtiliyor. Derneğin Atatürk ismini de izinsiz kullandığı vurgulanıyor.

Samanyoluhaber

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-14-2009, 22:17   #2
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart
ADD'nin kamu yararına çalışan bir dernek olmadığı herkes tarafından bilinmektedir.
Derneğin kuruluş amacı çağdaşlık ve Atatürk isimleri altından değişik işler yapmaktır.
"Atatürk isminin geçtiği derneğe kimse bir şey yapamaz" mantığıyla kurulmuş, amaçlarının değişik olduğu anlaşılınca Atatürk'e iki elle sarılan bir dernek haline dönüşmüştür.

Ayrıca Fetullah Gülen oluşumuna karşı işler yaptığı da bilinmektedir.
Bir çok yazara göre ADD'nin kuruluşunda ki asıl amaç budur.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2009, 22:23   #3
Kullanıcı Adı
nazLI
Standart
daha neler çıkacak kimbilir .... kirli çamaşırları dökülüyor birer birer ...
nazLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım