AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-16-2009, 15:30   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart CHP'li üyeler, RTÜK kurasına dava açtı


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri Şaban Sevinç ve Neyyir Hülya Alp, üye sayısının üçte bir yenilenmesi amacıyla 13 Mayısta yapılan kura çekimine ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle idare mahkemesinde dava açtı.



Sevinç ve Alp'in avukatı Ahmet Çörtoğlu tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, kura çekimi öncesinde davalı idare RTÜK'ün, 30 Nisan 2009 tarihinde TBMM Başkanlığına başvurarak, ''2007 milletvekili seçimi sonrasında Meclis'te oluşan yeni siyasi parti grupları ve milletvekillerinin siyasi partilere dağılımı dikkate alınarak ad çekmeye girecek 6 üye arasında yapılacak ad çekmenin usulünün bildirilmesi''nin talep edildiği belirtildi.

Dilekçede, TBMM Genel Sekreterliğinden 7 Mayıs 2009 tarihinde gelen cevabi yazıda, ''RTÜK'te AK Parti'ye 6, CHP'ye 2 ve MHP'ye 1 üyelik düştüğü, daha önce CHP'ye düşen 3 üyelikten 1'inin MHP'ye geçmesinin gerektiği, bu çerçevede yenilenecek 3 üyelikten en az 1'inin CHP kontenjanından olacak şekilde ad çekme usulünün belirlenmesinin uygun olacağı''nın bildirildiği ifade edildi.

TBMM'nin görüşü doğrultusunda yapılan kura çekiminin usul ve esas yönünden hukuka aykırı olduğu ileri sürülen dava dilekçesinde, kura çekimine dayalı verilmiş bulunan RTÜK'ün 13 Mayıs 2009 tarihindeki toplantısında alınan, ''TBMM'ye bildirilecek üyelerin isimlerini belirleyen'' işlemin öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ve iptaline karar verilmesi talep edildi.

Kanunda öngörülmemiş olmasına rağmen, tarafsız, eşit ve adil bir kura usulünün uygulanmamış olmasının, işlemi hukuken sakat kıldığı öne sürülen dilekçede, ''Kanunda üyelikle ilgili iki temel kavrama yer verilmiştir. Bunlardan biri, üyeliğin sona ermesi, diğeri ise üyeliğin yenilenmesi kavramlarıdır. Kura çekiminde Kanun'un bu iki temel kavramına dikkat edilmemiştir. üçte bir yenilemenin 6 kişi arasından değil, 5 üye arasından ad çekilmesi suretiyle yapılması yanlışlığını ortaya çıkarmıştır. Hatta Mehmet Dadak adının tekrar torbaya atılması, bu seçimin 4 kişi arasında yapıldığını göstermektedir'' denildi.

RTÜK tarafından, yenileme seçimine bağlı olarak TBMM'den görüş sorulup, bu görüşe göre hareket edilmesinin de kanuna aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, TBMM Genel Sekreterliğinin konuya ilişkin görüş bildirme yetkisinin bulunmadığı savunuldu.

RTÜK üyelerinin seçim ve görev sürelerine ilişkin 6. maddenin iki ayrı evreyi düzenlediği ve Üst Kurul'a, sadece görevi sona erecek 3 üyeyi ad çekmek suretiyle belirlemek görevini verdiği ifade edilen dilekçede, yasa maddesine göre 2. evrenin, parti kontenjanları dikkate alınarak seçimin TBMM tarafından gerçekleştirilmesi olduğu belirtildi.
AA

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-16-2009, 15:51   #2
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Standart
kuraya bile saygıları yok ayıp ya, amaçları rtükü ele geçirip hükümet yanlısı kanalları istediği gibi yönlendirme amacındalar, yada hükümet yanlısı kanallara cezalandırmak için hayalleri suya düştüğü için itiraz ediyorlar, ergenekon yanlısı chp rtükü ele geçiremiyecek bunu bilsinler hükümet yanlısı kanalları susturamıyacaklar.
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım