AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-20-2009, 08:02   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Kamuda indirimli tarife geri döndü

Bazı meslek gruplarına tanınan uçak, otobüs, vapur ve trenlerde indirimli ya da ücretsiz tarife tekrar başlıyor.

Bülent Ecevit'in Başbakanlığı döneminde çıkarılan ve ''Kamu kurumlarının hizmetlerinde, hiç kimseye indirim yapılmaması'' hükmünü öngören yasa, 7 yıl sonra delindi.

Yılda 160 trilyon lira tasarruf sağlayan bu kanun ile, bazı meslek gruplarına tanınan, uçak, otobüs, vapur ve trenlerde indirimli ya da ücretsiz tarifeler kaldırılmıştı.


Bakanlar Kuruluna muafiyeti genişletme yetkisi veren kanunla ilgili, Erdoğan hükümetince önceki gün bir karar çıkarıldı. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar, MGK, MİT, TRT, Genelkurmay, Jandarma, RTÜK, mahkemeler, üniversiteler, eğitim kurumları, belediyeler, sosyal yardım ve sağlık kurumlarında çalışanlara, hizmetlerden indirimli ya da ücretsiz yararlanma hakkı getirildi. Aynı hak Türkiye'deki büyükelçilikler, yerel radyo-TV kuruluşları, kamu yararına çalışan dernek ve vakıflara da tanındı. Böylelikle kanun büyük ölçüde yürürlükten kalkmış oldu.


7 YIL UYGULANABİLDİ

TBMM'den 8 Ocak 2002'de geçen 4736 sayılı yasa ile kamu kurumlarının ürettikleri mal ve hizmetler için ''Hiçbir kişi ve kuruma, ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmaz'' hükmü getirildi. Böylelikle uçak, vapur tren ve PTT ile belediyelerin ulaşım hizmetlerinde, milletvekili, bürokrat, polis, asker, hakim, savcı, öğretmen gibi, bazı kamu görevlilerine yapılan ''Ücretsiz ya da indirimli tarife'' 31 Aralık 2001 tarihi itibarıyla kaldırıldı.


İSTEYEN İSTEDİĞİ İNDİRİMİ YAPABİLECEK

Sadece gazi, şehit, dul, yetim, özürlüler ile 65 yaşını dolduranlar ve öğrenciler için muafiyet tanındı. Belediyelere ise toplu taşım hizmetlerinde malûl, yaşlı, öğrenci ve sarı basın kartı sahibi gazetecilere ''İndirim uygulayabilme'' yetkisi tanındı. Ancak yasa son çıkarılan Bakanlar Kurulu kararı ile ortadan kalkmış oldu. Bundan sonra kamu kuruluşları belirleyecekleri, kişi ve kuruluş personelini, hizmetleri için indirimli ya ücretsiz tarifeden yararlandırabilecek.

Kaynak: Gazeteport

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta