AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-20-2009, 18:04   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Erdoğan: Otomotiv rahatladı, sıra tekstilde

Başbakan Erdoğan, küresel krizin neden olduğu baskıları en aza indirme noktasında imkanları zorlayarak sektörleri rahatlatmaya çalıştıklarını bildirdi.


Başbakan Erdoğan, CNR Expo Fuar Alanı'nda düzenlenen "15. İstanbul Ev Tekstili Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın, alanında dünyanın en büyük ikinci, Türkiye'de de sektör ayrımı yapmaksızın en büyük fuarı olduğunu söyledi.

Geçen yıl 81 bin ziyaretçi sayısına ulaşan fuara bu yıl 20'yi aşkın ülkenin 667 firma ve 1500'ün üzerinde markayla katıldığını kaydeden Erdoğan, fuarın pazar arayışı içinde olan üreticiler için fırsatlar sunacağını ifade etti.

Erdoğan, küresel finans krizinin içinden geçilen bu dönemde fuarın ayrıca önem arz ettiğini dile getirerek, fuar çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerle de krizden çıkış yollarına ilişkin konuların ele alınacağını bildirdi.

Türkiye'nin ev tekstilinde yüzde 11'lik üretim payıyla dünyanın 3'üncü ülkesi konumunda yer aldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, tekstilin Türkiye'nin küresel ekonomide en başarılı olduğu alanlardan biri olduğuna işaret etti.

Erdoğan, son yıllarda Uzak Doğu'nun da etkisiyle emek yoğun bir sektör olan tekstilde rekabetin fiyat eksenine kaydığını belirterek, kalitenin bir bütün olduğunu, işçilik, esnek üretim, lojistik destek gibi unsurları da içinde barındırdığını vurguladı.

SEKTÖRÜN GÜCÜ

Başbakan Erdoğan, Türk iş adamlarının uluslararası piyasalarda sadece fiyatla değil, kaliteli ürün çeşitliliğiyle de rekabet edebilir hale geldiğine dikkati çekerek, "Bu bizim gücümüzdür. Biz, tasarımcısından firma sahibine kadar sektörün bütün tekstilcilerine sonuna kadar güveniyoruz. Bugüne kadar yapılan işlerin kalitesi, bundan sonra yapılacak işlerin de teminatıdır" dedi.

Emek yoğun bir sektör olduğu için tekstile istihdam alanında da özel ilgi gösterdiklerini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunlarımız var. Sıkıntılarımız var. Ben bunları biliyorum. Bunun için de elimizden geldiğince destekler vermeye çalışıyoruz. Bu sıkıntıların küresel kriz nedeniyle daha da ağırlaştığının farkındayım. Küresel krizin neden olduğu baskıları en aza indirmek noktasında imkanlarımızı zorlayarak sektörlerimizi rahatlatmaya çalışıyoruz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nisan sonu itibarıyla otomotiv sektöründe sevindirici gelişmelerin olduğunu belirterek, geçtiğimiz yılın ilk 4 ayında 104 bin otomobil satıldığını, bütün dünyada satışlar düşmesine rağmen bu yılın ilk 4 ayında da aynı miktarda otomobilin satıldığını bildirdi.

Erdoğan, "Hiç şüphesiz buna bizler aldanmamalıyız. Krize karşı aldığımız önlemlerle bu işin üzerine gideceğiz. Tekstil sektörümüzü de rahatlatacak önlemleri aldık ve almaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta