![]() |
#1 |
![]() Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, kendisi hakkındaki iddialarda bulunan Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Milliyet yazarı Melih Aşık'a veryansın etti. ![]() 21 Mayıs 2009 18:19 Aziz Gül'ün haberi Turgutlu Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında Başkan Orhan ilçe sınırları içerisinde bulunan Çal Dağı'nda Sardes Nikel Madencilik tarafından maden çıkarma izni alınması sebebiyle kendisi ile ilgili Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve Milliyet Gazetesi köşe yazarı Melih Aşık'ın ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kamer Genç'in Meclis'teki konuşmasında “Bize orada söylendiğine göre Turgutlu belediye başkanı diyor ki efendim maalesef İngiliz elçisi bastırdı ve bakanımız bu baskıya karşı koyamadı bunu için bu ruhsatı verdik. Maden arama ve asit fabrikası kuracaklar. Yani bu nasıl bir hükümet ki bir bakanı bir İngiliz baskısı altında kalarak Türküye Cumhuriyeti'nin en verimli toprakları bu kadar kollanılamaz o toprakları çöl halile getirecek orada yaşayan milyonlarca insanın yaşamalarını tehlikeye sokacak ondan sonrada tasarruf yapacak. Sizler İngiliz hükümetinin bakanlarımısınız Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin hükümettin bakanlarımısınız.” dediğini hatırlatan Başkan Orhan “ Kamer Genç denilen Milletvekilliyi ne ben tanırım ne de o beni tanır ve buraya da geldiğinde kendisiyle bir görüşmem olmadı. Bu konuda Kamer Genç denilen milletvekillini ispata davet ediyorum. Eğer bu söylemediğim sözlerden dolayı bunu ispat edemese kedisini müfteri ilan ediyorum ve kendisini namertlikle suçluyorum. Turgutlu Belediyesi konum itibariyle bu maden işletme izniyle ilgili karar verecek kurumlardan bir tanesi değil. Bbu konunun da resmi olarak da muhatabı değildir. Bu izni verecek olan korumlar Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı kurumlardır. Kamer Genç benim adımı kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çatısı altında beni itham eden “İngiliz elçisi bastırdı ve bakanımız bu baskıya karşı koyamadı” ifadesi tamamen terbiyesizce ve yalan bir ifadedir. Bu konuda sayın kamer Genç eğer bu sözlerini düzetmese Kamer Genç’i bu konuda mahkemeye vereceğimi de ifade ediyorum.”dedi. MAHKEMEYE GİDECEK Konuşmasının devamında köşe yazarı Melih Aşık'ın da köşesinde “Şirketin halkı yanına çekebilmek ve Akp'li Turgutlu belediye başkanını yeniden seçtirebilmek için 2 milyon liraya yakın para harcadığı yaygın iddialardan biri. şirket belediye başkanını yeniden seçtirebilmiş ama görünen o ki halka dağıttığı paralar ve erzaklar boşa gitmiş.” şeklinde ifadeleri kullandığını da belirten Orhan “Burada Melih Aşık'a sesleniyorum eğer onurlu bir gazeteciyse, eğer kendisinde bir parça onur varsa, bu şekilde kelime oyunlarıyla, kelime oyunlarının arkasına sığınarak seçimleri kazınmış bir belediye başkanının seçimleri kazanmasına bir bahane öne sürerek bu şekilde kelime oyunlarıyla terbiyesizce ifadelere girmez bunları ispat eder. Seçim harcamalarının tamamını kendi özle şirketimden karşılattım. Bunun faturaları ve belgleri bende mevcuttuır. Eğer bu iddiları ıspatlayamazsa kendisini mahkemeye vereceğim” dedi. Haber7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|