AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-22-2009, 16:18   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart 15 sektörde farklı teşvikler geliyor

Sektörel ve bölgesel destekler getirmesi planlanan yeni teşvik sistemi, 15 sektöre verilecek özel teşviklerle ülke geneline yayılacak.


Yeni teşvik paketiyle, büyük çaplı yeni yatırımların hayata geçirilmesinin istendiği yaklaşık 15 sektöre Türkiye genelinde istihdam yüklerinin karşılanması, enerji, arsa tahsisi ve diğer teşvik unsurları desteklenmiş özel teşvikler verilecek. Bölgesel teşvikler kapsamında ise Türkiye 4 bölgeye ayrılarak, illerin potansiyel yatırım alanları ve üstün yanları dikkate alınarak, hangi ilde hangi sektörün destekleneceğine karar verilecek.

İSTİHDAMA ÖNCELİK VEREN SEKTÖRLERE TEŞVİK VAR

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) talimatı doğrultusunda Türkiye genelinde desteklenecek büyük bazlı projelerin hangi sektörlere yönelik olacağı konusundaki çalışmalar olgunlaştı. Yoğunlaştırılmış destek verilmesi planlanan yaklaşık 15 sektörün masaya yatırıldığı bu haftaki EKK toplantısında, birçok alternatifin üzerinde duruldu. Ancak Türkiye genelinde istihdam yüklerinin karşılanması, enerji, arsa tahsisi ve diğer teşvik unsurlarıyla desteklenmiş özel teşviklerin verilmesi planlanan sektörlerin yatırım ihtiyaçlarıyla ilgili bazı bilgi eksiklikleri bulunması nedeniyle karar verilemedi. Bu çerçevede ilave çalışma yapılması ve bu hazırlıkların 25 Mayıs tarihinde yapılacak EKK'ya yetiştirilmesi istendi.

AVANTAJLI İLLER TEŞVİK ALACAK

Türkiye'yi 4 bölgeye ayırması planlanan bölgesel teşvikler kapsamında ise hangi bölgede ne kadar yatırıma katkı yapılacağı, hangi illerde hangi sektörün destekleneceği konusunda hafta başında karar verilecek. Son EKK'da, hangi bölgede yatırım katkı oranının ne olacağıyla ilgili alternatif senaryolar üzerinde durulmuştu. Yine hafta başında, ilerin yatırım potansiyeli ve sahip oldukları avantajlar dikkate alınarak, hangi ilin ne ölçüde teşvikten yararlanacağı netlik kazanacak. Yapılan çalışmalara göre bazı sektörler, bazı bölgelerde daha çok teşvik görecek, bazı bölgelerde ise o sektörler hiç teşvik edilmeyecek. Mevcut Kanuna göre yatırıma katkı oranı normal yatırımlarda her bir il grubu için yüzde 25'i, özel desteklerin verileceği sektörlerde yapılacak 50 milyon TL üzeri büyük yatırım projelerinde ise bu oran yüzde 45'i aşamayacak.




Fahri Sarrafoğlu/Dünya Bülteni

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım