AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-23-2009, 03:28   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart İnternette kota aşma derdine son
ADSL BAĞLANTINIZI GERÇEK ZAMANLI TAKİP EDİN


Gerçek bağlantı hızınız ne? Kotanızın ne durumda? Tüm bunları iTraffic ile gerçek zamanlı takip edin.


Günümüzde giderek artan internet bağlantı hızları tartışmaları ve kota sorunları, kullanıcıları internet bağlantıları ile daha yakından ilgilenmeye yönlendiriyor. iTraffic adlı son derece basit bir uygulama kullanıcılara hem bağlantı hızını, hem de toplam trafiği ölçmek imkanı tanıyor.

Ücretiz bir program olan iTraffic'i başlattığınızda ilk önce size hangi network kartınızın trafiğini izlemek istediğinizi soracak. Bu seçimi yaptıktan sonra hemn sonuçları görmeye başlayacaksınız. Programın "Setup" özeliği altındaki "Graph" sekmelerinden görünüm özelliklerini kişiselleştirebilirsiniz. WinPcap kullanan program, bu sayede yerel ağ bağlantınızı bu hesaplama dışında tutmanızı da sağlıyor. Yine WinPcap sayesinde "Advanced Networks" sekmesi altında istediğiniz IP adresini de hesaplama dışında tutabilirsiniz.

Program çalışırken sağ tuşla tıklayarak "Session Stats"ı seçerseniz, bilgisayarınız açık olduğu sürece tüm trafik istatistiklerinizi pencerenin sağında görüntüleyebilirsiniz. Eğer sadece belirli bir süre için bu istatistiğe ihtiyacınız varsa StopWatch özelliğini çalıştırmanız ve istediğinizde durdurmanız yeterli. iTraffic ayrıca size detaylı istatistikleri de sunuyor. Programın "Reports" bölümü, size Günlük, Haftalık, Aylık ve Yıllık olarak tüm internet trafiğinizi takip etme olanağı sunuyor.

Programın tek eksiği verileri tek bir bilgisayar için tutuyor olması. Aynı bağlantıyı kullanan farklı bilgisayarların verilerini bir arada görme imkanı da sunabilseydi çok daha işlevsel hale gelecekti. Fakat bu haliyle bile pek çok kullanıcının bağlantısı ile ilgili merak ettiği pek çok detayı görmesine olanak sağlayacak.

CHIP

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta