AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-23-2009, 21:23   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Smile 62 yaşındaki Özbek hacca bisikletle gidiyor

Özbekistanlı Abdul Zattar, 2 aydır hacca bisikletiyle gitmeye çalışıyor.

İki aydır yollarda olan Zattar, Hac yolunun kendisi için problem olmadığını belirterek, Allah'ın Resulü'nü görmeye gittiğini söyledi. Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'den 22 Mart 2009'da yola çıkan hacı Abdul Zattar, iki aydır bisikletiyle yollarda. Sırasıyla Türkmenistan, Azerbeycan ve Gürcistan'dan sonra Türkiye gelen Zattar, buradan da Suriye ve Ürdün'ü geçtikden sonra Suudi Arabistan'a giderek Mekke'ye geçecek. Yaklaşık 4 aylık zamandan sonra Mekke'ye varacak olan Abdul Zattar, 4. kez hac görevini yerine getirecek.

62 yaşında olan Özbekistanlı hacı Ablu Zattar, 4. kez hac görevini yerine getireceğini belirterek, "Allah'ın izniyle 4. kez hac görevini yerine getireceğim. Hac yolu benim için hiç sorun değil. Allah'ın Resulü'nü göreceğim. Bu bendeki bütün yorgunluğu alıyor" dedi.
İki aylık bir yolculuktan sonra Türkiye'ye geldiğini belirten Zattar, "Ben emekli bir insanım. Ailem Özbekistan'da, 4.kez hacca gidiyorum.

Daha öncede yine bisikletle giderek bu görevimi yerine getirdim. Yollarda her hangi bir sıkıntım olmadı. Herkes bana çok yardımcı oluyor. Trabzon'da da herkes bani sahiplendi. Türk insanı çok farklı, hacca gittiğimi duyan herkes bana yardımcı olmak istiyor" diye konuştu.

Zattar, 2011 yılına kadar Mekke'de kalacağını belirterek, İslam ilmi konusunda bilgiler aldıktan sonra tekrar Özbekistan'a döneceğini söyledi.

Kaynak: İHA

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-23-2009, 21:25   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Ne güzel Allah kabul etsin
Alt 05-23-2009, 21:27   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Bence gerçek hacı o işte uçakla gidenlerinkinden kaç kat daha fazla sevaba nail olacak Allah kabul etsin....
Alt 05-23-2009, 21:41   #4
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Serbest kürsüde mi tartışacağız burada mı?
Konuyu türk_of_the_TOON zaten açmış.
Niye 2. kez serbest kürsüde bu konu açılıyor anlamış değilim.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-23-2009, 21:45   #5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Muhtemelen görmemiştir....
farketmez nerede olduğu önemli olan bilgiye ulaşmak....

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)