AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-24-2009, 09:31   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Çöpten topluyordu euro milyoneri çıktı
Çöpten pet şişe toplayan İsveçli Degerman'ın öldükten sonra 1.1 milyon euroluk serveti olduğu anlaşıldı. Borsaya ve altına yatırım yapan kişinin sermaye yönetimi herkesi şaşkına çevirdi.

Sırtında, kollarının ucu aşınmış, dirsekleri yıpranmış eski mi eski mavi bir ceket, başında bir kasket bisikletiyle çöplükleri dolaşıyor, meşrubat kutularıyla, pet şişeleri topluyor sonra bunları satıyordu. Adı Curt Degerman'dı... İsveçli... Bir milyoner olduğu öldükten sonra anlaşıldı. Eşi dostu yoktu. Bir tek kuzeni dışında bütün akrabaları mahallenin delisinden utandıklarından olsa gerek Curt ile selamı sabahı kesmişti. Annesini babasını tanıyanlar da Curt'u görünce, etrafına hiç de iyi kokular salmayan, pejmurde kılıklı bu adama selam vermemek için yollarını değiştiriyordu. Curt'un babadan kalma eski ama kentin iyi bir bölgesindeki bakımsız dağınık evde havadan sudan sohbet ediyorlardı. Ama bu sohbetler sırasında Curt, borsa haberlerinden, Lüksemburg'daki hisse senetlerinden de söz etmekteydi.

ÖLÜM İLANI İSTEMEDİ
Kuzeni hisse senedi konusunda anlatıklarını aklı pek yerinde olmayan Curt'un hayalleri olarak kabul ettiğinden üzerinde durmuyordu. Curt Degerman geçen yıl sonbaharda öldü. 60 yaşındaydı oysa 85 yaşına kadar yaşayacağını sanıyordu. 85 yaşında öleceğine inandığından hastalandığında doktora bile gitmiyordu. Son hastalığı sırasında da kuzeninin ısrarına rağmen cimrilik ederek doktora görünmemişti. O kadar cimriydi ki öldüğünde gazetelere ölüm ilanı bile verilmemesini vasiyet etmişti. Ona göre ölüm ilanları pahalıydı ve bu gibi harcamalar gereksizdi. Ölümünden aylar sonra ortaya çıktı ki mahallenin bu cimri delisi 12 milyon İsveç kronu yani yaklaşık 1 milyon 100 bin Euro değerinde bir servet sahibi.

MİRASÇISI KUZENİ
Curt orta halli, itibarlı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Lisede son yıla kadar da kadar başarılı bir öğrenciydi. Ne oldu bilinmiyor ama Curt muhtemelen ailesinin ''Başarılı olmalısın'' baskısının altından kalkamadı.ailesinin ve toplumun başarı ölçülerine ayak uyduramadığından da kendi kabuğuna çekildi. Annesini, babasını kaybedince evinden telefonu bile kaldırdı. Akşam üzerleri de kütüphaneye gidip gazete okudu. Curt, hisse sentlerinden söz ediyor, borsadaki gelişmeler konusunda aklı başında analizler yapıyordu ama muhtemelen mirasçısı olacak kuzeni anlatılanı kendini kanıtlama çabası diye değerlendiriyordu.

LUXEMBURG BORSASINDA FONLARA YATIRIM YAPTI
Curt Degerman öldükten sonra ise tüm anlattıklarının doğru olduğu ortaya çıktı. Üstelik mahallenin delisi sermayesini akıllıca yönetmeyi de bilmişti. Lüksemburg borsasında uzun vadede kar getirecek fonlara yatırım yapmıştı. Parasının üçte biri ile de külçe altın satın almıştı. Bankada 50 bin kron kadar da nakit tutmuştu. 1.1 milyon euronun üzerindeki servetini nasıl edindiğini öğrenen İsveçliler ise Curt'un yatırım stratejisini öğrenebilmek için kulaklarını kuzene çevirdi. 30 bin nüfuslu Skelleftea kentinde boşalan bütün meşrubat kutularını toplamış olamayacağına göre acaba ne kadar sermaye ile borsaya girmişti. Herkesin merak ettiği Curt gerçekten mahallenin delisi miydi yoksa o herkesi deli kabul ettiğinden huzur içinde yaşayabilmek için deli numarası yapan bir dahi miydi.

Sabah

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-24-2009, 10:17   #2
Kullanıcı Adı
ŞEKEROĞLAN
Standart
E para ile imanın kimde oolduğu bilinmezmiş. Adam deli ayağına servet yapmış. Helal olsun adama.
ŞEKEROĞLAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-24-2009, 11:05   #3
Kullanıcı Adı
zefyhr
Standart
verilmişti.bu haber
http://www.akpartiforum.com/coplukle...r-t105150.html
zefyhr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi