09-05-2007, 00:57 | #1 |
Aynı sıkıntıları çeken filistinlilerin osmanlıya yardımı?
1.Dünya savaşında Osmanlı zordadır..Almanyanın yardımları yetmemektedir.Keza Rusya da yeterli olmamakta..Savaş bir yandan açlık sefillik bir yandan..
Osmanlı Devleti müslüman ülkelere yardım çağrısında bulunur..Tüm müslüman kardeşlerimiz yollayabildikleri herşeyi yolladılar.Ellerinden geleni yaptılar.. Ama filistinin yeri ayrıdır bu ülkelerin arasında..Aynı sıkıntıları çeken filistinliler yardım çağrısını duyunca hiç çekinmeden yardım ettiler.Ama farkları neydi ? Onların paraları,silahları yemekleri,ilaçları yokdu..Onlar üstündekileri verdiler ..Aç kalma pahasına ölme pahasına ..Çekinmeden Sakınmadan.. 45 yaşlarındaki bir insan..Sokakta yaşayan birisi..Evi yok barkı yok..Yiyecek yemeği yok..O sırada mahallede eşya toplayan askerleri görünce..Utanıyor.. Küçücük çocuklar bile ayağındaki ayakkabısını veriyor.. Adamcağız verecek hiç birşeyi olmayınca Son çare olarak sahip olduğu En değerli şeyi.. Paltosunu çıkartıp veriyor..Ölme pahasına.. O paltoyu giyen askerlerimiz o savaşta savaşıyor ve iman gücüyle yeniyor.. Ama o filistinli ..Soğuğa ancak 2 gün dayanabiliyor.. __________________
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-05-2007, 03:35 | #2 |
...
|
|
09-05-2007, 03:38 | #3 |
karahanlı dsotum koskoca güzellikelr arasından ilmikle kelime seçiosun seni anlamak güç bu yazıda rusyayı anlatmıyor bi fedakarlığı anlatıyor yada sen metni tam okumuosun
|
|
09-05-2007, 03:43 | #4 |
...
|
|
09-05-2007, 03:50 | #5 |
dostum öncelikle sakin ol sinirlenmene gerek yok.ben burda bir konu açtım ve bunu ancak okuyanlar anlar.seninde anlaman için tekrar nakarat yapman yeterli....
|
|
09-05-2007, 03:53 | #6 |
...
|
|
09-05-2007, 20:34 | #7 |
Arkadaşım doğru diyorsunda şunuda unutma hiç bir zaman araplara güvenilmez bizi her zaman sırtımızdan vurdular ama haklısımnn aralarında çok iyileride çıkabilir ama unutma arap çöllerinde mehmetciğin knalarına o araplar akıtmıştır araplar fazla güven olmaz şu an bile osmanlının terk ettiği toprakların hemen hemen hiç biridne huzur yoktur hep bir kargaşa hakimdir buda allahın bir hikmetidir..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|