AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-28-2009, 00:09   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Talking Baykal iktidar olacağı tarihi açıkladı
BAYKAL: ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE CHP İKTİDAR OLACAK


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önümüzdeki dönemde CHP'nin iktidar olacağını ve milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugünkü programı çerçevesinde Adıyaman'daki gezisinden sonra Şanlıurfa'ya geldi. Özel bir uçakla Uluslararası GAP Havaalanı'na gelen Baykal'ı Saadet Partili Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve CHP'li yöneticiler karşıladı. Havaalanı çıkışında kendisini bekleyen partilileri selamlayan Baykal, parti otobüsüne binerek konvoy halinde Halfeti ilçesine geçti.

29 Mart'ta yerel seçimleri kazanan Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'i makamında ziyaret eden Baykal'a ziyaret anısına plaket verildi. Ardından belediye binasının bahçesinde bekleyenlere hitap eden Baykal, seçimlerde Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'i seçmelerinden dolayı teşekkür etti.

CHP'nin daha da güçlendiğini ve iktidara doğru yöneldiğini savunan Baykal, önümüzdeki dönemde de CHP'nin iktidar olacağını söyledi. CHP'nin iktidar olması halinde bu güç günlerinde kendilerine destek verenleri unutmayacaklarını anlatan Baykal, verilecek bu imkanları başta Halfeti halkına vereceklerini belirtti. CHP Genel Başkanı teşekkür konuşmasının ardından AK Parti'yi eleştirerek seçim sonucu oluşan tablo karşısında Türkiye'nin bir değişim süreci yaşayacağını, bunun en önemli göstergesinin Halfeti'de ortaya çıktığını ifade etti. AK Parti'nin iktidar anlayışında herhangi bir şeyin değişmediğini, çiftçiye karşı duruşunun aynı olduğunu ve yolsuzluklar karşısında tutumunun aynı olduğunu savunan Baykal, gelecek seçimde iktidarın tümüyle değişeceğini öne sürdü.

BAYKAL: 'MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIKLARINI KALDIRACAĞIZ'

CHP'nin iktidar olması durumunda milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıracaklarını dile getiren Baykal, yolsuzlukları, hırsızlıkları milletvekillerinin yapması halinde onları imtiyazlı konumdan çıkaracaklarını söyledi. "Milletvekili dokunulmazlığı düşüncede olacak, oyda olacak, fikirde olacak, siyasi duruşta olacak," diyen Bayka; "Milletvekili neye inanıyorsa onu söyleyecek. Söylediğinden dolayı kimseye takibat yapılmayacak. Kimse milletvekilinin siyasetiyle uğraşmayacak. Çünkü millet ona siyaset yapsın diye oy vermiş. Kanuna aykırı olsa da düşüncesini söyleyecek. Kürsü dokunulmazlığı olacak, düşünce özgür olacak. Hırsızlık, yolsuzluk, sahtekarlık özgür olmayacak. Onların hesabı sorulacak. Şimdi Türkiye'de hırsızlık yapan milletvekilleri serbest, düşüncesini söyleyen milletvekilleri takibat altında, böyle bir şey olmaz. Bunu değiştireceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde insanların huzur, barış ve kardeşlik içinde yaşaması için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını ifade eden Baykal, "Halfeti'deki bu anlayışı Türkiye'nin her yerine yaymak boynumuzun borcu olsun" dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasının bir bölümünü inanç ve mezhep özgürlüklerine ayırdı. Baykal; "Herkesin inancı, mezhebi, kökü ve etnik kökeninin kendine aittir. Herkesin inancını ve dinini özgürce yaşaması gerekir. Bizim iktidarımızda herkes dinini de yaşayacak. Etnik kökü ve kökeniyle her yerde iftihar edecek. Herkesin ailesi, sülalesi, kökü, kökeni, soyu, sopu şerefidir. Herkesin şerefi kendisine aittir. Hepsi de saygıdeğerdir. Kimsenin şerefi öbürünün üzerinde değil, kimsenin şerefi de öbürünün altında değil, herkes kendi soyunu, sopunu, ailesini, sülalesini, kimliğini, iftiharla ve özgürce yaşayacak. Ya böyle yaşarsın ya çekip gidersin de demeyeceğiz, diyenlere de meydanı bırakmayacağız. Hepimiz bir arada kardeşçe yaşayacağız. Barışın sırrı, birbirimize saygı göstermektir, birbirimize değer vermektir. Birbirimizin hakkını, hukukunu içimize sindirmektir. Birbirimizin yaşam tarzına saygı göstermektir. Bunları başardığımızda inanıyorum ki Türkiye barışa kavuşur, huzura kavuşur, bu konuda biz üzerimize düşeni yapacağız." şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Baykal, Ak Parti'nin hızla gerilediğini ve oy yitirdiğini savundu. Baykal, iktidar partisinin oylarının 8 puan düştüğünü bildirerek, AK Parti'nin artık inişe geçmiş bir parti konumunda olduğunu ileri sürdü. Deniz Baykal, "Gelecek seçimde iktidardan uzaklaşması kaçınılmazdır. Bu seçimler bize gösterdi ki CHP hızla gelişiyor, oylarını artırıyor, güçleniyor. CHP, Türkiye'nin yükselen partisidir, iktidara yönelen partisidir, yarınki iktidar partisidir." dedi.

Halfeti'deki programında Birecik Barajı inşaatında bir bölümü su altında kalan eski yerleşim birimine geçen Baykal, burada kısa bir tekne turu da yaptı. Bu arada Baykal'ın bulunduğu tekneye çok sayıda gazeteci ve partilinin binmesi üzerine, teknenin su alma riskine karşı gruptakilerden bir kısmı indirildi. Baykal, yaklaşık 2 saat süren Halfeti programının ardından yerel seçimlerin yenileneceği Birecik'in Ayran Beldesi'ne geçti. Beldede 29 Mart'ta yapılan seçimlerden sonra yapılan itiraz üzerine iptal edilmesiyle 7 Haziran'da yapılacak olması üzerine vatandaşlar CHP'ye oy vermelerini istedi.

Ardından Şanlıurfa merkeze bağlı Kısas Beldesi'ne geçen Baykal, buradaki ziyaretinden sonra Mardin'e geçti. (CİHAN)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-29-2009, 03:24   #2
Kullanıcı Adı
cikki
Standart
heralde 3025 yılında anca olabilir.
cikki isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-29-2009, 07:27   #3
Kullanıcı Adı
Bilal Baştan
Standart
ßaşßakanımız Sayın ßaykaLa Bu konuyLa iLgiLi çok güzeL bir hesap yapmıştı ama sanırım yaşLıLık unutmuş oLmaLı (:
Bilal Baştan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım